Saltar al contenido

Moottoripyörävalmis, moottoripyörä turvallinen

9 de agosto de 2021
reglajes

Ratsastajan ja hänen läheisemmän läheisyytensä kanssa on «aika» tarkastella pyörää: on olemassa useita mekaanisia vikoja, joilla voi olla suuri vaikutus käyttäytymiseen. Pienet kohdistusvirheet tai kuluneet osat voivat tarkoittaa, että emme voi pitää puhtaita ratoja suurella nopeudella, emme hallitse jarrutusta hyvin tai että moottoripyörällä on arvaamaton ja outo käyttäytyminen.

Tyypillinen esimerkki asiasta, jota melkein kukaan ei harkitse etsiessään syyllisiä muualta: laakerit ja osoite. Aiemmin «viivanmerkkinä» toimivan moottoripyörän ajaminen on tullut epämukavaksi, koska se ei koskaan seuraa hyvin sitä rataa, jonka lähetämme suoralla linjalla tai nopeilla kaarreilla, pakottaen meidät olemaan tietoisia ja tekemään jatkuvasti korjauksia. M

Tämä johtuu usein kuluneista tai liian kireistä ohjauslaakereista (tai molemmista). Pitkäaikaisten testiemme perusteella on harvinaista, että ohjauslaakerit (olivatpa ne kuula- tai rulla) pidentäisivät käyttöikänsä yli 20000 kilometriä, jopa kontrolloimalla niiden toimintaa.

Pikkuhiljaa laakerit ja / tai telat vääristyvät ja käännöksen tasaisuus häviää vähitellen, joten lentäjä, joka käyttää sitä päivittäin, tuskin arvostaa sitä, vaikka hän ymmärtää, että linjan pitäminen on vaikeampaa menee nopeasti ..

Pyörän suunnan tarkistaminen on helppoa, varsinkin jos siinä on jalusta: nosta se ylös ja pyydä joku matkustajan istuimelta nostamaan etuosa. Vapaalla ohjauksella voit kääntyä sujuvasti sivulle ja sivulle etsimällä kovia tai enemmän kitkapisteitä; väliaikainen korjaustoimenpide voi olla löysää sitä hieman löysäämällä mutteria kahdeksasosa kierrosta.

Jos pyörässä on sellainen, ohjauspelti voi myös häiritä ohjauksen sujuvaa toimintaa: se voitelee nivelesi ja antaa hieman silikoniöljyä akselillesi minimoidaksesi kitkan tiivisteillä.

  • Esilataukset:
    Säätämällä jousien esijännitystä edessä ja takana, hallitsemme pyörän korkeuksia molemmissa junissa. Jokainen ratsastajan paino tarvitsee erilaiset asetukset.
  • Perusgeometria:
    Korkeus edessä ja takana määrää pyörän geometrian (haarukan laukaisu) ja määrittää ajoasennomme.
  • Osoite:
    Laakereiden ja ohjausraitojen kunto (alustan ohjauspyörän pyörimisakselilla) on kriittinen vakauden kannalta. Myös takavarikoitu ohjauspelti voi olla.

Oliko tästä viestistä apua?