Saltar al contenido

Ole varovainen töissä moottoripyörällä ja skootterilla

9 de agosto de 2021
Ole varovainen toissa moottoripyoralla ja skootterilla

Syksy on sadekausi, vaikka kuivuudelta näyttääkin, rankkasateiden kanssa, kyllä ​​… Mutta ennen, kesän aikana, monia töitä on aloitettu eri kaupungeissa, ja monet niistä ovat vielä kaukana valmistumisesta, joten me joutuu kohtaamaan yhden «kannustimen» jokapäiväisessä työmatkallamme, ja joka edustaa, kuten näemme – ja tiedämme – huomattavaa lisääntymistä riskitilanteissa, joille kadumme ja valtatiet eivät ole alttiina ja jotka niiden kautta liikkuvat rinnallamme.

Kahdella pyörällä meillä on merkittävä etu ketteryydessä, joten voimme milloin tahansa etsiä vaihtoehtoisia reittejä, jos alueella, jonka kautta meidän on läpäistävä, on työpaikka. Voimme myös muuttaa reittiä, jos olemme saavuttaneet joitakin rakennustyömaita, joissa näemme liikaa riskejä tai liikenneruuhkia, ja se on ensimmäinen «ase», jota meidän on käytettävä, kun menemme kahdella pyörällä ja rakennamme sivustoja osana reittiämme: mukautamme sitä – reittiä – välttääksemme mahdollisimman paljon riskit, joille tämä alue voi altistaa meidät. Jos meillä ei ole vaihtoehtoa tai olemme jo «täysin» työn alla, katsotaanpa yleisimpiä tilanteita, joita kohtaamme.

Ei kylttejä

Jos olemme jo kommentoineet, kuinka vaarallista on kiertää vaakasuuntaisia ​​merkkejä (valkoisia viivoja) astuessa normaalisti, varsinkin kostealla, ei enää tule, kun pääsemme työalueelle: alkuperäiset viivat «poistetaan» musta terva, muodostaen kerroksen todellista «jäätä» sekä märkänä että kuivana. Punaiset pyörät, jotka kiertävät piirustuksemme vasemmalla kaistalla, vaarantavat itsensä astuessaan näille viivoille, kun taas sininen tekee oikein ja väistää niitä, jotta ei lopeta pyörimistä puhtaalla asfaltilla (tai ei ainakaan niin liukkaalla) ). Ole erittäin varovainen auringon edessä, jonka heijastuminen tervaan voi johtaa meidät harhaan erottaessamme joitakin viivoja muista: jos olet epävarma, mene niin hitaasti kuin tarvitset, on parempi hukata muutama sekunti tässä osassa kuin ottaa riski .

Kiskon leikkaus

Monien monikaistaisten katujen töiden on leikattava joitakin: tämä muuttaa hiljaisen kadun tuntemamme todelliseksi pujotteluksi, joka pakottaa meidät vaihtamaan kaistaa-ei vain itsellemme, vaan kaikille ajoneuvoille. Muut kuljettajat eivät yleensä ole niin tarkkaavaisia ​​ajamiseen kuin me kaksipyöräiset, ja he ymmärtävät myöhään, että heidän kaistansa on loppumassa: ole varovainen äkillisen liikkeen kanssa. Punainen pyörä keskikaistalla ajaa liian lähellä toista kaistaa, joka on pian sulkeutumassa, ja auto ajaa sen yli; hän on myös sokealla alueellaan (hän ​​ei näe häntä peilissä). Auton takana olleen olisi pitänyt ymmärtää se myös ja odottaa siirtymistä keskikaistalle nopeammin. Sininen moottoripyörä, joka kiertää sen päällä, toimii hyvin ja siirtyy pois päästäkseen kaistan loppuville.

Varo, kartio!

Kyllä, ole varovainen ja kyllä, kartio … tai muu rajaava kohde: kun kaistalle pääsy suljetaan tällä tavalla, lisäksi polku yleensä kaventuu ja kuljettaja on aina hämmentynyt tai kykenemätön ylläpitämään päättyy «koskettamaan» niitä esineitä, jotka voivat lopulta pudota tai rullata kaistalla. Kompastuminen pienen joustavan kartion yli voi olla pelkkää anekdoottia, jos emme pelkää (pidä lujasti kiinni ohjaustangosta ja sulje jalat), mutta jotkut eivät ole pieniä tai joustavia, ja muut suuret erot ovat todellisia esteitä, jotka asettavat meidät vakavasti vaarassa. turvallisuus. Siksi emme saa liikkua lähellä meitä edeltäjiä ja meidän on oltava tavallista tarkkaavaisempia edessä olevaan liikenteeseen, koska jos joku koskettaa kartiota tai kompastuu, näemme sen ja voimme ennakoida sen välttämistä.

Liittymiset ja lähdöt

Ennemmin tai myöhemmin kaikki työt työssä edellyttävät pinnoitetta, ja asfalttikerrosten ero työn edetessä luo «askeleita» enemmän tai vähemmän selvästi, lähes aina ajosuunnassa. Nämä askeleet ovat tuskin havaittavissa autossa, mutta ne aiheuttavat moottoripyörien ja skootterien vakauden heikkenemisen «pakottamalla» etupyörän suunnan: erityistä varovaisuutta on noudatettava alueilla, joissa on risteyksiä tai uloskäyntejä, risteyksissä ja muissa kiertoteissä. Kun menemme asfaltinvaihdon yli, teemme sen päättäväisesti siten, että liikerata on mahdollisimman kohtisuorassa itse askelmaan nähden. Varo rakennustöiden poistumisia: kuorma -autot voivat vetää mutaa tai likaa, jotka muuttavat muutaman asfaltin metrin luistinrataksi.

1628499791 253 Ole varovainen toissa moottoripyoralla ja skootterilla

Irtisanominen

Viranomaisten «rankaisemattomuuden» ajat rakentamisalueilla ovat ohi: on olemassa erittäin tarkat määräykset siitä, mitä ja miten ilmoitetaan rakennustyömaalla, ei «kaikki menee», ja jos joudut onnettomuuteen, olitpa kuinka lievä tahansa, on kaikki maailman oikeudet vaatia. Sinun on tehtävä se tien omistajalle (kaupunginvaltuustoille)
kaduilla ja kehätieillä, lääninhallituksissa, kehitysministeriössä tai moottoritiehallinnoissa) ja sinun tulee kerätä mahdollisimman paljon todisteita paikasta – ja paremmin tapahtumahetkellä – valokuvia, todistuksia ohikulkijoista tai naapureista, jopa soittaa vastaavalle poliisille muistiinpanon saamiseksi. Sillä ei ole väliä, onko kyseessä kuoppa, joka on aiheuttanut puhkeamisen, huonosti sijoitetun merkin, vetäytyneen kartion (se olisi kiinnitetty huonosti tai huonosti sijoitettu …) vai hyvin mutainen työalue, yritys, joka tekee niin työ on vastuussa, tien omistajalla viimeinen, ja sitä varten molemmilla on siviilivakuutus. Älä anna sen ohittaa: myös seuraavalla kerralla he ovat varovaisempia.

Älä unohda

  • Sade moninkertaistaa riskit työalueilla: valkoiset viivat, jotka on poistettu tervalta, liukuvat kuin jää, mutaa alkaa näkyä sisäänkäynneillä, viemärit voivat olla tukossa ja siellä on suuria lätäköitä … ole varovainen!

  • Huomio väliaikaisiin kaistanvaihtoihin, tie, jonka tiesit suorana, on saattanut muuttua pujotteluksi.

  • Älä koskaan usko, että tiedät jo «rakenteilla olevan alueen». Kylttejä edeltävänä iltana tienpinta, sen puhtaus on saattanut muuttua paljon … ja saat epämiellyttävän yllätyksen, jos ne kiertävät vähemmän ennaltaehkäisevästi uskomalla, että tiedät mitä löydät.

  • Jos kaistaa rajoittavat kartiot tai muut esineet, älä aja niiden lähelle oikealle tai vasemmalle, koska yksi niistä saattaa irrota ja osua sinuun.

  • Ole lähellä sisäänkäyntejä tai uloskäyntejä alueilla, joilla on käpyjä, valmistaudu välttämään joitain ja lisäämään huomiota enemmän, koska niillä kaistanvaihdoksilla joku on helpommin irrottanut ne.

  • Kaikki vinkit ajamiseen riskitilanteissa pätevät tähän: alennettu nopeus, jotta aikaa ja tilaa reagoida, yksi sormi kummassakin jarruvivussa ja peukalo sarvessa, kaikki valmiina toimimaan «nollapisteen» reaktiolla ja suurin huomio.

Oliko tästä viestistä apua?