Saltar al contenido

Sopii Marc Márquezin kanssa

15 de agosto de 2021

Vastaanottaja Genís Cuadros, Marc Márquezin fyysinen valmentaja, kuntosalityön pitäisi olla vain täydentävä kunto, mutta olematta pakkomielle, koska nopeudessa kestävyys ja syvyys eivät ole yhtä tärkeitä kuin lahjakkuus. «Miten minä näen sen, lentäjät, jotka ovat teknisesti puutteellisia, pyrkivät parantamaan fyysisyyttään, ja teknisemmät eivät tarvitse yhtä paljon fyysistä valmistautumista. Tätä, joka sanotaan monta kertaa urheilijan syntyneen, ei tehdä, mielestäni Marcin tapauksessa se on aivan totta. Hän ajaa pyörällä ikään kuin ei kantaisi konetta jalkojensa välissä, se on hänelle luonnollista. Siksi kuntosali ei ole hänelle vaikeaa ”, Genís kertoi. «Mielestäni He eivät saa olla supermiehiä, vaan heidän on oltava lentäjiä. Miksi aiot tehdä neljä tuntia kuntosalilla tai kolme tuntia pyörällä, jos kilpailu kestää 40 minuuttia? Se, joka työskentelee eniten kuntosalilla, johtuu siitä, että hänen on korjattava puutteensa pyörän hallitsemiseksi. Sinun on tehtävä oikein ja älä mene yli laidan. Kardio ja kuntosali tunnin tai puolen tunnin kanssa riittää ».

Genís on ollut Marcin kanssa alusta lähtien ja koulutusohjelma on vaihdellut vuosien varrella. «Hän on sopeutunut hieman ikänsä mukaan. Kun aloitimme, hän oli lapsi ja nyt hän on nuori aikuinen. Aluksi oli enemmän leikkiä hyödyntämällä Cerveraa ympäröivää luonnollista ympäristöä, ja nyt, vaikka luonnollisella ympäristöllä on edelleen tärkeä paino,laskemme enemmän kuntosalilla painojen kanssa, mutta emme ymmärrä sitä kehonrakentajana, vaan enemmän kuin «kunto» tai kehonrakennuksen ensimmäinen taso. Aina katsomassa, että kuntosalilla tekemä työ riittää moottoripyörän ohjaamiseen. Yritämme työskentele nopeiden moottoripyöräilyn tärkeimpien lihasryhmien kanssamutta haluamme myös, että sinulla on optimaalinen joustavuus, jotta työ kannattaa urassa. Joustavuus on myös erittäin tärkeää kaatumisen sattuessa. Siksi kerron hänelle aina, että hänen on oltava joustava kuin kissa, ei vahva kuin koira. Koska tällä tavalla, kun sinulla on onnettomuus, vammat ovat silti paljon pienempiä. Joustavuuden lisäksi käsittelemme muita tekijöitä, kuten reaktionopeutta ja tasapainoa, joita pidän erittäin tärkeinä.

Vastarinta on myös tärkeää, mutta menemättä yli laidan. «Käytämme paljon aerobista kestävyyttä ja anaerobista kestävyyttä kerran viikossa»Genis kertoo. Tänä vuonna kardio -istunnot ovat lisääntyneet luokanvaihdon myötä, mutta ei mitään liioiteltua, koska kuten Genís sanoo: «Ei ole mitään hyötyä tehdä neljä tuntia pyörää, kun kilpailu kestää 40 minuuttia.» Suurin ero, jonka Marc on huomannut Moto2: n suhteen, on se, että hänen kätensä väsyvät hieman enemmänSiksi tämän talven aikana he pyrkivät saamaan hiukan voimaa. «Lisäämme painokuormaa ja voimakkuutta hieman, mutta hyvin vähän.»

«Kun olen melkein kyllä, minulla on merkittävä ruokavalio aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi. Mutta Se ei ole laihdutus- tai painonnousu, vaan yksinkertaisesti terveellinen syöminen. Kaikki on grillattua, ilman kastikkeita, ilman paistettua ja näitä asioita … Mutta hei, jos joku päivä minun täytyy syödä ulkona ja jotain, joka ei sovi ruokavalioon, myöskään mitään ei tapahdu, koska myöskään moottoripyörällä ajaminen ei ole välttämätöntä. Teen sen vain syödäkseni mahdollisimman terveellisesti ja pysyäkseni hyvässä kunnossa. Tietenkin kilpailuviikonloppuna se on paljon tiukempi. Kun osuin piiriin torstaina, keskityn työhöni ja ruokavalio on myös osa sitä. Aterioiksi syön yleensä pastaa, joka on hiilihydraatteja ja kananrintaa, ja yöllä lohta, grillattua pihviä pienellä salaatilla. Ennen nukkumaanmenoa en halua syödä pastaa, koska jos et tunnu kovin raskaalta ».

Cervera -puistojen kaupunkikalusteilla juoksemisen ja harjoittelun lisäksi Marc Márquezin suosikkiharjoitus on maastopyöräily maaseudulla. «Juoksen kerran viikossa, mutta Epäilemättä pidän eniten «maastopyörästä», jossa vietän enemmän aikaa Genísin ja veljeni kanssa, joka myös harjoittelee kanssani. Jos viikon aikana menemme ulos neljäksi päiväksi ajamaan, valmentajani on tehnyt suunnitelman, joka vaihtelee. Eräänä päivänä teemme tasaisemman reitin, toisella enemmän nousuja ja niin edelleen, mutta ei ole myöskään mielenkiintoista kiinnittää kolme tuntia pyörään, normaali asia on puolitoista tuntia, enintään kaksi ».

Kauden aikana Marc keskittyy vain juoksemiseen ja pyöräilyyn, mutta kun hänellä on enemmän aikaa talvella, hän käyttää tilaisuutta mennä ulos maastopyöränsä kanssa. «Talvella harrastan motocrossia, mutta ilman hyppyjä, tasaisella radalla. Siitä pidän eniten ja kun Emilio ja tiimi jättävät minut, käytän sitä hyväkseni, koska minulla on hauskaa. Ainakin kaksi päivää viikossa treenaan maastopyörällä. Tämä auttaa paljon parantamaan tekniikkaasi ja voit harjoitella kulmia, jotka maksavat sinulle eniten Grand Prix -pyörässä. Pyörillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mutta se auttaa minua paljon viivyttämään kulmaa ja valmistautumaan käyrien poistumiseen. Nyt teen likaradan piiriä työskentelemään ajelehtien kanssa.

Kun kausi alkaa, fyysinen valmistelurutiini suoritetaan kuntosalilla pyörän kanssa.

Kalenterista riippuen työskentelet enemmän tai vähemmän. Varsinkin ylälihakset ja joustavuus.

Talvella hän ajaa myös maastopyörällä tasaisella radalla parantaaksesi tekniikkaasi.

Haastattelu MARC MÁRQUEZIN kanssa

Oliko tästä viestistä apua?