Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Stellantis, yksi suurimmista autonvalmistajista maailmanlaajuisesti ja yli viidentoista amerikkalaisen, ranskalaisen, saksalaisen ja italialaisen yrityksen monikansallinen omistaja on äskettäin ilmoittanut siitä uuden EDM:n (sähkökäyttömoduulin) tuotanto tapahtuu Kokomossa, Indianassa (USA). Tätä varten on varattu budjetti 155 miljoonaa dollaria (n. 147 milj. euroa valuutanvaihdossa). Samaan aikaan yhtiö on tiedottanut a strateginen investointi Argentiinassa sijaitsevaan «kestävään» kuparikaivokseen.

Stellantisin seuraavan sukupolven EDM tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun tulevien sähköajoneuvojen voimansiirtoihin, jotka tarjoavat paremman suorituskyvyn ja joustavuuden pienemmillä kustannuksilla.. Tämän järjestelmän valmistukseen tarvittavat investoinnit tehdään Indiana Transmissionin, Kokomon Transmissionin ja Kokomo Castingin tehtailla. Se on alueelle merkittävä tiedote, sillä päätöksen ansiosta 265 työpaikkaa säilyy. Sijoitukset Indianaan vuodesta 2020 lähtien tukea sähköistystavoitteita nousi lähes 3,3 miljardiin dollariin. Tässä on mukana «gigatehdas», joka toimii perustana liittoutumalle Samsung SDI:n kanssa.

Stellantis-kuparikaivos Argentiina

Tämä uutinen korostaa Stellantisin kiinnostus johtaa autoteollisuuden ekologista muutosta Pohjois-Amerikassa, joka on yksi sen päämarkkinoista. Se on myös suuri askel sellaisen yrityksen yritysstrategialle Tavoitteena on saavuttaa 50 % 100 % sähköautojen myynnistä Yhdysvalloissa vuoteen 2030 mennessä. Tämä virstanpylväs alkaa ensimmäisten täyssähköisten RAM- ja Jeep-ajoneuvojen lanseerauksella, joka alkaa vuonna 2023 ja 2024.

Kokomon valinta uuden EDM:n tuotantopaikaksi heijastaa sitä Indianan kyky houkutella ja ylläpitää investointeja autoteollisuudesta. Alueelle jo perustettujen tuotantolaitosten läsnäolo on ollut ratkaiseva tekijä päätöksessä. Tällainen sähkökäyttöisten propulsiojärjestelmien moduuli, jos se yhdistetään oikean akun kanssa, auttaa jokaista alustaa saavuttamaan autonomia jopa 800 km täyttä latausta kohti. Niitä käytetään kymmenien BEV-mallien kokoamiseen suunniteltu moderneille ja innovatiivisille STLA Large- ja STLA Frame -arkkitehtuureille.

Mutta kaikki ei jää sinne. Stellantis on vahvistanut toinen, myös 155 miljoonan dollarin, investointi McEwen Cooperiin, kanadalaiseen yritykseen, joka on uppoutunut «kestävään» Argentiinan kuparikaivosten hyödyntämisprojektiin. (Hän kutsuu itseään Bluesiksi). autoyhtiö varmistaa siten tällaisen mineraalin saannin (99,9 % puhdasta) akun tuotantoon vuosien 2027 ja 2060 välillä. Se suunnittelee louhivansa lähes 100 000 tonnia vuodessa. Nämä tehokkaat taloudelliset injektiot tukevat Stellantisin pyrkimystä saavuttaa hiilidioksidipäästöt nolla vuoteen 2038 mennessä. Dare Forward 2030 strateginen suunnitelma.

Lähde – Stellantis