Saltar al contenido

Takajarruvalojen hoito

29 de julio de 2021
luz freno trasero

Kuten myös moottoripyörämme etujarrun tapauksessa, mikä on tärkeämpää, koska sitä käytetään paljon enemmän, takajarrulaite sisältää sähköisen järjestelmän, joka on kytketty takajarruvalaistukseen varoittamaan vastaavaa poljinta painettaessa. Jotta tämä järjestelmä toimisi, jousi yhdistää jarrupolkimen kytkimeen, joka toimii vetämällä sen pääsylinteriä (ei painamalla sitä tavalliseen tapaan).

Takajarruvalojen kytkin

Tämän kytkimen runko on kierretty ja kiinnitetty moottoripyörän runkoon erikoisen järjestelmän avulla, joka sisältää mahdollisuuden säätää etäisyyttä sen ja sitä käyttävän jarrupolkimen välillä. Kytkimen runkoa halaava mutteri, joka on yleensä valmistettu muovista ja on erittäin kevyt, sopii runkoon kiinnitettyyn renkaaseen ja voi pyöriä sen sisällä, jonka avulla riittää kääntämään runko suhteessa mainittuun mutteriin niin, että se irtoaa tai lähestyy poljinta.

Loogisesti, kytkin sisältää joitain kaapeleita, jotka yhdistävät sen sähköjärjestelmään, joten se ei voi pyöriä loputtomasti ja sitä varten on mukana sitä ympäröivän mutterin kelluva ankkuri, joka voi pyöriä mitä tahansa korkeuden säätämiseksi ilman johdotuksen kiertymistä . Näin ollen, kun jarrupolkimen liike muuttuu jarrupalan tai -kenkien kulumisen vuoksi, tulee hetki, jolloin kytkin ei yhdistä keskeytyskaapeleita, ja sitten on tarpeen säätää korkeus siten, että jarrupoljin riittää järjestelmän käyttöön.

Valettu lamppu?

Kun varmistetaan, että jarruvalot eivät syty käytettäessä takajarrupoljinta, on mahdollista tarkistaa, palaako lamppu, vetämällä polkimen ja kytkimen yhdistävää jousta ja jos se syttyy, polkimen korkeutta on säädettävä, kun taas Muussa tapauksessa lamppu on vaihdettava (joka ei tietenkään syty, kun etujarru aktivoidaan).

Oliko tästä viestistä apua?