Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Hän Korando e-Motion on propulsiojärjestelmällä varustettu versio täysin sähköinen (BEV) SsangYong Korandosta, a keskikokoinen SUV ja perinteinen viisiovinen kori. vaikkakin tämän mallin neljäs sukupolvi Se lanseerattiin vuonna 2019, vasta vuonna 2023, kun eteläkorealaista alkuperää oleva valmistaja päätti markkinoida tätä varianttia maassamme (se myytiin jo muilla planeetan alueilla). Hänen suunnittelunsa Sen erottaa perinteisestä suljettu etusäleikkö ja jotkut siniset yksityiskohdat.. Se on merkin ensimmäinen sähköauto, joka on luopunut hybridituotteista ennen tämän teknologisen askeleen ottamista.

Kuten alla näemme, kyseessä oleva ajoneuvo Se ei epäonnistu millään tavalla, mutta ei myöskään erotu millään konkreettisella tavalla. saatavilla 37 900 €tarjoaa hyvän varustelutason alusta alkaen, suhteellisen tilava hytti ja hyväksyttävä viimeistely. Se liikkuu moottorin ansiosta 190 hv tehoa, joka syöttää 62 kWh:n bruttokapasiteetin akun, joka mahdollistaa teoriassa matkustamisen (WLTP-hyväksyntäsyklin mukaan), 339 km täydellä latauksellamelko rajoitettu, jos haluat matkustaa sen kanssa.

korando etupuoli

Käytännöllinen, yksinkertainen ja tilava, vaikkakin hieman pienellä tavaratilalla

Korando e-Motionissa on a erittäin hyvä suhde ohjaamon tilan ja sen ulkomittojen välillä. Tämä auto mittaa Pituus 4,47 metriä1,87 leveä ja 1,64 korkea ja akseliväli 2,68 metriä. Sen sisämitat ovat erityisen runsaat toisella istuinrivillä, jossa se erottuu joukosta selkänojan välisellä pituudella (jalkatila) ja penkin ja katon välisellä korkeudella (pääntila). Leveyden suhteen kolme ihmistä pystyy matkustamaan samanaikaisesti takapenkillä paremmin kuin useimmissa tämän luokan autoissa.

pääsy on helppoa, koska ovet antavat aukon suurella kulmalla jättäen leveän raon. Lisäksi korin muotoilu sen takaosassa ei aiheuta pudotusta yläosasta, mikä mahdollistaa pitkien ihmisten pääsyn sisään ja ulos ilman liiallista taipumista. Toisaalta, näkyvyys on erinomainenkoska lasipinta on laaja ja rakennepilarien kaltevuus on tutkittu turvallisten liikkeiden ja valon takaamiseksi.

korando tilaa

Kuitenkin, tämän maastoauton tavaratila on suhteellisen pieni. SsangYong on ilmoittanut kansallisessa esittelyssään, että sen tilavuus on 551 litraa, mutta tämä ei ole tiukka luku tai verrattavissa sen vaihtoehtoihin, koska tilavuus on kattoon asti (pettää takaikkunan) eikä hyväksytty VDA lokeroon asti.

Itse asiassa Korando e-Motionissa on tavaratilaa matkatavaroille 423 litraa, joka voidaan kasvattaa 1 248:aan, jos takaistuinten selkänojat käännetään alas. Vertailun vuoksi KIA e-Niron, joka on 5 cm lyhyempi tuote, tilavuus on 495 litraa ja se on läpinäkyvämpi, koska Korando e-Motionin pyöränkaaret ovat liian näkyvät ja tekevät mainitusta tilavuudesta vähemmän käyttökelpoisen. Latauskaapeleita varten on kaksinkertainen lattia, mutta ei takakonttia, kuten muissa BEV-autoissa.

korando-runko

Vakiolaatuja, runsaasti varusteita ja vanhentunutta multimediaa

Yleisesti ottaen tämä SsangYong se on hyvin viimeistelty. Materiaalit, joista se on rakennettu, ovat yleisiä (keskilaatuisia kovia muoveja on runsaasti) ja asetukset ovat oikein. Testimme aikana ei ole raportoitu sisäosien välistä hankausääniä ja se on antanut meille vaikutelman, että valmistaja on tehnyt hyvää työtä ohjaamon äänieristyksen suhteen. Jopa maantienopeudella renkaiden vierimisen aiheuttamaa aerodynaamista turbulenssia ja resonanssia ei arvosteta juuri lainkaan. Todellakin, pidämme liian suurena kojelaudan erityisen herkkien «piano black» -tyyppisten listojen viemää aluetta.

Korando e-Motion on saatavana kaksi erilaista viimeistelyä. Perus on ns kaupunkikun taas edistyneitä kutsutaan Rajoitettu (se on testaamamme). Ensimmäinen on jo asennettu. Kaksivyöhyke automaattinen ilmastointi vakiona, laaja valikoima ajonapulaitteita, kaksi näyttöä (yksi 8″ multimedialaitteille ja toinen 12″ mittareille), häikäisemätön sisäpeili, avaimeton sisäänkäynti ja käynnistys, kangasverhoilu, istuimet ja ohjauspyörä manuaalisilla korkeus- ja syvyyssäädöillä, LED-ajovalot, 17 tuuman vanteet (ne eivät ole niitä, jotka näkyvät kuvissa), tuulilasi jäätymisenestotoiminnolla, etusumuvalot, sävytetyt takaikkunat, ISOFIX-kiinnitykset sivutakaistuimissa ja rengaspaineen säädin.

sisäkorando

Sarjan kärki lisää edellisen päälle: lämmitettävä ohjauspyörä ja etuistuimet, kattoluukku, pysäköintitunnistimet takakameralla, sekoitettu kangas ja synteettinen nahkaverhoilupituussuuntaiset kiskot (kattotelineen esiasennus), kaksi ylimääräistä turvatyynyä (vaihtuu kuudesta kahdeksaan) ja kaksi ylimääräistä avustajaa (kuolleen kulman valvonta ja takaliikenteen hälytys). Lisäksi saatavilla on jommassakummassa kahdesta varustelutasosta neljä väriä: valkoinen, sininen, harmaa ja musta. Räätälöintimahdollisuuksia ei juurikaan ole.

Vaikka se täyttää keskivertokuluttajan tarpeet, yksi tämän auton suurimmista haitoista on sen infotainment-järjestelmä.. toimii hyvin mutta päänäytön laatu ei ole kilpailijoidensa tasolla ja mobiiliyhteensopivuuden vuoksi laite on liitettävä USB-kaapelilla puhelimen merkistä riippumatta (langaton pariliitos on nykyinen standardi uusissa ajoneuvoissa). Yleisesti, multimedialaitteet ovat jokseenkin vanhentuneita ja se voisi olla nopeampi ja intuitiivisempi tietyille toiminnoille. Vastapalveluksena, On ymmärrettävää, että ilmastointilaitteen säätimet ovat fyysisiä ja helppokäyttöisiä.

Korando yläkonsoli

Hyvä dynaaminen suorituskyky, mutta vähän autonomiaa vuonna 2023

Korando e-Motion -propulsiojärjestelmä koostuu sähkömoottori, joka tuottaa enintään 190 hevosvoimaa ja 360 Nm vääntöä. Se on asennettu etuakselille, joten tämä auto kulkee ohi Etuveto. Huolimatta siitä, että se joutuu vetämään melko raskasta kokoonpanoa, luokkaa 1,8 tonnia tyhjänä, se pystyy kiihtymään 0-100 km/h 8,4 sekunnissa ja saavuttaa a huippunopeus rajoitettu 160 km/h. Virallinen keskikulutus on 16,8 kWh/100 km, vaikka käytännössä se on hieman korkeampi: lähellä 19 kWh/100 km.

Hänen puolestaan akku, joka antaa virtaa asemalle (LG:n luoma) on yhteinen litiumionikemia. Sillä on bruttokapasiteetti 61,5 kWh ja netto (hyödyllinen) 55,3. Sen ansiosta maastoauto voi matkustaa 339 km pysähtymättä sen autonomian mukaan, jonka brändisi on onnistunut standardisoimaan WLTP-yhdistetyn syklin puitteissa. Jos se on tavanomaisessa käytössä ja varsinkin jos se poistuu kaupunkiympäristöstä, on vaikea matkustaa yli 250 km lataamatta uudelleen. Tämä toimenpide voidaan suorittaa jopa 100 kW DC syöttöteho (6,6 vuorotellen).

Nämä luvut ovat huomattavasti pienempiä kuin alan standardit vuonna 2023. Esimerkiksi palatakseen nykyisen KIA e-Niron tapaukseen, tällä autolla voidaan ajaa 460 km vastaavalla akulla: bruttokapasiteetti 64,8 kWh. Tähän kategoriaan kuuluu myös henkilöautoja, jotka tukevat nykyään 150 kW tai enemmän, kun ne ottavat energiaa pikalaturilla.

korando näkökulmasta

Ajovaikutelma: mukava ja tinkimätön hauskuudesta

Korando e-Motion voidaan määritellä seuraavasti maastoauto, joka ei tee mitään väärää, mutta ei erotu millään tavalla. Se on ajoneuvo mukava ja korkea aktiivinen ja passiivinen turvallisuus (77 % sen rakenteesta on valmistettu erittäin lujasta teräksestä). Tulos helppo käsitellä lähes kaikissa olosuhteissa, jopa miellyttävää.

Ohjaus on täysin keinotekoinen, mutta pehmeäjota arvostetaan pysäköintiajoissa, kun taas moottorilla on runsaasti suorituskykyä useimpiin tilanteisiin. Siitä huolimatta se ei ole auto, joka kutsuu pitämään hauskaa. Emme ole havainneet kovin merkittäviä muutoksia käyttötilat: Comfort, Sport, Eco ja Eco+ (rajoita nopeus 90 km/h).

Pidämme vähiten sen alustan virityksestä ja yrityksen tekemästä rengasvalinnasta, ainakin meidän markkinoilla. Tämä SsangYong se ei onnistu löytämään hyvää kompromissia mukavuuden, ketteryyden ja vakauden välillä. Ensimmäinen asia on voittanut paljon, jossa laiminlyödään kaksi muuta käsitettä. Yhteydenotossamme tiellä olemme havainneet, että kyseessä on auto, joka toimii oikein moottoritiellä ja kaupungissa, mutta Sitä ei ole tarkoitettu kiemurteleville raiteille.

Korandon nimitys

Niiden yli ajettaessa Korando e-Motionissa on ominaisuuksia liiallinen kallistus ja selvä taipumus aliohjautumiseen (mennä suoraan, kun ohjauspyörällä annetaan käsky kääntyä). Samoin se ei kunnioita matkustajia, kun se ylittää kuoppien tai korkeataajuisten kuoppien (äkillisesti). Meidän mielestämme Leveämmillä pyörillä (vakiona 215/65 R17), vahvemmilla jousilla ja laadukkaammilla iskunvaimentimilla, jotka vaimentavat enemmän epätasaisuuksia, olisi saatu parempi tulos.

Ajoavustajat toimivat täydellisesti, ja vaikka ne voivat olla hieman häiritseviä, niiden avulla voit irrottaa ne. Regeneratiivisessa jarrutuksessa on jopa kolme säilytystasoa ja ne siirtyvät joistakin ohjauspyörän takana olevista nokista. Kun vaaditaan mekaanista jarrutusta, auto pysähtyy ajassa ja matkassa, joka on oikeassa suhteessa sen painoon, mutta polkimen modulointi vaatii sopeutumisjakson, jossa on jo kaksi kulkua, jotka vaativat eri paineita kunkin jarrutyypin aktivoimiseksi. Kanssa 17 cm maavaravoit lähestyä metsäpolkua takuulla, ettet vahingoita bassoa.

sivukorando

SsangYong Korando e-Motion -hinnat: paras myyntivalttisi

SsangYong Korando e-Motion on myynnissä alkaen 37 900 eurosta helposti saavutettavimman viimeistelyn kanssa ja alkaen 40 900 eurosta, jos valitset täydellisimmän varustelun suhteen. Kaupallisilla kampanjoilla, rahoituksella ja MOVES III Plan -tuilla hankintahinta on molemmissa tapauksissa 10 000 euroa pienempi, kun taas 48 kuukauden leasingsopimus, jonka saatavuus on 10 000 km vuodessa, maksaa noin 600 euroa 30 päivän välein.

Se on tuote edullisempi kuin useimmat sen suorista kilpailijoista. Tässä testissä esimerkkinä antamamme e-Niro (204 CV) on arvoltaan 43 265 euroa. Peugeot e-2008 (136 CV) lähestyy sitä 38 310 eurolla. MG ZS EV ohitti sen hiljattain, mutta sen hinta on noussut yli 40 000 euroon.

korando-painikkeet

Johtopäätös: Edullinen perheystävällinen sähköinen maastoauto puutteistaan ​​​​huolimatta

Lyhyesti sanottuna Korando e-Motion tarjoaa enemmän tilaa ja samat laitteet pienemmällä rahalla. Se ei ole dynamiikkansa suhteen luokkansa paras tuote, mutta se on a Tilava katumaasturi, joka on suunniteltu perheille ja joka, vaikka se ei voi matkustaa kauas pysähtymättä lataamaan akkuaan, tarjoaa enemmän kuin hyväksyttävän mukavuuden ja turvallisuuden tason. Toivomme, että valmistajasi pystyy vastaamaan kaikkiin tarpeisiisi sen tarjonta Espanjassa on epävarmaa (Ei ole tiedossa, kuinka monta kappaletta niitä tulee olemaan, mutta tiedetään, että ne valmistetaan Etelä-Koreassa ja että ensimmäiset toimitetaan kesällä 2023).

Kuvagalleria SsangYong Korando e-Motionista (rajoitettu ja valkoinen)