Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Autoala on intohimoisimpien unelmien tehdas. Kaikista huokaisten yritysten joukosta voidaan mainita Ferrari, Lamborghini, Maserati tai Aston Martin. Jokaisella heistä on kuitenkin menneisyys, jossa on loistokkuuden lisäksi myös suuri annos draamaa. Kyllä, koska monina elämänsä hetkinä he ovat olleet köysissä ja katoamisen partaalla. Mutta on myös juhlia.

Lamborghini on yksi niistä merkeistä, joilla on perinteitä. Totta, se ei ole vanhin vertaistensa joukossa, mutta sen perintö ja historia vastaavat niitä, ja täytyy vain katsoa taaksepäin ymmärtääkseen, mitä se on saavuttanut. Varsinkin viime vuosina kuitenkin sen alku oli uraauurtava myös perustavanlaatuiselta käsitteeltä. Nyt brändissä he juhlivat, koska he juhlivat ei enempää eikä vähempää kuin kuuden vuosikymmenen elämää. Jännittävä elämä…

Lamborghini perustettiin 7. toukokuuta 1963 vuonna 1948 julkisuuteen tulleen traktorinvalmistajan irtautuneena…

Hyvää syntymäpäivää Automobili Lamborghini

Kuten tiedät, 7. toukokuuta 1963 syntyi Automobili Ferruccio Lamborghini Sas. Sen luoja ei ollut kukaan muu kuin Ferruccio Lamborghini, vaikka sen perusta ei ollutkaan suoraan urheiluautojen valmistaja. Se syntyi vuonna 1948 syntyneen ja traktoreiden valmistukseen omistetun yrityksen irtautumisesta. Syy sen luomiseen ei ollut mikään muu kuin jatkuva ongelmia, joita Ferruccolla oli Ferrari 250 GTB:n kytkimen kanssa.

Valitettuaan Enzo Ferrarille ja kertonut hänelle, että hänen autonsa «ovat roskaa», hän päätti ottaa itse selvää, mitä oli tekeillä. Ja heidän yllätyksensä oli, että 250 GTB käytti samaa kytkintä kuin heidän traktorinsa. Siitä lähtien hän päätti luoda automerkkinsä kilpaillakseen Ferraria vastaan. se oli niin 350 GT syntyi vuonna 1964. Sen ensimmäinen malli ja myytti, joka esitteli 3,5 litran V12-lohkon 60º kulmassa 320 CV teholla. Sieltä legenda on mittaamaton.