Saltar al contenido

Auton rekisteröintipäivämäärä: mikä se on ja mitä tietoja se tarjoaa?

19 de julio de 2023
Auton rekisterointipaivamaara mika se on ja mita tietoja se tarjoaa

Voi olla, että olemme menettäneet kaikkien katselukertojen määrän rekisterikilvetpysäköinnin aikana, kadulla ohitettaessa tai muussa vastaavassa tilanteessa. Mutta olemmeko todella tietoisia siitä, mitä he haluavat kertoa meille? Yksinkertaisilta näyttävät numerot ja kirjaimet palvelevat Laske ajoneuvomme tai moottoripyörämme ikä tai vuosi sen rekisteröinnin ja rekisteröintipäivän mukaan. Mutta huomioi, että vaikka ne voivat olla samanlaisia ​​käsitteitä, nämä kaksi termiä ovat erilaisia.

Vaikka rekisterikilven avulla voimme laskea ajoneuvon iän, se on rekisteröintipäivänä, jolloin olennaisimmat tiedot ovat piilossa ajoneuvoa ostettaessa. Kun puhumme rekisteröintipäivämäärästä, tarkoitamme kyseisen ajoneuvon rekisteröintihistoriaa, tietoa, jonka avulla voimme ylittää sen iän saadaksemme selville, minä päivänä sen viimeinen rekisteröinti tehtiin, jos se on purettu tai rekisteröity rekisteriin ja onko malli kelvollinen liikkeeseen.

Kaikki rekisteröintipäivän antamat tiedot ovat välttämättömiä rekisteröinnin iän tiedossa, jolloin voimme samalla tarkistaa tai jopa laskea sen rekisteröintipäivän, joka voi kertoa meille niin paljon. Koska ajoneuvon rekisteröintivuoden tietäminen voi olla erittäin tärkeää, koska se auttaa meitä välttää joitakin petoksia, varsinkin käytettyä autoa ostettaessa.

Syitä rekisteröintipäivän tiedoksi

Ajoneuvon rekisteröintipäivän tietäminen helpottaa kaikkia toimintoja, jotka haluamme suorittaa. siinä piiloutuu ajoneuvon todellinen arvo Samalla voimme tarkistaa, vastaavatko ajokilometrit tai jopa ulkonäkö ajoneuvon valmistusvuosi jonka myyjä ilmoittaa hyväksynnässään. Tästä hyväksynnästä riippuu tärkeä tieto, koska se, että ajoneuvo on rekisteröity ja voi liikennöidä yleisillä teillä.

Kuitenkin, jos se olet sinä omistajana joka on päättänyt laittaa ajoneuvosi myyntiin, sen rekisteröintivuoden tietäminen auttaa sinua arvioi realistisesti sen arvoa markkinoille ja tarkista, että kaikki on ajan tasalla sääntöjenvastaisuuksien välttämiseksi. Koska olemme piilottaneet ajoneuvon rekisteröintipäivänä suuren määrän olennaista tietoa, joka voi auttaa meitä paljon missä tahansa toiminnassa.

Tästä rekisteröintipäivästä lähtien voimme saada ajoneuvomme ikä, osoittaa, ettei se ole tilin ikää vanhempi, ja tietää sen mahdollisen vaikutuksen jälleenmyyntiarvoon. Ottaen aina huomioon, että päivämäärä rekisteröinti ei saa olla sama kuin ensimmäinen rekisteröinti, joka ei koskaan muutu.

Siksi, jos olet yksi niistä, jotka harkitsevat käytetyn auton ostamista, voit tehdä sen kaikkien näiden ponnistelujen kanssa napsautuksia nopeasti ja helposti. Hoidamme kaikki paperityöt, tarkista ilmoittautumispäivä ja varmista, että kaikki toimenpiteet ovat kunnossa, jotta voit nauttia autostasi huoletta napin painalluksella.

Mistä löydän ilmoittautumispäivän?

Jos haluamme selvittää epäilykset nopeasti ja helposti, on helpoin tehdä silmälaskelma (liittämällä jokainen kirjain tiettyyn vuoteen), mikä on mahdollista vain kaikissa niissä ajoneuvoissa, jotka on rekisteröity eurooppalainen malli, joka tuli voimaan syyskuussa 2000.

Tämä menetelmä on hyvä tapa aloittaa ja yleensä täydentää ajoneuvon arviointia. Mutta jos tarkoituksemme on tietää tarkka rekisteröintipäivä, On olemassa useita tapoja saada todellinen päivämäärä.

  • Ajokortti: Se on yksi nopeimmista ja helpoimmista vaihtoehdoista tietää autosi rekisteröintipäivämäärä. kaikki mitä tarvitset on turvautua kiertolupaan ja kohdassa «I» voit löytää etsimäsi rekisteröintipäivän.

Jos päätämme etsiä rekisteröintipäivämäärää tällä menetelmällä, on tärkeää varmistaa, että tutustumme kohtaan «I» välttääksemme joutua «osion I.1» sekaannukseen, joka vastaisi käyttöluvan myöntämispäivää.

  • Tietolomake: Se, että meillä on pääsy teknisiin tietoihin, mutta ei rekisteröintitodistusta, ei estä meitä näkemästä myös auton rekisteröintipäivää. Vaikka tässä tapauksessa se ei tule olemaan niin suoralla tavalla.

Osaa virallisella rekisteröintipäivämäärällä sellaisenaan ei näy teknisessä tiedotteessa, mutta se voidaan implisiittisesti päätellä, jos se on ilmoitettu ITV:n ensimmäisen julkaisun päivämäärä, koska se on yleensä sama kuin rekisteröintivuosi, lukuun ottamatta poikkeuksia, kuten KM0.

  • Pyydä DGT:n raportti: Tämä on viimeinen tapa, mutta ei vähäisin. Luultavasti eniten nopea, yksinkertainen ja luotettava Pyydä joko liikennevirastolta raportti ajoneuvosta, joka paljastaa auton historian lisäksi rekisteröintipäivän sekä omistajat, joiden kautta se on kulkenut.


Tämä vaihtoehto voi tarjota meille varsin hyödyllistä tietoa, jos haluamme tutustua autoomme hyvin ja ennen kaikkea, jos aiomme tietää lisätietoja jonka kanssa pysyt ajan tasalla käytetyn auton suhteen.

Ilmoittautumispäivän merkitys

Rekisterikilven kautta ajoneuvo rekisteröidään virallisesti ja tunnistetaan järjestelmässä. Se menettely on lähinnä ID:tä että sinulla voi olla auto ja sen päätehtävänä on määrittää sen ikä, tunnistaa omistaja ja rekisteröidä se missä tahansa prosessissa. Siksi yhtä tärkeä kuin henkilöllisyystodistus on päivämäärä, joka vastaa ajoneuvoamme oikeudellisia menettelyjä.

Rekisteröintipäivä on ratkaiseva oikeudellisia ja hallinnollisia vaatimuksia suoritettaessa, koska se määrät riippuvat että meidän on maksettava liikkumisesta yleisillä teillä (jos emme tee niin, ajoneuvo voidaan jopa takavarikoida) tai se palvelee rajoittaa liikkumista rajoitetuilla alueilla liikenteeseen ajoneuvon moottoroinnin ja iän mukaan, varsinkin nyt kun hiilidioksidipäästötavoite on menossa kohti.

Siksi, jos haluamme välttää vaikeuksien joutumisen, on tärkeää, että tiedämme ajoneuvomme rekisteröintipäivämäärän, koska se on avainasemassa paitsi lain noudattamisessa, myös voidaksemme tutustu autoomme paremmin. Jos haluat tietää kuinka vanha se on, mihin tuotantomalliin se kuuluu tai mikä sen tarkka mittarilukema on, sinun tarvitsee vain turvautua johonkin kolmesta mainitusta vaihtoehdosta. Olla nopea ja tehokas.

Oliko tästä viestistä apua?