Saltar al contenido

Kansainvälinen ajokortti: saaminen, kustannukset ja seuraukset

6 de julio de 2023
Kansainvalinen ajokortti saaminen kustannukset ja seuraukset

Haluatko ajaa toisessa maassa ja haluatko saada kansainvälisen ajokortin? Tässä viestissä käsittelemme kaikkea, mikä liittyy kansainväliseen ajokorttiin.

Lopuksi tutkimme kansainvälisen ajokortin saamisen aikarajaa ja ilman kansainvälistä ajokorttia ajamisen vaikutuksia. Hyppää Good Hand -autoomme, jonka avulla otamme sinut vastaamaan näihin kysymyksiin!

Mikä on kansainvälinen ajokortti ja mihin se on tarkoitettu?

Kansainvälinen ajokortti on lupa, jolla ajetaan laillisesti muissa maissa. Se on hyväksytty lupa, jota käytetään kaikkialla maailmassa, mutta jokaisella maantieteellisellä alueella on tietyt vaatimukset.

Jos aiot ajaa Euroopan unionin, Euroopan talousalueen (Norja, Islanti ja Liechtenstein) tai maiden, joiden kanssa on kahdenvälinen liikenteestä ja kuljetuksista tehty sopimus, ulkopuolella, sinun on hankittava kansainvälinen lupa.

Kansainvälinen ajokortti hyväksytään käytännössä kaikissa maailman maissa ja mahdollistaa normaalin ajamisen, ja sen mukana on hyvä olla voimassa oleva espanjalainen ajokortti. Kansainvälinen lupa ei salli liikkumista siinä maassa, jossa se on myönnetty.

Kuinka saat kansainvälisen ajokortin?

Kansainvälisen ajokortin voi hankkia kahdella tavalla:

 • Internetin kautta: pääset käsiksi digitaalisella varmenteellasi, sähköisellä DNI- tai cl@ve-tunnuksillasi sähköisen rekisterimme kautta. Kortti on saatavilla kahden päivän kuluttua pyynnön tekemisestä. Sinun täytyy fyysisesti mennä hakemaan lupa päämajasta. Sen voi tehdä suoraan, aikaa ei tarvitse varata.
 • Henkilökohtaisesti: toimittaa kaikki asiakirjat mihin tahansa Trafficin pääkonttoriin tai toimistoon. Tässä tapauksessa on tarpeen varata aika verkossa tai soittamalla 060.

Mitä tarvitset kansainvälisen ajokortin saamiseksi?

Jos hankit kansainvälisen ajokortin verkossa, tarvitset seuraavat:

 • Digitaalinen varmenne, sähköinen henkilötunnus tai cl@ve-tunniste
 • Maksa vastaava maksu: Voit maksaa maksun samalla lomakkeella napsauttamalla ‘Osta’-painiketta Pyyntö-paneelissa. Jos olet maksanut maksun aiemmin, voit syöttää maksun numeron, joka löytyy ostokuitin viimeiseltä sivulta.
 • Sinun on täytettävä yhteystiedotilmoitustila ja syötä syntymäaika ja päämaja tai liikennetoimisto, josta haluat noutaa lupasi ilman ajanvarausta.
 • Voit noutaa luvan kahden päivän kuluttua hakemuksen jättämisestä: Tätä varten sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi DNI:llä, passilla tai NIE:llä ja tuoda mukanasi nykyinen alkuperäinen valokuva, jonka koko on 32 x 26 mm. värillinen ja selkeä tausta, otettu edestä, pää peittämättä ja ilman tummia laseja tai vaatteita, jotka voisivat estää tunnistamisen. Kuten tunnuksen kanssa.

Jos hankit kansainvälisen ajokortin henkilökohtaisesti, tarvitset seuraavat:

 • Täytä kansainvälinen lupahakemusasianosaisen tiedoilla, merkintä menettelyn valintaosiossa ”Kansainvälisen luvan pyyntö”.
 • Maksa summa ikkunassa tai sinulla on todisteet vastaavan maksun aiemmin suorittamisesta.
 • Alkuperäinen ja voimassa oleva asiakirja henkilöllisyytesi ja asuinpaikkasi todistamiseksi: DNI, Passi tai NIE; tai oletusarvoisesti oleskelulupa
 • Nykyinen alkuperäinen 32 x 26 mm valokuva. värillinen ja tasainen tausta: otettu edestä, pää peittämättä ja ilman tummia laseja tai muita vaatteita, jotka voisivat haitata tunnistautumista.

Kuinka paljon kansainvälisen ajokortin saaminen maksaa?

Virallisen sertifioidun kansainvälisen luvan myöntämisestä sinun on maksettava:

 • Maksu on 10,51 euroa

Sinulla on useita tapoja maksaa tämä summa:

 • Jos aiot suorittaa toimenpiteen verkossa, voit maksaa maksun pyyntöä tehdessäsi.
 • Jos suoritat toimenpiteen henkilökohtaisesti, voit maksaa maksun DGT:n toimistoissa millä tahansa pankki- tai luottokortilla, ei koskaan käteisellä tai periä aiemmin maksetun maksun.

Toisen maan ajokortilla ajamisen seuraukset

Tässä sinun on oltava tietoinen useista oletuksista. Jos ajat Espanjassa pätemättömällä luvalla, sakko on 200 euroa, eikä se vaikuta muihin tekemiisi sakkoihin. Jos et asu Espanjassa, sinua pyydetään maksamaan tai tallettamaan sakko paikan päällä.

Lisäksi sinun on tiedettävä tietyt tapaukset, kuten se, joka koskee brittikuljettajia. Yhdistyneen kuningaskunnan erottua Euroopan unionista tiettyjä oletuksia muutettiin. Vastaavien hyväksyntöjen laiminlyönnistä seuraa 6 000 euron sakko.

Kuka voi saada kansainvälisen ajokortin?

Kansainvälisen ajokortin voi hankkia asianomainen henkilö tai kuka tahansa hänen puolestaan ​​valtuutettu henkilö. Valtuutusta varten voidaan nimetä edustaja valtakirjaan.

Jos menettely suoritetaan henkilökohtaisesti, muu henkilö kuin hakija voi saapua paikalle, kunhan hänellä on asianomaisen allekirjoittama asiakirja, jossa hän on valtuutettu esittämään pyynnön.

Kuinka kauan kansainvälinen lupa on voimassa?

Kansainvälisen luvan voimassaoloaika on yksi vuosi, eikä sitä voida jatkaa. Jos tarvitset edelleen kansainvälistä korttia tämän ajanjakson päätyttyä, sinun on pyydettävä uusi. Jos aiot jäädä asumaan toiseen maahan, sinun on suoritettava lupasi vaihto tai rekisteröinti uuden kohdemaasi sääntöjen mukaisesti.

Mitä teen, jos maalla, johon aion, ei ole sopimusta?

Jos joudut ajamaan maassa, jolla ei ole sopimusta Espanjan kanssa, on parasta kysyä kaikki tiedot suoraan sen maan konsulaatista tai matkailutoimistosta, johon aiot matkustaa.

Voinko ajaa autollani minkä tahansa maailman maan läpi?

Jos aiot lähteä autollasi Euroopasta, selvitä sen maan konsulaatista tai matkailutoimistosta, johon aiot matkustaa, tarvitsetko autopassia vastaavan Carnet de Passages -kortin.

Lisää papereita autoihin ja niiden käyttöön ulkomailla

Jos sinulla on edelleen epäilyksiä tästä ja muista ongelmista, suosittelemme, että luet nämä blogimme viestit, jotka täydentävät tietojasi:

Oliko tästä viestistä apua?