Saltar al contenido

Valmista moottoripyöräsi seikkailuun

7 de agosto de 2021
aventura 1710

Seikkailu. Sana, joka kuulostaa hyvältä meille kaikille ja vie meidät henkisesti ainutlaatuisille, erityisille reiteille ja useimmissa tapauksissa matkoille Afrikan avaruusalueen läpi dyynit. Suurimman osan teistä on myönnettävä, että olette jossain vaiheessa harkinnut sellaisen tekemistä, vaikka aika ja raha määräävät lainsa, jättäen ajatuksen epävarmuuteen. Mutta jos sinusta tuntuu seikkailunhaluiselta, ennen kuin lähdet matkalle ympäri maailmaa, ota huomioon joitakin näkökohtia koskien moottoripyörän valmistelu mukauttaaksesi sen elinympäristöön, jossa sinun on muutettava.

Sinun on harkittava neljää perusnäkökohtaa: ohjaajan itsenäisyys, suunta, suoja ja mukavuus ajoasennossa. Unohda moottorin valmistelu, koska pitkille matkoille suositellaan mekaniikka olla mahdollisimman vakio. Matkalla et pyöri täydellä kaasulla, joten moottorin ei pitäisi olla liian tiukka. Jotain olennaista on se, että kaikkia «keksintöjä», jotka olet koonnut, on kokeiltu aiemmin. Kokeileminen suoraan autiomaassa voi aiheuttaa sinulle monia vastoinkäymisiä ja haittoja. Lisäksi, häiriöitä matkalla He tuhlaavat paljon aikaa, jotain erittäin arvokasta pitkän matkan päivinä, jolloin on elintärkeää kattaa suunnitelmassa esitetyt vaiheet.

Kyllä, töitä pitäisi tehdä enemmän keskeytykset, mukavat asetukset kestämään monta tuntia käyttöä, mutta lujat kestämään Suurempi paino moottoripyörän, täynnä bensiiniä ja «koko varuste» Lisäominaisuuksia. Huolehdi myös Matkatavarat ja elektronisten komponenttien sisällyttäminen (GPS, lisävalaistus, …). Kysy pelkäämättä niitä, joilla on kokemusta.

Pakollinen muutos on asennettava suuremman kapasiteetin säiliöt. Tuoda bensiini tehdä pitkiä matkoja ajattelematta pakkoa tankkaaEsimerkiksi joissakin Afrikan maissa sitä on vaikea löytää polttoaine. Varmista, että talletukset eivät ole kovin ärsyttäviä tai muuta liikaa painojakaumaa. On tärkeää, että säiliöt on liitetty kunnolla, jotta kaikki polttoaine voidaan hyödyntää. Toinen hemmoteltava yksityiskohta on, että lentäjä on mukava. Kiinnitä vaahtomuoviset hihansuut ja a mukava istuin. Erittäin tärkeä yksityiskohta on tietää, millä maastolla aiot matkustaa – enemmän kenttää kuin tietä tai päinvastoin – ja millaisen matkan teet – vaikean tai yksinkertaisen – valitse renkaat, sekä päättää, ratsastatko ‘vaahdot‘- Turvalliset mutta kalliit tai vahvistetut kamerat- alhaisemmat kustannukset. Huomaa, että takaristikot / enduro -pyörät murtuvat raskaan polkupyörän päällä.

Pääsääntöisesti, kun lähdemme seikkailuun, on suositeltavaa olla varovainen ja yrittää arvioida kaikkia mahdollisia vastoinkäymisiä. Se, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito, on viisas neuvo seikkailumoottoripyörän hienosäätämiseksi.

The bensiiniä ei voi puuttua. Monilta reiteiltä on vaikea löytää huoltoasemia, joskus ne ovat kiinni tai niissä ei ole polttoainetta. Yhden on asentaa lisäkapasiteetin säiliöitä. Nämä, brändistä Raid -hyökkäys, ne tarjoavat 5 litraa. The polttoaineputkien pikaliittimet ne ovat välttämättömiä seikkailupyörissä. He tekevät purkamisen talletuksia.

Murtuminen öljypohja se on vakava vika. Näitä on monia trail -tyyppiset moottoripyörät mutta valitse yksi mistä alumiini ja paksua, mikä minimoi riskit. Sinun on myös etsittävä maksimaalista suojaa moottorin sisätiloille. Vaahtosuodatin KTM, hyvin rasvattu, alkuperäisen sijasta, jos se on tehty paperista – ei hyödyllinen kahlauksessa, koska se kastuu.

Vaahtomuoviset hihansuut – Ne vaimentavat tärinää ja vivun kansi -sarja-. Perus ja olennainen GPS kiinnitetty hyvällä tuella, joka estää tärinää eikä naulaa sitä putoamisiin. Hemmottele sähköinen asennus. Jarrutuksessa tulee muistaa, että se rullaa erittäin nopeasti teillä. Lisäksi kuormaa lisätään. Jos moottoripyörässäsi ei ole iso levy aseta se eteen, varmista, että a lisääntynyt pysäytysteho.

Kanna kehollesi mahdollisimman vähän kuormitusta, ja jos mahdollista, älä mitään, jotta voit liikkua vapaasti ja väsymys ei vaikuta sinuun. Anna pyörälle toimivuus matkalaukut, paljon suositeltavampi kuin reput Takaosaan.

Oliko tästä viestistä apua?