Saltar al contenido

Vinkkejä ajamiseen sateessa

29 de julio de 2021
trucos para el agua

sade tulee taivaasta, mutta kun ajamme moottoripyörää, sen vaikutus tuntuu myös maan päällä ja ajo-Tarkemmin sanottuna meidän on oltava varovaisempia sen vähentämisessä pito asfaltilla.

 • Sijoitus: Sinä asema pyörän alla sade se on paljon tärkeämpää kuin aluksi luulisi. Koska pito asfaltilla vähenee huomattavasti, et voi ajatella sitä kallistaa paljon, ja tiedät, että mitä enemmän nojaat, sitä vähemmän moottoripyörä. Tästä syystä on tärkeää, että siirrät kehosi käyrään, mutta kyllä, tasaisilla liikkeillä. Kuten piki Se on pieni, sinun ei tarvitse käyttää akrobaattisia asentoja, vaan siirrä painopistettäsi käyrän sisäpuolelle. Toinen yksityiskohta on, että mitä enemmän liikut, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia saada vettä, joten pysy lähellä istuin ja sellaisessa asennossa, jossa riittävä kenttänäkö ja vapaa liikkuvuus altistavat itsesi vähimmäismäärälle vettä.
 • Jarruta ja kiihdytä: Ihanteellinen vedessä on jarruttaa ja kiihdyttää mahdollisimman vähän, lähinnä koska nämä ovat tilanteita, joissa renkaat he kärsivät enemmän pyynnöistä, mutta ilmeisesti hätätilanteissa ei hyväksytä puolitoimenpiteitä. Jos sinulla on yksi moottoripyörä kanssa ABS voit todella hymyillä, koska suurin osa mahdollisista jarrutusongelmistasi on haihtunut, ainakin jos teet sen moottoripyörä suoraan. Me muut kuolevaiset joudumme toimimaan yksin ABS, ja se pakottaa jarru mitä vähemmän, sitä parempi, varovasti, varsinkin alussa, ja kiristäminen pikkuhiljaa, koska normaalisti, kun pyörä kaipaa pito se on yhtäkkiä, eikä tilanteen ohjaaminen ole helppoa. Joillakin pyörillä on tasaisemmat moottorinhallintakartat, ja tämä on toinen laskuvarjo sateessa. Joka tapauksessa veteen on aina parempi saapua myöhemmin kuin vaarantaa luistelu.
 • Jäljitetty: Kuivalla maaperällä se on suhteellisen vaihteleva jäljitetty, märässä siitä voi tulla todellinen ongelma. Sinun ei tarvitse vain yrittää piirtää liikerata mahdollisimman avoin, mutta vältä maalattuja viivoja, epäilyttäviä laikkuja, asfaltin muutoksia, korjauslinjoja, varsinkin jos ne eivät ole kohtisuorassa, ja tietysti varmista, että sinun ei tarvitse kallistua enempää, vielä vähemmän jarruttaa keskellä käyrä. On parempi päästä hitaasti kuin liian nopeasti, koska sateessa improvisointi on unohdettava mahdollisimman paljon. Joskus tie on likainen, ja tiedät, että diesel tahrat, öljyt jne. Pysyvät yleensä tien keskellä, missä autojen pyörät eivät kulje.

Totuus on, että vaikka kisoissa mekaniikka säädä moottoripyöriä sääolosuhteisiin nähden, kun teet sen katupyörälläsi, se on vähän venytys. Joka tapauksessa, jos aiot saavuttaa nämä ääripäät, sinun on vain pidettävä mielessä, että sateella etenet hitaammin ja ennen kaikkea kiihdytät ja jarrutat vähemmän, mikä tarkoittaa, että painonsiirrot ovat paljon hitaampia ja vähemmän kokonaisuus.

Tämän avulla voit säätää keskeytykset pehmeämpi, mutta todella, ellet kanna mukana moottoripyörä Kuten kivi, se ei ole sen arvoista Toinen asia on renkaat, koska on kätevää, että ne eivät turvota liikaa, ainakin jos menet yksin. Voit menettää noin «300 grammaa».

Jos laastarit, kuopat ja asfaltinvaihdot on aina otettava huomioon, kun tie on veden peitossa, kaikki on paljon kriittisempää. Yksinkertainen ulkonäkö muuttaa luottamusta maahan, sileät ja kiiltävät pinnat ovat pelottavia, matta ja karkea lisää turvallisuutta. Totuus on, että et koskaan tiedä maksimaalista otetta vedessä, joten luota vaistoihisi. Älä käy läpi asfaltin muutoksia, ole varovainen lätäköissä, koska et tiedä niiden syvyyttä, ja pakene kirkkaudesta. A moottoripyörä minun on erittäin, hyvin vaikea tehdä «vesiliirron», Mutta älä koskaan luota.

Kun sataa, sinä moottoripyörä likaantuu paljon tavallista enemmän. Lattialle kertynyt vesi on likaista ja tahraa kaiken roiskeen. Nämä samat roiskeet pyyhkäisevät pois osan aineita, jotka peittävät osia, kuten rasvaa, likaa ja voiteluaineita; ja ne auttavat levittämään likaa, joten hygienia on vielä tärkeämpää kuin kesällä. Lisäksi on tarpeen suojata osat, jotka eivät ole vain alttiimpia korroosiolle, vaan ovat myös suojaamattomia veden «pesuaineella», joka poistaa niiden eristyksen.

 • Pesty: Talvella on parempi pestä se kylmällä vedellä ja hyvällä moottoripyörien puhdistusaineella, koska kuuma vesi nopeuttaa korroosiota, varsinkin jos se on suihku, joka voi heikentää metallin suojaa. On selvää, että rasvaa ja likaa on kertynyt rasvanpoistoaineita tai erityisiä osia, kuten jarruja, varten.
 • Voitelu: On tärkeää, että kosteus on niin suuri, että osat, joihin voiteluaine voi hävitä, ovat hyvin voideltuja ja erityisesti ne, jotka ovat alttiimpia ulkoiselle ympäristölle, kuten vipujen ja polkimien akselit, jalustat tai joustotangot. Kun se on käytetty vettä hylkivää tuotetta, se ei ole ollenkaan huono.
 • Suojat: Vaikka on joitain osia, joita ei pidä käyttää, kuten jarrut, talvella on hyvä toimenpide peittää moottoripyörä aineilla, jotka suojaavat erilaisia ​​materiaaleja, erityisesti metalliosia korroosiolta. Suihkeilla pääset syrjäisille alueille ja vältät prosessin, joka korostuu, jos löydät suolaa tieltä, joka on myrkkyä alumiinille.
 • Tarttuminen: Ne teistä, joilla on kardaani, ovat onnekkaita talvella, mutta tavallisten ketjujen on moninkertaistettava hoito, koska vesi nopeuttaa niiden kulumista. Lyhennä voiteluaika noin 250 km: iin tavallisen 500 km: n sijaan ja muista, että se on tehtävä puhtaalla ketjulla, ei siihen kertyneellä likapalloilla, ja myös kun lopetat moottoripyörän käytön lisättävä rasva, jota ei sentrifugoida välittömästi.
 • Sähköjärjestelmä: Se on yksi tärkeimmistä kohdista sateessa, vaikka onneksi nykyaikaisilla moottoripyörillä on täydellisesti eristetyt piirit sekä kaapeleissa että liittimissä. Joka tapauksessa voit käyttää moottoripyöräsi herkimmissä paikoissa erityisiä suojaavia suihkeita, jotka muodostavat eristävän kerroksen.
 • Jarrut: Jarrut, erityisesti levyt ja männän liitos jarrusatulaan, ovat korroosiolle alttiita elementtejä. Lautaset on aina puhdistettava kylmällä vedellä, ja talvella on suositeltavaa hankkia uudet tyynyt, jotta männät eivät tule ulos kotelostaan ​​enemmän kuin on tarpeen. Niissä on erityisiä aineita, jotka puhdistavat itsensä ja helpottavat niiden liikkumista.
 • Akku: Talvella, sateella ja alhaisilla lämpötiloilla, akun suorituskyky on heikko ja jos olet asentanut monia lisävarusteita, erityisesti lämmitettyjä hihansuita tai vaatteita, jotka kuluttavat paljon sähköä, on suositeltavaa käyttää Optimate -tyyppisiä latauslaitteita, jotka akun pistorasia on jo asennettu jatkuvasti ja sinun tarvitsee vain kytkeä ne. On tietysti välttämätöntä, että liittimet on suojattu täydellisesti sopivilla vedenpitävillä suihkeilla.
 • Paine: Kosteissa ympäristöissä vettä ei poisteta, ja moottoripyörän pesemiseen korkeapainekoneiden avulla neste ei ainoastaan ​​jää ruuveihin, syvennyksiin, liitoksiin, vaan pääsee edelleen sisään eikä pääse ulos, mikä nopeuttaa korroosiota. Lisäksi painevesi pyyhkii pois voiteluaineen ja rasvan on kerättävä paikoilleen, kuten ketju, laakerit ja osien eri akselit, kuten pukit, vivut, polkimet jne.

Oliko tästä viestistä apua?