Saltar al contenido

Vinkkejä ja tuotteita moottoripyörän puhdistamiseen

29 de julio de 2021
article trucos y productos para limpiar la moto

Kukaan ei halua ajaa likaisella moottoripyörällä, aivan kuten kukaan ei halua käyttää likaisia ​​vaatteita. No, joissakin tapauksissa tiedän, kuka puhdistaa moottoripyörän enemmän kuin vaatteitaan tai itseään, mutta se on toinen asia … Muutama viikko sitten tapahtui, että kävin useiden päivien ajan sivuteitä «hyönteismyrkkyjen» aikana, ja mikä pahempaa, se yhdistettiin johonkin kesämyrskyyn. Yhtäkkiä upouusi (okei, ei enää uusi, mutta aivan uusi!) T-Max Se näytti säälittävältä, ja koska meidän piti tehdä artikkeli siivouksesta tänä vuonna, värväsin valokuvaajamme Juanin todistamaan muodonmuutoksesta, kuten voit nähdä tämän artikkelin mukana tulevasta kuvasarjasta.

Tarkastelemme myös tärkeimpiä temppuja, jotka voivat auttaa sinua, kun joudut puhdistamaan moottoripyöräsi, ja tietysti mitä sinun on muistettava tehdä ja tietysti myös olla tekemättä hihojen käärittämistä. Moottoripyörän puhdistaminen auttaa usein muistamaan myös muita huoltotoimenpiteitä: monet ihmiset eivät muista, milloin he ovat viimeksi katsoneet pyörien painetta tai öljytasoa … Riittää, että he käyttävät moottoripyörän pesun rituaalia kahden tai kolmen viikon välein. suorittaa nämä muut toiminnot, ja niin niiden moottoripyörä on paremmin huollettu ja he ajavat turvallisemmin ja «komeammin».

<h3>
Productos para limpiar la moto</h3>

 • Moottoripyörien puhdistusaine: Moottoripyörille on erityisiä, joissa yhdistyy hyvän rasvanpoistoaineen aggressiivisuus ja tarvittava hoito kiiltävillä muovilla. Se on epäilemättä paras vaihtoehto. Vaihtoehtoisesti, jos et löydä sitä, voivat olla vanteille tarkoitetut autotuotteet, koska ne ovat yleensä hyviä puhdistusaineita, mutta eivät liian aggressiivisia, jotta ne eivät vahingoita pyörien viimeistelyä, hyvin samankaltaisia ​​kuin moottoripyörien mekaaniset osat.
 • Likaisimmille alueille (esimerkiksi moottoripyörän takarengas, jossa on ketju) kotitalouksien rasvanpoistoaine, kuten suosittu WD-40 se on erittäin hyödyllinen. Itse asiassa jälkimmäistä voidaan käyttää koko pyörässä suhteellisen helposti: kokemuksemme mukaan se ei ole ollut aggressiivinen minkään muovin kanssa (jättäen esimerkiksi kiiltävän reunuksen), eikä se ole aiheuttanut pitkäaikaisia ​​vaurioita (epätavallisen hauras muovi). Ole varovainen, koska se ei välttämättä päde mihinkään samantyyppiseen rasvanpoistoaineeseen …
 • On hyvä, että kun pesu vedellä on poistettu aikaisemmin käyttämämme tuotteen poistamiseksi, on potti metallinpuhdistusainetta ilman jäämiä (ns.ota yhteyttä puhdistusaineeseen»). Se on ihanteellinen käytettäväksi jarrulevyissä, koska se poistaa lian ja rasvan jäljet. Liuotin voi hyökätä muoviosiin joten sitä ei saa käyttää tasoitusosissa, varsinkin jos ne ovat lakattuja (kiiltäviä).
 • Lopullinen suojaus: Useimmille mekaanisille osille ja matta- tai neutraalimuovista valmistetuille osille (ohut) silikonivoitelukerroksen (suihkeen) suihkuttaminen antaa yleensä erinomaisia ​​tuloksia. Renkaat nuorentavat, metalli on suojattu, nivelet ja kosketuksissa olevat osat on voideltu … Ole varovainen, ettet käytä sitä jarrulevyihin (jarrusatula tekee, mutta ole varovainen jarrupalojen kanssa) ja ole tietoinen siitä, että se » luistaa «(ole varovainen, jos asetat sen kahvoihin, jalkatappeihin tai istuimeen … älä edes ajattele renkaita!).
 • Suojavaha: Tasoitettaessa (kiiltävät muovit) ihanteellinen tapa on levittää jonkinlainen vaha pesun jälkeen kiillon parantamiseksi ja pintojen pitämiseksi pölyttömänä pidempään. Sama koskee tiettyjä metallituotteita kiiltäville metallipinnoille (kromi esimerkiksi mukautetuille pyörille).

Temppuja moottoripyörän puhdistamiseen

 1. Älä käytä kuumaa vettä (Painepesureissa on joskus tämä vaihtoehto). Varsinkin talvella, kun haluat puhdistaa suolan jäänteet kuumalla vedellä nopeuttaisi rauta- tai alumiiniosien korroosiota. Vältä myös puhdistusaineiden levittämistä kuumalle suojalevylle (auringossa kesällä). Rasvanpoistokemikaali voi muuttua syövyttäväksi näissä olosuhteissa, jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, «jäähdytä» moottoripyörä ensin ensimmäisellä vesisuihkulla.
 2. Vältä puhdistusaineiden levittämistä kuumalle päällysteelle (kesällä auringossa). Rasvanpoistokemikaali voi muuttua syövyttäväksi näissä olosuhteissa, jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, «jäähdytä» moottoripyörä ensin ensimmäisellä vesisuihkulla.
 3. Ketju: itse asiassa ketju voidaan puhdistaa TÄYTYY puhdistaa. Mutta älä koskaan suoralla painevedellä (vaikeasti poistettava vesi vuotaa jälkikäteen ja voit vahingoittaa O-renkaita, jotka toimivat sisäisinä tiivisteinä). Voit käyttää rasvanpoistosaippuaa ja harjaa tai jopa dieseliä. Joka tapauksessa meidän on levitettävä ketjurasvaa heti sen jälkeen. Puhdas ketju kestää useita kertoja pidempään kuin sama ketju (samalla käsittelyllä), jos sitä tuskin koskaan puhdistetaan.
 4. Vanteet ja takavipu: pahin osa monta kertaa … Parasta on antaa ne ensin paineistetulla vedellä ja levittää sitten erityinen puhdistusaine (joka ei hyökkää alumiiniin). Muutaman minuutin kuluttua lian tai rasvan käsittelemiseksi, jos haluamme hyvän tuloksen, meidän on harjattava ne ennen lopullista pesua, myös paineessa. Silikonisuihkukerros estää lian tarttumisen takaisin.
 5. Näyttö: Älä koskaan käytä likaista tai käytettyä kangasta, koska naarmut tai roskat näkyvät tässä liikaa. Mikrokuituliina on ihanteellinen: hanki puhdas kangas, joka on säilytetty erikseen tätä tarkoitusta varten (tai / ja myös kypärän suoja).
 6. Ole varovainen kuoren kanssa. Älä käytä liimaa painevesillä äläkä jätä muovia likaiseksi pitkään, erityisesti suolan tai hyönteisten kanssa, koska se voi aiheuttaa peruuttamattomia vaurioita. Käytä viimeistelytuotetta pesun jälkeen (vaha tai silikoni), se suojaa ja pyörä kestää pidempään puhtaana.
 7. hihat ja muut kumiosat vanhenevat paljon huonommin, jos niitä ei puhdisteta tai käsitellä ajoittain. Lika sulkee ulommat huokoset ja auttaa niitä kuivumaan ja halkeilemaan. Silikoni tai erityinen kumiruisku on täydellinen.

 8. Arvometallit: Kaikki ovat moottoripyörällä! ja kaikki ovat alttiita korroosiolle, vaikka se olisi pinnallinen (ruma, vaikka se ei aiheuta lisää ongelmia). Likaisten metalliosien jättäminen suosii niiden korroosiota, niiden puhdistaminen ja suojaaminen tekee niistä ikuisia.
 9. Varo pesuaineita: Mitä tehokkaammat ne puhdistavat ja rasvanpoistavat, sitä aggressiivisempia ne ovat osien kanssa. Jotkut tiivistetyt rasvanpoistoaineet voivat jättää pinnoitetut osat vaurioituneiksi paitsi esteettisesti myös rakenteellisesti (hauras). Vältä niiden käyttöä, mutta huuhtele ne aina runsaalla vedellä, jotta niistä ei jää jäämiä.
 10. Älä pidä moottoripyörää märänä. Jos tulet matkalta ja sataa, pahin mitä voit tehdä, on säilyttää se antamatta sen kuivua: vesi, joka jää moottorin ollessa kuuma, luo kosteutta, joka päätyy syvennyksiin, joissa se aiheuttaa korroosiota. Tyypillisesti sisäisissä liittimissä, joihin on vaikea päästä myöhemmin ja jotka aiheuttavat sähkövikoja. Anna sen kuivua ilmassa tai taputtele se kuivaksi ja voitele se ennen varastointia.

Oliko tästä viestistä apua?