Saltar al contenido

Voitko ajaa rikkoutuneella moottoripyörän kytkinvaijerilla?

5 de agosto de 2021
Voitko ajaa rikkoutuneella moottoripyoran kytkinvaijerilla

Yksi yleisimmistä moottoripyörän vaurioista on kytkinvaijerin katkos, toisin sanoen siitä, joka yhdistää vivun mainittuun kappaleeseen, jotta kuljettaja voi vaihtaa vaihteita rullaamisen aikana.

Jos tämä tapahtuu lähellä työpajaa tai kotia, sillä ei ole liikaa merkitystä, koska sinulla on keinot ratkaista ongelma. Jos se kuitenkin tapahtuu odottamattomassa paikassa, se voi aiheuttaa suurta haittaa, joten on hyvä vaihtoehto yrittää ajaa ilman kytkinvaijeria, koska se on mahdollista.

Kuinka ajaa katkenneella kytkinvaijerilla

Kuten on selvää, ensimmäinen asia on aloittaa, jos moottoripyörä on paikallaan tai joutunut pysähtymään, koska vaijeri on katkennut liikkuessaan. Se ei ole yksinkertainen liike, koska sitä tarvitaan usein vähän apua kolmas osapuoli, joka pyrkii saavuttamaan vähimmäisnopeuden aloittaakseen toisen tai vielä paremman kolmannen vaihteen.

Saattaa käydä niin on rinne ja sitten on mahdollista saada vauhtia pudottamalla, asettamalla toinen tai kolmas ja kiihdyttämällä pikkuhiljaa. Tietenkin maaston pitäisi tässä tapauksessa olla oikea. Jos kyseessä on väärä tasainen tai suora, jossa rinteitä ei juuri ole, ponnistus on liikaa tavoitteen saavuttamiseksi.

Hylkää tietysti mahdollisuus kytkeä vaihde päälle moottoripyörän ollessa paikallaan, koska pahimmassa tapauksessa moottori yksinkertaisesti pysähtyy, mutta jos kiihdyt täyteen välttääksesi sen, saatat päätyä tekemään hallitsemattoman pyörän ja päätymään maahan .

Vaihteet ylös ja alas

Kun moottoripyörä on liikkeessä, vaihteita ylös ja alas ilman kytkinvaijeria ne ovat hieman yksinkertaisempia, etenkin ensimmäinen. Itse asiassa urheiluajossa se tehdään yleensä, koska on olemassa kohta, jossa muutos voidaan tehdä erittäin sujuvasti. Juuri silloin, kun kiihdytettäessä moottoripyörä alkaa menettää jonkin verran voimaa, koska kierrokset saavuttavat maksimipisteensä. Niinpä hän vaihtaa vaihdetta katkaisemalla kaasu avataksesi sen uudelleen, kun toiminto on suoritettu.

Päinvastoin, vaihtaminen alaspäin on hieman monimutkaisempaa, koska tässä tapauksessa se vaikuttaa hieman «luonnoton» toiminnalta. Ei ole yllättävää, että kytkinvaijerin käyttämättä jättäminen aiheuttaa takarengas sillä on tapana «naulata». On kuitenkin aika, jolloin tämä toimenpide on mahdollista ilman, että moottoripyörä aiheuttaa suuria nykäyksiä. Tässä tapauksessa lentäjän tulisi antaa pieni kiihtyvyys ja katkaista kaasu äkillisesti. Näin vaihdelaatikko tulee olemaan saamatta vetoa, mikä helpottaa vaihteen vaihtoa.

Tämä sama periaate on toteutettava pysähtyä, kytkeytyy vapaa -asentoon pyörien pyöriessä ja pysähtyessä. Hätätilanteessa moottori voi joutua pysähtymään tukkimalla takapyörän takajarrulla, vaikka se on tehtävä hyvin pienellä nopeudella, jotta moottoripyörä ei luista ja putoamme.

Kaapeli varoittaa

Vaikka ajaminen ilman kytkinvaijeria on mahdollista, sitä ei suositella. Itse asiassa on erittäin helppo tarkistaa tämän osan kunto, jotta vältytään rikkoutumiselta pahimmalla hetkellä. Ei ole yllättävää, että johto itse varoittaa, että jotain on pielessä vaihteenvaihdon jälkeen Et huomaa juoksevuutta ja näet, että kahva poimii kuolleen pelin liian nopeasti. Itse asiassa, kun havaitaan, että jokin on pielessä, on tarkistettava, että kaapelin teräslangat ovat hyvässä kunnossa ja että kaapelin kireys on riittävä.

Oliko tästä viestistä apua?