Saltar al contenido

10 avainta ajokortin saamiseksi ensimmäistä kertaa

30 de julio de 2021
10 avainta ajokortin saamiseksi ensimmaista kertaa

Monille ajotesti on enemmän kuin vain huono juoma. Suurin osa pelkää pyrkivä kuljettaja, testi on eräänlainen painajainen, joka jokaisen on kohdattava, jos haluaa saada lisenssin. Hermot valtaavat monia opiskelijat, sekä teoriassa että käytännön harjoituksissa, ja ne voivat olla temppu. Roberto Ramos, Liikenneturvallisuuden asiantuntija Autokoulujen kansallinen liitto (CNAE) tarjoaa meille joitain vihjeitä, jotta tentistä ei tule koettelemusta ja se voidaan suorittaa (toivottavasti!) ensiksi.

1. AJOKOULU

Etsi sopiva autokoulu, joka tarjoaa sinulle laatutakuut. Vaikka se näyttää itsestään selvältä, on tärkeää valita hyvin autokoulu, josta saat sekä teoreettisia että käytännön tunteja. «Autokoulun tiloissa on oltava tietyt laatustandardit koulutettuja ja päteviä opettajia ja päivitetty didaktinen materiaali », muistelee Roberto Ramos.

2. Teoreettiset luokat

Pyydä, että saat tarpeeksi teoreettisten luokkien määrä. Unohda se kaupunkilegenda, jonka mukaan testit riittävät kokeen suorittamiseen ilman tarvetta tutkia esityslistaa. «Oppilaan on vaadittava, että hänelle annetaan teoreettisia kursseja, että he kertovat hänelle asioiden syyn ja ymmärtävät sen käsitteitä. Meidän on oltava hyvin selviä siitä, mitä he selittävät meille, koska se on mitä turvallisuus monista ihmisistä ”, asiantuntija sanoo.

3. MUISTISTA, EI

Älä ulkoa testejä yksitellen: se on huono strategia. Sinun täytyy mennä luokkaan paitsi tehdä testejä myös vaatia opettajalta miksi sitä säädetään tavalla tai toisella, miksi GPS: n käyttö on vaarallista, miksi sinun on pidettävä turvaväli … ”Testin tallentaminen muistiin ei ole järkevää, koska sinulla ei ole perusteita ajaa ajoneuvoa etkä tunne sääntöjä. Se on liian vakavaa ottaa kevyesti ”, Ramos korostaa. Ja muista, että testien tarkoitus on harjoitella tenttejä, ei opiskella ja oppia. «Se on pedagoginen työkalu, jota oppilas käyttää väärin», hän valittaa.

4. EI HURRY

Älä kiirehdi oppimaan opintosuunnitelmaa muutamassa päivässä. Investoi aikaa, joka on välttämätön tietääksesi hallitsevasi kaikki kirjan lohkot. Vasta silloin, kun sinulla on maailmanlaajuinen tasapaino ja olet oppinut kaiken enemmän tai vähemmän, voit harkita tenttiin menemistä. «On opiskelijoita, jotka tekevät niin 15 päivää ja muut, jotka tarvitsevat kolme kuukautta, riippuu jokaisesta. Älä aseta päivämäärää «, opettaja suosittelee.

5. KOLME VIKAA

Tule valmistautumaan tenttiin ja tiedä mitä voit tehdä kolme epäonnistumista. Tentissä kohtaat 30 kysymystä. Tässä syntyy toinen väärä myytti: temppukysymykset. «Tuo ei ole totta. Ketään ei jää kiinni, se ei ole liikenteen pääosaston (DGT) politiikka. Jos olemme selvillä kaikesta ja pääsemme tenttiin riittävä pohja, hyväksymme sen. Jos epäonnistumme 6, 7, 8 kysymyksessä … se tarkoittaa, että emme ole valmiita. Me hermostumme, kun tiedämme, ettemme tiedä sitä hyvin ”, Ramos selittää.

6. KÄYTÄNNÖN LUOKAT

Hyödynnä käytännön tunteja oppia ajamaan. «Se, että» opeta minulle kokeen temppuja ja ansoja, jotta lähden ajamaan, opettelen myöhemmin «on lause, joka lisää onnettomuuden todennäköisyys ”, varoittaa liikenneturvallisuusasiantuntija. Ja muista, että niitä ei ole temppuja ohi. Tarkastaja arvioi yhdessä sääntöjen noudattamista ja turvallisuutta, jota sovelletaan ratissa ”, hän sanoo. Jos ajat turvallisesti, se johtuu siitä, että olet oppinut normatiivinen, koet riskit, ennakoit itsesi, pidät sopivan etäisyyden …

7. TESTI

Kun luot turvallisuutta ympärilläsi ja noudatat sääntöjä, voit jo suunnitella käytännön testi. «Käsite» opetan neljää luokkaa ja lähden tenttiin «on virhe. Näin toimiminen ei toimi. Ajaminen ei tiedä ohjainten käyttöä, se menee pidemmälle: opiskelijan on tiedettävä havaita riskejä että sen ympärillä on. Ja sinun on opittava soveltamaan luennoilla opittua sääntöä. Jos ei, se on hyödytöntä ”, Roberto Ramos sanoo.

8. HERVET

Käytännön kokeen päivänä älä heitä muistia ja Kiinnitä huomiota ohjeisiin että saat. Hermot eivät vaikuta mihinkään, eikä tarkastaja pyri saamaan sinua mihinkään ansaan. Ole varovainen äläkä kiirehdi. ”On paljon myyttejä, jotka tutkijat tekevät metsästää vika tai joudut jäädytetyksi esimerkiksi naarmuttamalla korvaa. Se ei ole totta ”, asiantuntija sanoo.

9. MUKAVUUS

Ennen kokeen aloittamista saat hyvän tunteen ratin takana. Se näyttää totuudelta, mutta ergonomia on välttämätöntä testin takaamiseksi. Sinun täytyy olla mukava ratissa, päästä ohjaimiin hyvin, katsoa peilejä. Ja muista, että ennen moottorin käynnistämistä tarkastaja voi kysyä sinulta, mihin öljy on laitettu ajoneuvoon, missä polttoaine on täytetty tai miten rengaspaineet tarkistetaan.

10. EI ansoja

Ja merkitse se tulella: kuten Roberto Ramos vaatii, ei ole temppuja eikä ennalta vahvistettuja reittejä ei huijauskysymyksiä. Tätä ei tavoiteta edes opetusta ajamisessa eikä kokeissa.

Oliko tästä viestistä apua?