Saltar al contenido

10 avainta turvalliseen ajoon talvella

31 de julio de 2021
10 avainta turvalliseen ajoon talvella

automatkat talvella ne ovat yleensä epämukavampia ja usein vaarallisempia kuin mihin tahansa muuhun aikaan vuodesta. Matkustajien lämpeneminen kestää jonkin aikaa, tuulilasi sumuutuu helposti ja sääolosuhteet Ne tekevät ajamisesta tavallista vaikeampaa, mikä on todella huolestuttavaa. Pelkojen välttämiseksi valmistaudu etukäteen.

Ennuste

Ennen kuin aloitat, on jokaisen kuljettajan tarkistettava kaksi keskeistä elementtiä: sää ja liikenne. Internet ja lukuisat mobiilisovellukset raportoivat sekä sääennusteet että tieolosuhteet reaaliajassa. Näiden tietojen tunteminen auttaa valitsemaan paremmin lähtöajan ja sopivan reitin sekä tietämään, mitä voi löytää.

Selviytymispakkaus’

Kun istut ratin taakse, sinun on aina oltava valmis kaikkiin olosuhteisiin, ja vielä enemmän talvella. Kannattaa ottaa mukaan a peruslääkekaappi jos matkan aikana tapahtuu jotain, muiden esineiden, kuten ruoan, juoman, taskulampun ja erityisesti Lämmin vaatetus. On suositeltavaa mennä ulos täynnä tankilla, äläkä unohda pakollista kolmioa ja liiviä.

Renkaat

Aina erittäin tärkeää, hyvässä kunnossa olevat renkaat ovat välttämättömiä talvella. Nopeudella 80 km / h ja märällä alustalla kulunut rengas tarvitsee pysähtyä 18,6 metriä pidemmälle vesiliirron kasvaa huomattavasti. piirtosyvyys sen on aina oltava riittävä ja paine riittävä. Ja kannattaa harkita talvirenkaita, jotka ovat kelvollisia ajamaan lumella, vaikka ketjut ovat pakollisia.

Ketjut

Kaikkien kuljettajien ei tarvitse asentaa tiettyjä renkaita lumelle, koska he ajavat sillä vain väliaikaisesti. Siksi niiden pitäisi olla käsillä ketjut tiettyihin hetkiin, olivatpa ne perinteisiä metallisia (halvempia mutta monimutkaisempia sijoittaa) tai niitä kangas, paljon helpompi käyttää. Suihkut eivät ole kovin luotettavia.

Akku

Talvella akku toimii tavallista enemmän, koska sen on saatava virtaa esimerkiksi valot, tuulilasinpyyhkimet tai lämmitetty takalasi. Lisäksi kylmä on erityisen haitallista sinulle ja voi melkein valua äärimmäisissä lämpötiloissa. Siksi on suositeltavaa tarkistaa sen kantavuus, varsinkin jos se on jo noin viisi vuotta vanha. Korvaaminen, työpajojen ajanvarausalustan Autingon mukaan, maksaa keskimäärin 230 euroa.

Pyyhkimen pesin

harjat tulee vaihtaa kerran vuodessa, koska ne menettävät kykynsä tyhjentää vettä ja voivat huonontuaan pahentaa näkyvyysolosuhteet pikemminkin kuin parantaa niitä. Tuulilasin pesunesteen on aina oltava täynnä.

Pakkasneste

Toinen näkökohta, joka kannattaa tarkistaa, on jäähdytysneste. Tiettyihin lämpötiloihin asti se on pakkasneste, mutta ajan mittaan se menettää ominaisuuksia ja noin 70 eurolla sen muutos säästää kuljettajan harmia.

Valot

Kuten lehti muistelee Liikenne ja liikenneturvallisuus, DGT: n mukaan RACE: n ja Alain Affleloun tutkimus osoittaa, että 32% kuljettajista kärsii näköongelmat ajettaessa yöllä ja vielä enemmän huonolla säällä. Niiden minimoimiseksi mahdollisimman paljon, ajovalot Niiden on oltava täydellisessä kunnossa (jotta ne loistavat hyvin) ja oikealla korkeudella (jotta ne eivät häikäise).

Jarrut

Turvallisuus riippuu pitkälti heistä ja etenkin talvella tieolosuhteet ne voivat pidentää jarrutusta. Tästä syystä on välttämätöntä tarkistaa kaikkien peliin tulevien elementtien, eli levyjen, jarrupalat, jarrujakajan, tila … Tarkastus ajoissa voi välttää ongelmia. Itse asiassa lähes kaikki edellä mainitut asiat on tiivistetty seuraavassa kohdassa.

Hienosäätö

Kaikille matkoille ja enemmän, jos tiellä ja määränpäässä on lunta, a tarkistus valmistelee auton kestämään matalia lämpötiloja ja takaa turvallisuus asukkaille. Autingosta he korostavat a ajoneuvon täydellinen huolto – joka yleensä maksaa noin 119 euroa – jotta se ei petä milloin tahansa.

Oliko tästä viestistä apua?