Saltar al contenido

40 vuotta liikenneympyröitä: 8 avainta niiden ymmärtämiseen (lopulta)

31 de julio de 2021
40 vuotta liikenneympyroita 8 avainta niiden ymmartamiseen lopulta

Vihaatko huvimajoja etkä tiedä kenelle saada mania? Tässä kerromme sinulle sen ja muutamia muita uteliaisuuksia liikenneympyrät, jotka ovat marttyyroineet monia espanjalaisia ​​kuljettajia 40 vuoden ajan. Ensimmäinen rakennettiin vuonna 1976; siitä lähtien liikenneympyrät ovat lisääntyneet, ja nyt ne eivät lakkaa aiheuttamasta kiistoja.

Keksinnön isä

Voit suunnata vihasi Eugène Hénardiin (1849-1923), ranskalaiseen arkkitehtiin, joka suunnitteli Pariisin ensimmäiset liikenneympyrät: tutkimustyö, vuonna 1907 yksisuuntainen pyörivä liikenne perustettiin Plaça de l’Étoileen (nykyinen Place Charles de Gaulle, Riemukaari) ja Plaça de la Nacióniin.

Vuonna 1925 ensimmäinen liikenneympyrä rakennettiin Lontoon keskustaan. Ensimmäisellä jaksolla etusijalla ovat liikenneympyrän ulkopuolella liikkuvat ajoneuvot. Renkaan ensisijaisuus määritettiin Englannissa vuonna 1966 ja myöhemmin Ranskassa (1984), Sveitsissä (1987) tai Espanjassa (1990).

40 vuotta (Espanjassa)

Ensimmäinen yritys ottaa tämäntyyppinen risteys käyttöön Espanjassa on vuodelta 1974 jotka ennustivat tuloksetta 50 liikenneympyrää Katalonian Metropolitan Arterial Networkille.

Ensimmäinen espanjalainen liikenneympyrä, jota jo hallitsi kehän etusija, rakennettiin Palmanovaan (Mallorca) vuonna 1976. Siitä lähtien tämäntyyppisen risteyksen toteuttaminen on ollut menestyksekästä etenkin vuodesta 1990 lähtien.

Sotku: miten kiertää?

Ja huolimatta siitä, että liikenneympyrät näyttävät olevan ikuisesti kanssamme ja että autokoulussa he selittävät meille, miten asia toimii, emme pidä sitä itsestäänselvyytenä. Pelastuslaitos on yrittänyt selkeyttää seuraavanlaisia ​​grafiikoita:

Mutta epäilykset leijuvat edelleen ilmassa. Näin ajat liikenneympyrässä:

    • Ensisijainen. Kuljettajalla, joka kiertää ulkokaistalla, on aina etusija tällä kaistalla, liikenneympyrään liittyviin tai sisäkaistalla liikkuviin nähden
    • Sisäänkäyntikaista. Kovaa ja nopeaa sääntöä ei ole, mutta suosituksia on. Esimerkiksi kun aiomme ottaa oikealta liittymän tai mennä suoraan liikenneympyrästä, olisi parempi, jos menisimme ulommalle kaistalle. Päinvastoin, jos aiomme kääntyä vasemmalle tai muuttaa suuntaa, meidän on päästävä sisään käyttämällä sisäistä.
    • Kiertävä. Liikenne tekee selväksi, että meidän on yleensä käytettävä ulkokaistaa. Tällä tavalla ylitämme vähemmän kaistoja ja liikkeet ovat turvallisempia.
    • Vasen kaista. Uskotaan, että sinun pitäisi käyttää sitä kääntyäksesi vasemmalle tai ottaa viimeinen liittymä, mutta se ei ole velvollisuus. Ei myöskään pidä paikkaansa, ettei sitä voida levittää: se voi olla käytössä esimerkiksi silloin, kun ulkopinta on ruuhkainen.
    • Uloskäynti, oikealla. Yksinkertainen ja olennainen sääntö: liikenneympyrästä poistuttaessa meidän on aina tehtävä se oikealta (ja vaihdettava siihen hyvissä ajoin).

Jos haluat tutustua vielä yksityiskohtaisempaan kaavioon, tässä on tämä, jonka liikenteen pääosasto julkaisi pari vuotta sitten.

liikenneympyrät

Turbo -liikenneympyrät

Kiertoliittymien ongelman lievittämiseksi tai lisäämiseksi edelleen, kuka tietää, muutama vuosi sitten he alkoivat asentaa niin kutsuttuja turbo -liikenneympyröitä. Ensimmäinen Espanjassa rakennettiin Gradoon (Asturias) vuonna 2009, ja viime vuonna niitä on käytetty huomattavasti enemmän.

turbiinin aalto

Olennainen ero on se, että ne estävät liikenteen kaistojen välillä, kun olet liikenneympyrän sisällä (yhtenäisinä viivoina), joten sivutörmäyksen mahdollisuus on minimoitu. Tietenkin sinun on oltava erittäin varovainen liittämishetkellä, koska sisäänkäynnillä valitsemasi kaista määrää kulkureitin, jonka voit valita.

Oudot monumentit, liikenneympyrät

Asian pyöristämiseksi paikallishallinto on tuonut taidetta pyöristää. Ei ole mitään lisättävää, koska kuvat kertovat kaiken:

Taidetta tiellä: 10 luokittelematonta liikenneympyrää

Espanja: liikenneympyrän suureksi kunniaksi

Espanja on todellakin liikenneympyröiden maa. Sen autoilijat elävät sitä jatkuvasti ja se näyttää sen päivittäin, verkossa Rotonda Nation, joka on omistettu kokoamaan vuodesta 2013 lähtien Espanjassa tehdyt kaupunkien liiallisuudet.

Heillä on enemmän tekemistä asumiskuplan seurausten kuin liikenteen kanssa, mutta tuloksena voidaan nähdä, että liikenneympyrät on tiettyinä aikoina toistettu sieni -ilolla.

Liikenneympyrä, jossa on 19 liikennevaloa

Tyhmyydellä ei tunnu olevan rajaa. Lähtökohta: liikenneympyrä on järkevä, koska se säätelee liikennettä risteyksessä luonnollisella tavalla ilman liikennevalojen käyttöä. Joten miksi vihreän ja punaisen hallitsemia liikenneympyröitä on niin paljon? Yksi heistä ottaa kakun: se on Madridissa ja sen vaikutusalueella 19 liikennevaloa!

Ja kaiken lisäksi … liikenneympyrän huijaus

Jos joidenkin liikenneympyrien kiertäminen on jo epämukavaa, käy ilmi, että ne voivat lisäksi repäistä sinut pois. On kuljettajia, jotka ovat omistautuneet onnettomuuksien simulointiin vakuutuskorvausten perimiseksi.

He ajavat jatkuvasti ulkokaistalla, kunnes löytävät uhrin sisäkaistalta. Sillä hetkellä he törmäävät hänen kanssaan, ja koska heillä on etusija, he tulevat voittajaksi onnettomuusosassa. Viimeisin kuulostettu tapaus tapahtui Vigossa (Pontevedra) viime kesänä, jossa järjestäytynyt ryhmä hän hyödynsi liikenneympyrän huijausta.

Oliko tästä viestistä apua?