Saltar al contenido

Ainoat 3 (laillista) tapaa käyttää matkapuhelintasi autossa

10 de agosto de 2021

Monet ihmiset tarvitsevat kännykän avulla ajaessa. Kuljettajat, myyjät, liikemiehet, toimittajat … Tai ihmiset, jotka haluavat onnitella joulua. Ihmiset, joille voi olla elintärkeää saada tietoa ajoissa, tai kuljettajat, jotka haluavat vain kommunikoida.

Mutta autossa ja aivan oikein, matkapuhelimen koskeminen on kielletty. Sillä ei ole väliä, onko kyse puhumisesta kuin WhatsAppin lukemisesta tai ajan tarkistamisesta: on häiriötekijä ja kantaa sakon ja kolme pistettä vähemmän kortissa.

Emme kuitenkaan tottuneet olemaan käyttämättä sitä. Tutkimuksessa Onnettomuuksien uhrien yhdistys, 53% kuljettajista myöntää käyttävänsä sitä satunnaisesti odottaessaan tärkeää puhelua tai liikennevalossa tai liikenneruuhkassa.

Viime vuonna itse asiassa enemmän kuin Tästä syystä 190 000 sakkoa, liikenteen pääosaston tietojen mukaan, joka muutti tämän rikoksen toiseksi yleisin kuljettajien keskuudessa, toiseksi vain sen vuoksi, että pidämme liikaa nopeusrajoituksista.

Miten voimme siis pitää yllä tätä tärkeää keskustelua päivittäin menettämättä kolmea pistettä joka kerta, kun otamme puhelimen? Hyvin yksinkertainen: Bluetooth -yhteys handsfree -laitteeseen.

Monta kertaa ne tulevat vakiona sisäänrakennettu, erityisesti nykyaikaisimmissa autoissa, mutta tapauksissa, joissa näin ei ole, niiden hinta on noin 50 euroa, se on aina paljon pienempi kuin sakko, joka voidaan määrätä meille matkapuhelimen koskettamisesta.

Nyt on kätevää erottaa laillinen ja laiton. Ovat laitonta kaikki ne järjestelmät, jotka pakottavat koskettamaan matkapuhelinta. Esimerkiksi a tuulilasin pidike se ei estä sakon välttämistä, jos joudut koskettamaan näyttöä aktivoidaksesi handsfree -laitteen. Vaikka se on vain hetki.

Kuulokkeet eivät myöskään ole laillisia, vaikka ne toimisivat Bluetoothin kautta. Normi ​​kieltää peitettyjen korvien käyttämisen. Aseta rattiin Yleinen kiertosääntö, meidän on aina pidettävä 100% kuulokyky, joten kuulokkeet eivät ole sen arvoisia.

Jos he ovat laillistaPäinvastoin, kannettavat handsfree -laitteet, asennusta vaativat laitteet ja Bluetooth -autoradiot.

KÄDET VAPAA ASENNUKSELLA

Niille, jotka aikovat käyttää älypuhelinta intensiivisesti, paras vaihtoehto voi olla asentaa se autoon. Asentajan on yleensä asennettava ne, koska ne muodostavat yhteyden auton äänijärjestelmään. Vaikka malleja on monia, tunnetuimmat ovat Parrot -tuotemerkin valmistamia.

Tämäntyyppinen laite toimii äänentunnistuksella, vaikka useimmissa on myös kaukosäädin. Yksi sen eduista äänenlaadun lisäksi on, että uusimmissa malleissa voit yhdistää kaksi matkapuhelinta, mikä on ihanteellinen yhdistettäessä henkilökohtainen ja työ.

Lisäksi näytössä näkyy saapuvan puhelun nimi, mikä on erittäin hyödyllistä, koska ei ole aina kätevää vastata sen mukaan, mitkä puhelut ovat ajon aikana.

KANNETTAVAT KÄDET ILMAISEKSI

Satunnaisille käyttäjille tai vuokra -autoille voit valita kannettavan järjestelmän, joka on sijoitettu kuljettajan aurinkosuojaan. Niitä ei ole integroitu autoon, mutta ne ovat korkealaatuisia ja mahdollistavat lopulta puhumisen ilman, että sinun on koskettava matkapuhelimeesi.

Sen hinta on halvempi ja suuri etu on, että kokoonpanoa ei tarvita. Puheopas kertoo, miten se yhdistetään matkapuhelimeesi ensimmäistä kertaa, ja sen jälkeen se muodostaa yhteyden automaattisesti aina, kun astut autoon. Vuoden 2016 suosituimpia malleja ovat mm Jabra Drive, the Kinivo BTC-450 ja Belkin F4U037.

AUTORADIOT BLUETOOTHIN KANSSA

Lopuksi voit valita handsfree-äänijärjestelmän. Me puhumme elinikäiset autoradiot, monet niistä sisältävät Bluetoothin ja mahdollistavat puhelimen yhdistämisen nopeasti ja helposti.

He eivät tarvitse lisänäyttöä (tiedot näkyvät itse stereossa), ja niissä on yleensä kaukosäädin, joka on asennettu ohjauspyörään.

Muissa tapauksissa ne sisältävät vihreitä ja punaisia ​​painikkeita radion etuosassa, joiden avulla voit hyväksyä tai hylätä puhelun. Tässä tapauksessa, toisin kuin matkapuhelimessa, valintanappien koskettaminen ei ole lain mukaan rangaistavaa.

Sen haitat: se on järjestelmä, joka on enemmän suunniteltu vastaanottamaan kuin soittamaan, se ei toimi äänikomentojen kanssa ja äänenlaatu riippuu paljon autoon asennetuista kaiuttimista.

Oliko tästä viestistä apua?