Saltar al contenido

Ajotekniikat: varo kesää!

11 de agosto de 2021
Ajotekniikat varo kesaa

Olemme onnekkaita asuessamme maassa, jossa on leuto ilmasto, vaikka siellä on tulossa lämpimämpää kesä (En tiedä onko globaali lämpeneminen, mutta tietysti «paikallinen»). Ja olemme myös onnekkaita, että maassamme sen historian, kulttuurien sekoituksen, sijainnin jne. Vuoksi se on erittäin täynnä aarteita, joita turistit arvostavat. Joten tällä hetkellä kaupunkejamme tunkeutuu huomattava määrä linja -autoja, henkilöautoja ja tietysti myös «epätavallisia» moottoripyöriä, joiden ajo voi olla epäsäännöllistä, koska ne ovat kadonneet, väsyneet tai hämmentyneet niistä viehätyksistä, joista nautimme Espanjassa. Ja kun he pysäköivät, heistä kaikista tulee jalankulkijoita: vieläkin tietämättömämpiä ja siksi kenen kanssa meidän on oltava varovaisempia skootteri. Kesä ei ainoastaan ​​tuo turisteja, kuten sanoin, että se tuo myös lämpöä, ja se maksaa enemmän varustaa itsesi kunnolla kahdella pyörällä. Mutta on silti yhtä tärkeää käyttää kypärää, joka on parempi kuin avoin käsine, vaikka ne olisivat ohuet, tasainen takki ja housut, kevyet ja sopivat jalkineet. Ja jos turisti olet sinä, älä unohda, että ei välttämättä ole hyvä idea kantaa omia perusvarusteita matkatavaroissasi (kotelo ja käsineet) jos aiot vuokrata jotain minne ikinä menetkin, vaikka se olisi näennäisesti vaaraton pikku skootteri. Vaikka loma onkin rentouttava, älä tee sitä ajaessasi.

Täysi kypärä

Kypärän käyttäminen moottoripyörällä tai skootterilla ajaessani on elämän ja kuoleman kysymys, en usko, että se on uutinen kenellekään: jopa typerä isku voi päättyä erittäin huonosti, jos päämme ei ole hyvin suojattu. Ja tässä «hyvä» on tärkeää: unohda «sertifioidut» (mutta ei hyväksytyt) tai «kasvonsuoja» -kypärät, teeskentelemällä pettäväni poliisia, minulle on vähemmän merkitystä, että pystyt pettämään itseäsi uskomalla, että «se» suojaa sinua. Mutta on myös niin, että jopa «hyvät» hyväksytyt avokypärät ovat … «huonoja», ja tästä syystä haluamme tehdä selväksi, ettemme suosittele niitä: lukuun ottamatta kasvojen suojaamista (hyönteiset, kivet, kiteet). . ne voivat aiheuttaa vahinkoa ja aiheuttaa riskitilanteen) pudota ne eivät liuku asfaltilla kuten koko kasvot. Tavalliset vammat näissä kypärissä eivät ole (vain) kasvovammoja, ne ovat kohdunkaulan ongelmia juuri tämän liukumisen puutteen vuoksi.

Kädet: Käytä käsineitä

Pään suojaus on elintärkeää, mutta jos kohtaat a riskialtista tilannetta emme pysty hallitsemaan ja menestymään, ehkä asia ei ole vain toinen anekdootti, joka kerrotaan ystäville. Näen yhä enemmän ihmisiä ajamassa moottoripyörällä tai skootterilla ilman käsineitä: ymmärrän heitä (vaikka he eivät ole edes pudonneet polkupyörältä?), En ymmärrä heitä, koska loppujen lopuksi ohjaustanko on hieman likainen ja kyllä käsistä pidetään huolta niin paljon … miksi ne paljastetaan niin paljon, jos pari kevyitä kaupunkikäsineitä maksaa söpön ja tyylikkään lisäksi hyvin vähän? Katsotaanpa, juoksimmeko kaikki ääneen. Lisäksi a käsine Se ei ainoastaan ​​estä paljon epämiellyttäviä vaurioita saapuessaan («passiivinen turvallisuus»), vaan se voi myös auttaa välttämään tämän putoamisen («aktiivinen turvallisuus») suojaamalla itsemme kiviltä tai hyönteisiltä, ​​jotka osuvat meihin liikkuessamme ja sallivat käyttämään enemmän voimaa.
ohjaimissa.

Se liikenne …

Tässä osassa käsittelemme yleensä paljon huolellisuutta, joka on otettava huomioon, kun ajaa kahdella pyörällä kaupunkiliikenteessä, jossa voimme useammin joutua muiden tekojen tai huomiomme puutteen uhreiksi. kuumuus pahentaa kaikkea. Vältä seuraamasta liian läheltä ja aivan edessäsi olevan auton keskellä, tai jos se pysähtyy äkillisesti, et voi välttää törmäämistä takaapäin. Etsi aina sivureiät ja katso, mitä ympärilläsi olevat ihmiset tekevät, etteivät he «lukitse» sinua kahden auton väliin, jotka haluavat vaihtaa kaistaa. Katso aina edessäsi olevaa liikennettä unohtamatta «sivuttaista» (perifeeristä näkemystä), mitä vierelläsi kävelevät tekevät ja takanasi (peilit). Näin ollen, kun joku tekee jotain, joka voi aiheuttaa vaaraa sinulle, näet sen ajoissa ja voit ilmoittaa hänelle tai muuttaa pois korjaamalla liikeradasi ajoissa. Kaikki huomio on vähäistä, kun kiertämme kahdella pyörällä.

Väljät turistit

Missä tahansa on tärkeä muistomerkki tai matkailukohde, siellä on linja -autoja ja autoja pysäköityinä, paljon turisteja, jalankulkijoita, tietämättömiä, ylittämässä niitä, joiden ei pitäisi, etsien sinne, minne kukaan ei tule … Pidä peukalosi hyvin valmistautuneena Sarvi jotta voisimme käyttää sitä nopeasti, mutta olkaa myös erittäin varovaisia ​​ja varovaisia ​​näillä alueilla, koska on selvästi huono ajatus olla kiireinen, kiireinen tai hajamielinen. Tiedät jo, että se tarkoittaa, että olet silmillesi hyvin tietoinen kaikista osista, ja jarrujen etusormet osoittavat ne hetkelliset refleksit ennätyksellisellä reaktioajalla, jotka olemme opettaneet sinulle täällä. Ole varovainen myös rannikkoalueilla ja riippuen siitä, mitä tuntia «korkeiden» kanssa (vaikka jotkut eivät näytä koskaan olevan raittiita).

Temppu

Kuumuuden myötä huomiomme vähenee ja meidän reaktioaika: Olemme kommentoineet sitä useammin, mutta on olemassa hyvin yksinkertainen tapa saavuttaa erittäin nopeat reaktioajat riskitilanteissa. Temppu on «pitää sormesi valmiina liipaisimelle»: etusormet (tai sydän, jos tunnet olosi mukavammaksi ja saavutat paremmin, tai molemmat, kun asia on rumaampi) jarrukahvoissa (tai oikeassa vivussa moottoripyörissä), ja peukalo on sarvipainikkeen päällä. Tee testi, istu moottoripyörälläsi, tartu ohjaustankoon normaalisti ja katso, kuinka kauan kestää sormien vapauttaminen vipujen tai / ja äänimerkin käyttämiseksi. Pidä nyt sormesi «valmiina» (sisään kahvat ja -painike) ja toista testi: kaikki tämä aika voi olla elintärkeää varoittaaksesi tai pysäyttääksesi sinut ajoissa ennen hätätilannetta. Jopa nopeudella 40 km / h kulkee yksi metri joka kymmenes sekunti, ja siinä häviää vähintään kolme …

Älä unohda…

  • Älä koskaan mene moottoripyörällä tai skootterilla «tai nurkkaan» ilman kypärää: pääsi on liikaa pelaamista varten.

  • Vältä mahdollisimman paljon avokypärien käyttöä, ne eivät tarjoa niin paljon turvallisuutta ajon aikana tai kaatumisen yhteydessä kuin koko kasvot.

  • Käytä käsineitä, vaikka ne olisivat ohuita (ja halpoja), se on parempi kuin mennä paljain käsin. Myös tällä tavalla et likaannu tai pilaa niitä (tytöt huomioivat).

  • Pakollisen kypärän ja käsineiden lisäksi huolehdi siitä, mitä jalkineita käytät: että se on suojaava ja turvallinen (ettei se voi pudota), varsinkin kun ajat moottoripyörällä, jossa on kuumia mekaanisia osia.

  • Kevyen takin ja pitkien housujen käyttäminen on turvallisinta paitsi vahingoittumisen välttämiseksi putoamisen sattuessa, myös siten, että esine tai hyönteinen ei voi osua sinuun häiritsemällä sinua.

  • Jos matkustat ja aiot vuokrata, on hyvä tuoda omat perusvarusteet kotoa.

  • Ihmisten huomio pahenee kuumuuden myötä: sinun on ryhdyttävä äärimmäisiin varotoimiin kaupunkiliikenteessä tästä syystä ja koska arvaamattomia ihmisiä (turisteja, aloittelijoita) on enemmän kuin koskaan.

  • Ole erityisen varovainen jalankulkijoiden kanssa matkailualueilla, joilla on paljon turisteja.

1628692997 954 Ajotekniikat varo kesaa

Oliko tästä viestistä apua?