Saltar al contenido

Ajotekniikka: bussit ja jalankulkijat

4 de agosto de 2021
Ajotekniikka bussit ja jalankulkijat

Moottoripyörällä ajaminen minkä tahansa kaupungin läpi tarkoittaa sitä, että se kulkee autojen viidakon läpi ja onneksi enemmän skoottereita ja moottoripyöriä päivittäin (tiedäthän, «yksi moottoripyörä on yksi auto vähemmän»), mutta elementtejä on enemmän. panos: tässä Toisinaan aiomme käsitellä rinnakkaiseloa kahden kanssa, joita meidän on aina kunnioitettava, yhtä koska hän on puolustuskyvytön jopa niin kevyitä ajoneuvoja vastaan ​​kuin moottoripyörämme, jalankulkijaja toinen, koska etuoikeuden lisäksi se on päinvastainen, toisin sanoen se voi olla meille erittäin suuri riski, kun otetaan huomioon sen valtava koko, linja -autot.

Bussien «maa», bussikaistat, voidaan käyttää moottoripyörillä monissa kunnissa, joiden kunnallispoliisi «sietää» tämän hyökkäyksen samalla kun he hallitsevat ja hienostavat autoja, jotka aikovat tehdä saman: mikään kunta ei ole vielä uskaltanut säätää tätä tilannetta asetuksella, mutta todellisuus on voi kiertää niiden läpi ilman sakkoja … melkein aina.

Jalankulkijoiden tapaus on hyvin erilainen: heidän «maastonsa» (jalkakäytävät, jalankulkualueet) on kielletty kaikilta polttomoottorikäyttöisiltä ajoneuvoilta (sähköajoneuvot ovat jotain muuta), ja siksi meidän on vältettävä ajamista sinne tai, jos ei ole enää korjaustoimenpiteitä pysäköi tai käytä pysäköintialuetta, tee se erittäin huolellisesti tai suoraan moottorin ollessa sammutettuna ja työntämällä.

Bussipysäkki

Matkan aikana bussit pysähtyvät merkityillä pysäkeillä, mutta aika ajoin, jos liikenne ei salli sitä tai hämmentynyt matkustaja ilmestyy niiden ulkopuolelle. Lisäksi kuljettaja saa monia häiriötekijöitä (lippujen maksu, kysymykset …), joten sinun ei KOSKAAN tarvitse seurata häntä tarkasti, kuten muiden ajoneuvojen kanssa, koska hän voi jarruttaa äkillisesti ilman varoitusta (ja useampi jarrun valot rikki).

Kun bussi pysähtyy tai lähellä pysäkkiä, ÄLÄ KOSKAAN ohita sitä oikealla: siellä on sisäänkäynti- ja matkustajauloskäynnit, ja voit ottaa jonkun «laittamaan» moottoripyörän päälle. Se on hyvin yleinen onnettomuus (ajaa yli), ole varovainen: bussit (tai taksit) eivät saa kulkea oikealtasi. Ole myös varovainen ohittaessasi sen vasemmalle, liian lähelle: jos sinulla ei ole perspektiiviä, on mahdollista, että jalankulkija ylittää (väärin tai ei) bussin edessä ja näet hänet, kun on liian myöhäistä.

Bussikaistan kiertokulku

Voit liikkua bussikaistalla, ja sinun on tehtävä se, jotta voimme käyttää oikeuttamme käyttää sitä ensisijaisina ajoneuvoina, jotka helpottavat liikkuvuutta. Mutta tämä kaista on täynnä ansoja: ole varovainen liikennevalojen ja pysäkkien lähellä olevan tien kanssa, linja -autojen mekaniikka ei ole maailman parhaiten huollettu, ja tippuva öljy ja rasva kerääntyy näille alueille; erityistä varovaisuutta, kun se on märkä (sade), koska nämä paikat ovat naamioituja, vaikka ne liukuvat entisestään.

Myöskään linja, joka erottaa tämän kaistan muista, ei ole otteen ihme. Lisäksi meidän on vaadittava sitä, mitä sanottiin ennen kulkemista oikean jalkakäytävän lähellä: ole varovainen! Siellä bussi- ja taksimatkustajat jäävät pois. Viimeinen varoitus lähestyttäessä risteystä mahdollisella oikealla käännöksellä: autot, jotka kiertävät «omalla» kaistallaan ja haluavat tehdä tämän käännöksen, ylittävät polkusi ja tiedät jo, että on hyvin mahdollista, että he tekevät sen ilman varoitusta (ajoittaista) ennen kaikkea jos linja -auto ei tuolloin kiertäisi kanssasi.

Risteys

Jalankulkijat ovat haavoittuvimpia kaupunkiliikenteen osia, ja siksi meidän on kunnioitettava niitä. Pysähtyminen seepraan läsnä olevan henkilön läsnä ollessa on yksi selkeimmistä merkkeistä koulutuksesta ja hyvistä tavoista ohjaustangossa (tai ratissa); se on myös pakollista, mutta me kaikki tiedämme, että enemmistön egoismi on tehnyt siitä «eleen». Hyvä moottoripyöräilijä tekee tämän eleen niin monta kertaa kuin on tarpeen osoittaakseen, että kahdella pyörällä ja kypärän alla ei ole aina «paha kaveri», kuten elokuvissa.

On myös hyvä idea olla «kiirehtimättä» jarrutusta, koska voimme tietää, että jarrutamme ajoissa, mutta ehkä jalankulkija ei ole siitä niin selkeä, ja kuten näemme, ei ole hyvä ajaa voimakkaasti lähellä seepra, koska siellä kaikki luistaa paljon … Kun pysähdyt, tee se oikealle, jos joku vähemmän kunnioittava tai tietämättömämpi tulee taakse eikä pysähdy: he voivat väistää sinua eivätkä vie sinua eteenpäin.

Missä jarruttaa

Kunnioitamme kaikkia suojatietä jalankulkijoiden kanssa näyttääksemme esimerkin, mutta ole varovainen missä ja miten jarrutamme: älä tee sitä aivan kaistan keskellä, koska rasvaa ja likaa kerääntyy. Vältä myös aina menemästä valkoisten merkintöjen yli, koska ne varmasti maalataan «jäällä» (liukuva valkoinen maali); On erittäin hyvä tapa tottua siihen, ettemme koskaan astu sinne, kun ajamme normaalisti tai selkeällä liikenteellä ja voimme valita minne kulkea, jotta teemme sen tiedostamattomasti, joten sadepäivänä on yksi asia vähemmän ajatella.

Ota se halutessasi ikään kuin se olisi «mania» tai «peli», mutta näet kuinka vähitellen opit käymään läpi vain maalaamattoman osan. Erityisesti on mainittava ne «kaikki maalatut», joissa on valkoisia sinisiä tai punaisia ​​osia: sen lisäksi, että olet valittanut kaupungintalolle vaihtamaan ne, ryhdy ylimääräisiin varotoimiin kulkiessasi niiden läpi.

1628060918 986 Ajotekniikka bussit ja jalankulkijat

Temppu

Vaikka joka päivä on enemmän skoottereita, jotka käyttävät «yhdistettyä» jarrutusta, on silti monia, jotka ylläpitävät perinteistä järjestelmää «oikea vipu, etu- ja vasen vipu, takana», ja tietysti valtaosalla moottoripyöriä on myös itsenäiset jarrut ( sinun tapauksessasi se on oikea poljin, joka jarruttaa takaisin). Sinun on oltava selvä, että etujarru on aina tärkein, johon sinun tulee nojata eniten, koska jarrutettaessa paino menee sitä pyörää kohti: kuitenkin on tilanne, jossa takajarrun merkitys kasvaa, ja kun olemme mukana. Takapyörän paino kasvaa ja siksi voimme «vetää» enemmän tästä vivusta ja luottaa siihen, että otteen menettäminen, lukitseminen ja epävakauttaminen kestää paljon kauemmin, kun haluamme pysähtyä.

Älä unohda

  • Käytä bussikaistaa moottoripyörällä, useimmat kunnat sallivat sen tehdä sujuvuuden helpottamiseksi.

  • Varo linjoja ja takseja tällä kaistalla: ne voivat pysähtyä ilman varoitusta.

  • Älä koskaan ohita bussia oikealla pysäkin lähellä: matkustaja voi nousta sieltä ja otat sen mukaasi.

  • Ole varovainen ajaessasi lähellä vasemmalla olevaa bussia, sillä jos jalankulkija ylittää edestä, et näe häntä ennen kuin on liian myöhäistä.

  • Kunnioita seepereitä: näytät esimerkkiä ja osoitat, että moottoripyöräilijät eivät ole «huonoja».

  • Jarruttaminen lähellä suojatietä voi olla riskialtista – yritä välttää osumasta valkoisiin viivoihin.

  • Aina, vasen peukalo sarvessa: varhainen varoitus pelastaa sinut lähes aina ja on parempi olla pahoillani.

Oliko tästä viestistä apua?