Kun nyt lakkautettu Fiat SpA Group näytti vihreää valoa Alfa Romeo Miton kehittäminen markkinat huomasivat jo, että katumaasturit päätyisivät hallitsemaan niitä. Tämä tapahtui vuonna 2008, vain kuukausia sen jälkeen, kun Nissan Qashqai ja sen vallankumouksellinen konsepti muuttivat pelin sääntöjä. Niin se tapahtui, että yleisö käänsi selkänsä hänelle mennä tämän hetken vallitsevan muodin mukaan. Vaikka on myös tunnustettava, että sen kolmiovinen kori ei auttanut mitään.

Olipa miten tahansa, Alfa Romeo Mito sanoi hyvästit meille aiheuttamatta paljon melua viime vuonna 2019. Sitten sama tapahtui Giuliettan kanssa ja italialaisen yrityksen valikoima heikkeni, koska sitä edustivat vain Giulia ja Stelvio. Nyt heillä on Tonalen apu, mutta lisää yllätyksiä tulee myöhemmin. Suunniteltujen joukossa on mm myytin toinen sukupolvivaikka tätä tilaisuutta varten hän unohtaa juurensa muuntua.

Tuleva Alfa Romeo Mito voisi käyttää PSA e-CMP -pohjaa tai pienen Fiat 500e:n…

Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Vihreä

Kuten tiedät Stellantis on luottanut Alfa Romeoon ja on luonut erityisen suunnitelman kymmenelle vuodelleen. Tällä kaudella se tuo markkinoille uuden mallin joka vuosi, ja tämä myytti on yksi niistä. Toistaiseksi meillä ei ole virallista tapaamispäivää, vaikka on jo vihjeitä, jotka osoittavat hänen asemansa. Jos muistat oikein, vuonna 2025 debytoi uusi B-segmentin sähköinen SUV, joka toistaiseksi tunnetaan nimellä Brennero.

No, tästä pohjasta alkaen kaikki viittaa siihen tosiasiaan Alfa Romeo Miton kohokuvio menee SUV-muotiin. Kerroimme siitä jo jokin aika sitten, mutta B-segmentin Breneerolla on enemmän kuin todennäköistä, että se siirtyy kompaktiin segmenttiin. Tästä syystä huhut osoittavat, että se voisi perustua kahteen mahdolliseen alustaan. Toinen, uuden sukupolven Fiat 500e ja toinen PSA e-CMP jotka käyttävät jo muun muassa uutta Citroën ë-C4:ää.

Lähteet, kuten Autocar, ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä voittaa gaalan tukikohdan. Syy on helppo ymmärtää: se on joustavampi ja skaalautuvampi, koska runsaammalla takamoduulilla ne voivat tehdä Mito-hyppy-segmentin. Eikä vain sitä, vaan se voi olla kehitetty tyhjästä puhtaaksi sähköiseksi ilman suuria investointeja alustan muokkaamiseen. Joka tapauksessa, koska meillä ei ole debyyttipäivää, olemme sokeita.

Meidän on odotettava, että Alfa Romeosta vastuussa olevat lausuvat itsensä, jotta he tietävät, mitä heillä on suunnitelmia Myyttiä varten. Joten ole kärsivällinen…

Lähde – Valmentaja