Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

2023 tulee olemaan vuosi Apteran kaupallinen debyytti. Se on epätavallinen sähköauto jonka erityispiirteenä on se, että se pystyy latautumaan a sarja aurinkopaneeleja asennettuna sen koriin. Tämä teoriassa antaa sen käyttäjille mahdollisuuden suorittaa päivittäisille matkoille ilman tarvetta kytkeä akkua ulkoiseen virtalähteeseen (eli kytke se sähköverkkoon). Sen amerikkalaista alkuperää oleva valmistaja on jo ilmoittanut a käynnistää painos (Aptera Launch Edition) kanssa yli 600 km autonomiaa.

Aptera Motors varmistaa, että sillä on jo ainakin 40 000 varausta tästä kaksipaikkaisesta. Se valmistaa ensimmäiset sarjansa tämän vuoden lopussa ja toimittaa ne asiakkailleen vuoden 2024 alussa. Tämä auto, jolla on outo muotoilu ja kolme pyörää (kaksi edessä ja yksi takana), on joitakin epätavalliset ulkomitat markkinoilla, jotka antavat sille joidenkin elementtien yhdistelmänä a poikkeuksellinen vastuskerroin (0,13): pituus 4,44 metriä (normaali), 2,24 leveä (paljon) ja 1,36 korkea (pieni).

Aptera Launch Edition 2023 sisäkuva

Sen rakennusprosessi on melko yksinkertainen, joten voit skaalata rakentamistasi nopeasti. Tämä on ansainnut amerikkalaiselle yhtiölle hyvän rahoituksen. Myös se tosiasia, että pystyy asentamaan erikokoisia akkuja (kapasiteetti 25 – 100 kWh) mikä lisättynä korkeaan hyötysuhteeseen (se on suhteellisen kevyt ajoneuvo) johtaa merkittävä autonomia nykystandardien mukaan. Toistaiseksi he ovat kommunikoineet 644 km ainoalla saatavilla olevalla versiolla.

Äskettäin julkaistu Apteran ominaisuuksien julkaisuversio kolme moottoria (yksi per pyörä), joiden yhdistetty teho on yli 200 hv (tarkka luku ei ole tiedossa). Sen hyödyt ovat korkeat, sillä yritys sanoo sen kiihtyvän 0-100 km/h 4 sekunnissa ja joka saavuttaa maksiminopeuden 163 km/h, elektronisesti rajoitettuna. Lisäksi niille on taattu jopa 64 km kantama vain sillä energialla, jonka aurinkopaneelit pystyvät vastaanottamaan rungosta.

Alkuperämaassaan, Yhdysvalloissa, Apteran hinnat jotka virallisesti ilmoittivat olevansa muutama kuukausi sitten menossa 25 900 – 46 900 dollaria versiosta riippuen, joka määräytyy pääasiassa akun tyypin mukaan. Jos se saapuu Espanjaan, mitä ei ole vielä vahvistettu, tämän auton hankintahinta voi alkaa noin 30 000 eurosta. Joka tapauksessa se tulee olemaan äärettömän halvempi kuin Lightyear 0, toinen aurinkoauto, joka julkaistaan ​​pian.

Lähde – Aptera Motors