Saltar al contenido

Auto varastetaan 3 minuutin välein: 10 vinkkiä, jotta se ei olisi sinun

18 de agosto de 2021

Lämpö kesä Se edistää lepoa, rentoutumista, hämmennystä ja inhoa: autovarkaudet lisääntyvät tässä iässä. Kuten kodeissa, varkaat suosivat loma -aikoja ajoneuvon varkaus, joka Espanjassa saavuttaa 155 000 yksikköä vuosittain Detector -yhtiön raportin mukaan; eli 425 autoa päivässä: ryöstö kolmen ja puolen minuutin välein.

Jotta tilastoja ei lisättäisi, on suositeltavaa ryhtyä varotoimiin ja olla aina valppaana. Tutkimusluvut neuvovat: Espanja kertyy melkein 20% varkauksista kaikista ajoneuvoista Eurooppa, vain Italian ja Yhdistyneen kuningaskunnan jälkeen.

HOITO isoissa kaupungeissa

Madrid Se on Espanjan kaupunki, jossa eniten autovarkauksia tapahtuu, 21%. Toinen on Valencia (9,1%), Alicante (7,6%), Malaga (5,9%) ja Sevilla (4,8%).

PYSÄKÖINTI

Jos joudumme pysäköimään kadulle, valitsemme aina mahdollisuuksien mukaan hyvin valaistut ja vilkkaat alueet. Ole varovainen, älkäämme luulko, että vaihtoehto on sataprosenttisesti turvallinen: maanalaisissa pysäköintialueissa voit myös pelätä, vaikka niitä vartioitaisiin. Hyvä toimenpide on jättää auto mahdollisimman lähellä vartijaa ja alueilla, joilla on enemmän valoa. Tämä pätee julkiseen pysäköintialueeseen ja ostoskeskukseen. Älä rentoudu: vaikka menet elokuviin, varkaat työskentelevät edelleen. Jos pysäköinti on maksullista, älä koskaan jätä lippua näkyville.

YHTEISÖN TALLI

Kun jätät auton kotiin, teet sen rutiinin aiheuttamalla huolimattomuudella, mutta varkaat toimivat myös yhteisötallissa. Päästäksesi sisään, odota, että ovi sulkeutuu takanasi ja ilmoita poliisille, jos näet jonkun epäilyttävän. Voit myös käyttää tekniikkaa ja käyttää sovelluksia, kuten Pysäköintiovi, jonka avulla voit hallita matkapuhelimesi kautta, kuka tulee autotalliin ja kuka poistuu siitä, ja aktivoida ja deaktivoida kolmansien osapuolten pääsy milloin tahansa ja reaaliajassa ilman, että sinun tarvitsee toimittaa ohjaimia tai fyysisiä avaimia.

VARKAUKSENJÄRJESTELMÄ

Pysäköitkö kadulla tai parkkipaikalla, tulet olemaan turvallisempaa, jos sijoitat varkaudenestolaitteen näkyvään paikkaan. Varas tietää, miten päästä siitä eroon, mutta jos hän ensi silmäyksellä näkee lukitun ohjauspyörän, hän todennäköisesti valitsee toisen ajoneuvon. Kyllä, se on viidakon laki: gasellin ei tarvitse juosta nopeammin kuin leijona, vaan enemmän kuin toinen gaselli.

SULJE AUTO

Kuten sanoin: auto on aina kiinni, vaikka lapsen jättäminen kouluun kestää 30 sekuntia. Ja parempi, jos suljemme avaimella. Kaukosäädin on kätevämpi, mutta tällä tavalla varmistamme, että lähellä olevat hypoteettiset varkaat eivät voi kopioida koodia. Tällä tavoin puolustaudumme myös sen käyttöä vastaan estäjiä, jotka poistavat komennomme käytöstä ja pitävät auton auki. Joka tapauksessa on parempi olla varovainen ja tarkistaa manuaalisesti, ettei ovi avaudu.

POISTA AINA AVAIMET

Toinen totuus kuuluu oman painonsa alle. Ei milloinkaan, ei tankattaessa eikä kaksoisjonossa (vaikka ajoneuvossa olisi muita matkustajia), jätä avaimet sisään. On niitä, jotka eivät epäröi ottaa autoa sellaisena kuin se on. Poista avaimet myös silloin, jos satut kohtaamaan pienen onnettomuuden: joskus ne on tahallisesti varastettu ajoneuvostasi, kun tulet ulos katsomaan mitä tapahtui.

OBJEKTIT NÄKYMÄSSÄ

Laukut, matkapuhelimet, GPS, lompakot … Että mitään ei näyEi myöskään silloin, kun ajat kaupungin läpi. Liikennevalossa he voivat rikkoa matkustajan ikkunan ja viedä kaiken pois. Ja parempi, jos matkustat vakuutuksella.

RUNKO

Runko ei paljasta sisätilojaan monissa tapauksissa, mutta myös asiantuntijan avaaminen ei ole vaikeaa. Jos et jätä arvoesineitä, he eivät voi ottaa niitä. Joka tapauksessa, jos sinulla ei ole vaihtoehtoja, tee se silloin, kun kukaan ei näe sinua, ja ennen kuin saavut alueelle, jolle aiot pysäköidä.

LOMA

Loman aikana on kätevää, että talomme näyttää asutulta, ja sama tapahtuu auton kanssa. Ei haittaa, jos pyydät jotakuta siirrä sitä aika ajoin.

SIJAINTILAITTEET

Markkinoilla on paikannusjärjestelmiä, jotka eivät estä ajoneuvon varkautta, mutta ainakin helpottaa toipumistasi. Voit asentaa yhden niistä ja lisäksi kaivertaa rungon numeron ja rekisterikilven ikkunoihin.

Oliko tästä viestistä apua?