Viimeisen kahden vuoden aikana olemme varoittaneet vaaraksi autoalalle, ja tämä on havaittavissa kuukausittain. Näyttää siltä, ​​​​että kaikki tähdet ovat linjassa, sillä mikrosirujen kriisi on vaikuttanut autojen myyntiin, vuoden 2020 terveyskriisi, taloudellisen epävarmuuden ja saastumisen torjuntaa koskevien säännösten muutosten lisäksi, unohtamatta brutaali hintaluokkasekä itse autoissa että tankkauksen yhteydessä.

Oli miten oli, meillä on jo tiedot henkilöautojen myynti tammikuussa 2022 ja valitettavasti saamme jälleen katastrofaalisia tuloksia. Kasvua on 1 % verrattuna tammikuuhun 2021, jolloin monet keskustan jälleenmyyjät ja ajoneuvopuistot olivat kokonaan poissa toiminnasta yli 10 päivää johtuen Väliaikainen filomena.

Näin ollen tämä vuoden 2022 ensimmäinen kuukausi päättyy vain 42 377 yksiköllä. Loogisin asia on verrattuna tammikuuhun 2020, juuri ennen pandemiaa, ja siellä saimme valtavan yllätyksen. Tuossa vertailussa lasku on yli 50 %, mikä sanotaan pian. Kyllä, autoja on myyty puolet vähemmän kuin samassa kuussa kaksi vuotta sitten, jolloin tiettyjä rekisteröintien laskuja oli jo havaittavissa.

Ilmoittautumiset kanavien mukaan

Autojen rekisteröinnit tammikuussa 2022

Vuokrata auton

Kanava vuokrata auton, tai autovuokraamot, kärsivät merkittävästä laskusta. Pudotus on 64,4 %, yhteensä 1 615 rekisteröityä yksikköä. Joka tapauksessa tämä ala on yleensä hyvin vaihteleva ja erittäin riippuvainen matkailusta. Tietenkin tammikuussa 2020 tämä kanava rekisteröi yli 13 000 yksikköä, 8 kertaa enemmän kuin viime kuussa.

Yritykset

Menemme kanavalle Liiketoimintaa, jossa on nähtävissä pientä kasvua viime vuoteen verrattuna 19 195 kappaleen ansiosta. Tällä tavalla autokaupan tämän osan nousu on 4,4 %.

yksilöitä

Päätämme kanavaan yksilöitä, jolla on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan positiiviset arvot. Nousua on ollut 13,3 %, yhteensä 21 567 yksikköä. Tietenkin nämä tiedot edustavat a 50 %, jos skaalaamme sen tammikuun 2020 mukaan.

Lähde – ANFAC