Saltar al contenido

Auton omistusoikeuden vaihto Auton omistusoikeuden vaihto

26 de octubre de 2021
Auton omistusoikeuden vaihto Auton omistusoikeuden vaihto

Auton omistajan vaihto

Jos aiot vaihtaa autoa ja valitset jo rekisteröidyn, esim käytetty auto tutulta, yksityiseltä tai ammattilaiselta, sinun tulee osata vaihtaa auton omistajaa, ilman tätä menettelyä et ole auton todellinen omistaja ja omistaja.

Tässä viestissä aiomme selittää, kuinka tämä toimenpide suoritetaan, mutta ennen aloittamista muistutamme, että Clicarsissa huolehdimme kaikesta tästä ja muusta, teemme osta autosi olla yhtä helppoa ja hauskaa kuin ajaminen.

Mistä aloittaa omistajanvaihto

Ensimmäinen asia on varmistaa, että hankittavalla autolla ei ole mitään vireillä entiseltä omistajaltaan. Eli ei ole luovutuksen rajoittaminen kiinteistö- ja kiinteistörekisterissä miten se voi olla kauppasaarto.

Myös auton on täytynyt maksaa kaikki liikennerikkomuksia jotka ovat saattaneet vaikuttaa niihin, samoin kuin tie tulli edellisestä vuodesta.

Tämä voi olla erityisen tärkeää, jos entisen omistajan kanssa ei ole luottamussuhdetta, sillä jos hän ei ole suorittanut näitä toimenpiteitä, omistajanvaihdos viivästyy, kunnes ne on virallistettu.

Valmistele dokumentaatio

Elämäsi helpottamiseksi laadimme luettelon asiakirjoista, jotka sinun pitäisi olla valmiina seuraavaa vaihetta varten. Pistä muistiin!

  • Myyntisopimus tai kopio siitä.
  • Myyjän tunnus.
  • Molempien osapuolten allekirjoittama pyyntö ajoneuvon omistajanvaihdosta.
  • Ajoneuvon asiakirjat (tämä asiakirja sisältää: ITV-kortin, käyttöluvan ja rekisteröintiveron kuittia menettelyä edeltävältä vuodelta).
  • Lopuksi sinun on maksettava omaisuuden siirtovero autonomisella alueellasi. Tämän toimenpiteen suorittamiseksi tarvitset kaikki aiemmat asiakirjat. Tämä vero vaihtelee autonomisen alueen, auton veroarvon ja iän mukaan.

Jätämme sinulle myös tämän DGT:n linkin, josta näet heidän selityksensä siitä, miten menetellä, kun aiot ostaa tai myydä ajoneuvoa. Ja seuraavaa asiaa varten, jonka aiomme selittää, sinun on sovittava tapaaminen DGT:ssä.

Ajoneuvon omistajanvaihdos

Kun olet tehnyt kaiken, mitä olemme aiemmin selittäneet, ja sinulla on kaikki edellisen vaiheen yksityiskohtaiset asiakirjat käsillä. On aika varata aika DGT-toimistossa ajan pyytäminen ei maksa mitään. Sinun tarvitsee vain löytää sinulle parhaiten sopiva toimisto ajanvarausta varten, sen voit tehdä sekä verkossa että soittamalla.

Osallistuaksesi tähän tapaamiseen valmistaudu kaikkiin asiakirjoihin, älä unohda! Lisäksi siellä on maksettava vastaavat maksut, tässä viestissä kerromme käytetyn ajoneuvon ostomenettelyt ja maksut, maksut maksetaan luotto- tai pankkikortilla, käteistä ei hyväksytä, säilytä se laskussa.

Tällä hetkellä voit tehdä omistajanvaihdoksen myös verkossa ja näin välttää DGT:n toimistoon menemisen, mutta molemmissa tapauksissa tarvitset kaikki sinulle selittämämme asiakirjat.

Muita vaihtoehtoja

Lopuksi on mahdollista mennä kolmannelle osapuolelle suorittamaan tämä hallinta puolestamme, maksamalla tietysti vastaavan hinnan.

Jotkut ammattimaiset autokauppiaat huolehtivat tästä paperityöstä, kun ostat heidän käytettyjä autoja. Olemme Good Hand -autojen myynnin asiantuntijoita ja välitämme siitä, että auton ostaminen on helppoa ja nopeaa.

Oliko tästä viestistä apua?