Saltar al contenido

Autot, joissa on sininen rekisterikilpi, kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

28 de abril de 2023

Autoala ei lakkaa hämmästyttämästä meitä, ja muutama kuukausi sitten olemme alkaneet nähdä M:llä alkavia kolmikirjaimia rekisterikilpiä, mikä on kiinnittänyt useamman kuin yhden huomion. No, tänään on vuoro autoja, joissa on sininen rekisterikilpi.

Tiedätkö mikä sen merkitys on? Millä autoilla niitä on pakko kuljettaa? Älä huoli, sillä me ratkaisemme kaikki epäilyksesi. Sinun pitäisi tietää, että tämä ei ole uutuus, aloimme nähdä autoja, joissa on sininen rekisterikilpi vuonna 2018, jolloin uusi määräys otettiin käyttöön Yleiset ajoneuvosäännöt. Tarkemmin sanottuna tämä uudistus tuli voimaan heinäkuussa 2018 ja pakotti vuokra-ajoneuvot kuljettajalla, VTC:llä tai taksilla kantamaan tämän tyyppistä rekisterikilpiä, jossa on sininen tausta ja valkoiset numerot.

Näissä ajoneuvoissa on vain sinisellä taustalla oleva kilpi takarekisterikilvessä, eturekisterikilpi pysyy valkoisena ja numerot ovat mustia. Tämän toimenpiteen tavoitteena oli, kuten julkaisun yhteydessä mainittiin, torjua piratismia alalla.

Muut rekisterikilvet

Tällä hetkellä ei ole olemassa vain valkotaustaisia ​​tai juuri oppimiamme sinisen taustan rekisterikilpiä ja valkoisia numeroita, jotka on tarkoitettu enintään 9 hengen henkilökuljetusajoneuvoihin. Tutustumme myös muihin versioihin.

  • Punainen: punaisella taustalla olevat rekisterikilvet vastaavat diplomaattikuntaa.
  • Vihreä: vihreällä taustalla varustetut rekisterikilvet ovat niitä, jotka on tunnistettu konsuliviranomaiselle.
  • Keltainen: rekisterikilvet, joissa on keltainen tausta ja mustia merkkejä, ovat hallintoteknikon mukanaan olevia rekisterikilpiä.
  • Sininen: kansainvälisillä järjestöillä on myös sinisellä taustalla ja valkoisilla kirjaimilla varustettuja rekisterikilpiä. Yhteistä näissä muunnelmissa on, että yksikään ei kanna eurokaista rekisterikilven vasemmalla alueella.

On myös tärkeää tietää lyhenteet, joita poliisiajoneuvot kantavat rekisterikilvessä, esimerkiksi Civil Guard tunnetaan nimellä PGC, National Police Corps on CNP. On alueellisia muunnelmia, kuten CME, joka vastaa Mossos d’Escuadraa tai Kanarian poliisin yleisen joukkojen CGPC:tä.

Nyt kun tiedät hieman enemmän erityyppisistä rekisterikilpeistä, joita voit nähdä ajaessasi Espanjan teillä, voit erottaa ajoneuvotyypin ja kenelle se voi kuulua.

Oliko tästä viestistä apua?