Saltar al contenido

Brändit alkavat lopettaa ylinopeuden

12 de agosto de 2021
Brandit alkavat lopettaa ylinopeuden

Jotkin merkit vahvistavat ylinopeuden jarrutusta. Vuonna 2019 Volvo ilmoitti aikovansa rajoittaa uusien ajoneuvojensa huippunopeuden 180 km / h: een ja päätös on nyt totta. Kaikilla uusilla malleilla on tämä standardi rajoitus, jotain, joka noudattaa tuotemerkin mukaan tavoitetta «sulkea aukko estää kuolemantapausten lopullisen päättymisen ja vakavia vammoja liikenneonnettomuuksissa ”.

Ruotsalainen brändi haluaa säilyttää turvallisuus yhtenä pilareistaan ​​ja on havainnut ylinopeudessa yhden suuria uhkia tienkäyttäjien koskemattomuuden vuoksi.

Valmistaja toteaa sen nopeusrajoitusten olemassaolo useimmissa länsimaissa se on merkki siitä, että se on välttämätön sääntely -ympäristö. Tästä huolimatta rikkomuksista määrätään vuosittain miljoonia sakkoja.

Liiallisen nopeuden ongelma on se, että huolimatta viime vuosien suuresta edistymisestä, tietyn kynnyksen yläpuolella ajoneuvojen valmistuksessa käytetty tekniikka ja materiaalit eivät sovellu vältä vakavia vammoja ja kuolemaa onnettomuuden sattuessa.

Yhtiö on tietoinen siitä, että se on alue kiistanalainen ja että päätös voi johtaa siihen, että hän menettää asiakkaita, mutta hän pitää sitä velvoitteena. Malin Ekholm, vastuussa Volvo Cars Safety Center, Hän selittää asian näin: ”Olemme vakuuttuneita siitä, että autonvalmistajilla on velvollisuus edistää liikenneturvallisuutta. Nopeudenrajoitustekniikkamme ja sen herättämä keskustelu ovat looginen seuraus tästä vakaumuksesta. Nopeudenrajoitus ja Care Key -järjestelmä auttaa kuljettajia pohtimaan ja ymmärtää, että juokseminen on vaarallista, paitsi antaa heille a ylimääräistä mielenrauhaa ja auttaa heitä ajamaan vastuullisesti. ”

Totuus on, että tämä ei ole ensimmäinen kerta autovalmistajat rajoittavat ajoneuvojensa huippunopeutta. Useimmissa merkeissä palkkio Esimerkiksi saksalaisten suorituskykyiset ajoneuvot ovat katettuja 250 km / h, mutta pääsääntöisesti sen voi avata (jopa 280 km / h) valinnaisilla maksupaketeilla.

Volvo on kuitenkin ainoa valmistaja niin tiukka raja. Siitä huolimatta se on edelleen kaukana lainsäädännön enimmäisrajoista useimmat maat. Tilanne vaihtelee maittain. Otetaan esimerkki Euroopasta, jossa moottoriteiden ja moottoriteiden raja heilahtelee 80 ja 140 km / h välillä. Espanjassa, kun standardi on 120 km / h, on tiettyjä ryhmiä, kuten Movement 140, jotka kannattavat rajan nostamista 20 km / h, viitaten siihen, että sekä autot että infrastruktuurit takaavat tehon ajaa sillä nopeudella turvallisesti. DGT on sen sijaan sitoutunut rajoittamaan rajoitukset.

Volvon sitoutuminen tältä osin on vankka, ja yhdessä 180 km / h rajan kanssa yhtiö lisää järjestelmän autoihinsa Hoitoavain mainitsi Ekholm. Tämä mahdollistaa lisätä ylimääräisiä turvatoimenpiteitä autoon tietyissä tilanteissa, esimerkiksi kun perheenjäsen, jolla on vähemmän kokemusta ratin takana, ajaa autoa.

Oliko tästä viestistä apua?