Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Autoteollisuuden sähköistäminen asettaa suuria teknologisia haasteita. Niiden ratkaisemiseksi tyydyttävästi on tehtävä valtavia taloudellisia investointeja, joita kaikki rakentajat eivät voi tehdä. Sinne he tulevat «leikkimään» yritykset, kuten CATL jotka keskittyvät liiketoimintaansa akun kehittäminen. Tämä yritys on käyttänyt useita vuosia julkistaessaan ensimmäisiä asioita, jotka voivat muuttaa autoalan nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Yksi näistä uutuuksista ei ole muuta kuin 1000 kilometriä autonomisen sähköauton kehittäminen. Tosiasia on, että tämä teknologinen innovaatio on monimutkaisempi toteuttaa, koska kaikilla valmistajilla ei ole mahdollisuutta tai mahdollisuutta ottaa sitä käyttöön. mutta he voivat käytä akkuja, joiden energiakapasiteetti on suurempi joka antaa sen malleille suuremman autonomian. CATL:n tapauksessa tämä yritys ilmoittaa pystyneensä kaksinkertaistamaan nykyiset.

CATL ilmoittaa kondensoidusta akusta, jonka energiakapasiteetti on jopa 500 Wh/kilo… sähköistämään jopa lentokoneita…

CATL 500 kWh kilon lentokonekondensaakku

Tänään, nykyisten akkujen energiatiheys näytti saavuttaneen huippunsa. Olemme ympärillä 250 Wh per kilo tai mikä on sama, 1 Wh painaa noin 4 kiloa ja 100 kWh noin 400 kiloa. No siinä tapauksessa CATL takaa, että se pystyy tarjoamaan jopa 500 Wh kilolta tai mikä on sama, tarjoavat saman energiakapasiteetin kuin nykyään, mutta paino on puolitettu. Siksi 100 kWh olisi noin 200 kiloa.

Mukaan kiinalaisen yrityksen julkaisema virallinen lehdistötiedote…