Saltar al contenido

Aurinkoauto, todellisuutta tänään

25 de mayo de 2022
IMG 2523 scaled

Aurinkoauto, alan todellisuutta

Autoteollisuus on valinnut ajoneuvojen sähköistämisen. Nykyään on autoja sähköinen akkuvetypolttokenno ja jopa aurinkoautot. Tämän uusimman tekniikan merkitys kasvaa, ja on jo olemassa malleja, jotka käyttävät koriin asennettuja aurinkopaneeleja.

Totuus on, että aurinkoautot Niistä on tullut entistä tärkeämpiä, mutta ne ovat edelleen alttiina ongelmille, kuten tehokkuus, joustavuus, paino ja jopa kestävyys. Sen eduista erottuu hinta, sillä sähköauton lataaminen aurinkoenergialla on jopa 12 kertaa edullisempaa polttoautoon verrattuna.

Tämä on Lightyear One -aurinkoauto

Yksi tunnetuimmista aurinkoautoista on Lightyear One. Tämä vaikuttava malli, joka on ollut esillä viimeisessä painoksessa ClassicAuto Madrid, pystyy lisäämään sähköistä itsenäisyyttään aurinkopaneelien ansiosta. Mahdollisesti ensimmäiset yksiköt saapuvat vasta vuonna 2025, mutta niiden lähtöhinta on noin 150 000 €. Pian voimme kuitenkin tavata sen käyttöoikeusversion nimeltä Valovuosi kaksi.

Yksi Lightyear Onen silmiinpistävimmistä puolista on sen korirakenne ja sen poikkeuksellinen aerodynamiikka mahdollistaa sen matkustamisen 725 kilometriä WLTP-homologointisyklin mukaan. Katolla ja rungossa, noin viisi neliömetriä olevat aurinkopaneelit mahdollistavat sen tarjoamisen 20 % enemmän energiaa ja jopa 12 kilometriä tunnissa. Valmistajan itsensä mukaan «jokainen kenno toimii itsenäisesti, mikä mahdollistaa auton toiminnan, vaikka yksi osa olisi varjostettu.»

Hän ei ole ainoa, tiedämme myös Aptera jonka toimintasäde on 1 600 kilometriä ja sillä on jo yli 7 000 reserviä ja klo Mercedes-Benz Vision EQXX. Tällaisiin malleihin ei tarvitse mennä, Toyota Prius voi varustaa lisävarusteena aurinkokennokaton, joka on kytketty kahteen akkuun lisäämään noin 6 kilometrin toimintasädettä. Myös muun muassa Tesla, Jinko Solar, Trina Solar, Volvo, BYD, Toyota, Volkswagen tai Ford työskentelevät tämän tekniikan parissa.

Oliko tästä viestistä apua?