Saltar al contenido

Espanja kaksinkertaistaa kiinnostuksensa vähemmän saastuttavia ajoneuvoja kohtaan

21 de julio de 2023
Espanja kaksinkertaistaa kiinnostuksensa vahemman saastuttavia ajoneuvoja kohtaan

Huomio kohti vähemmän saastuttavia ajoneuvoja on nousussa Espanjassa. Markkinoiden positiivinen suuntaus jatkaa nousuaan ja kiinnostus vähemmän saastuttavien autojen ostamiseen on kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana. 33 % vuonna 2022 ja 60 % tähän mennessä vuonna 2023. Hybridimallit, ladattava hybridi, sähkö tai kaasu, alkavat kestää kaikkia prototyyppejä tavanomaisella moottoreilla.

Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta tosiasia on, että kiinnostus bensiini- tai dieselkäyttöisen ajoneuvon ostamiseen on laskenut viimeisen vuoden aikana. Huolimatta siitä, että tämäntyyppiset mallit hallitsevat edelleen markkinoita, suuntaus laskee ne ja tämä on yksi tutkimuksen tärkeimmistä johtopäätöksistä. «Ajoneuvojen ostotrendit vuonna 2023» jonka on valmistellut «autot.net».

Polttoajoneuvot menevät taaksepäin

portaali ‘cars.net‘ haastatteli 3 293 henkilöä, joilla oli valintahetkellä olet äskettäin ostanut ajoneuvon tai olet ostoprosessissa, tietää tulevaisuuteen katsovien markkinoiden trendit.

Tutkimus paljasti, että vähemmän saastuttavia moottoreita Ne herättävät yhä enemmän kiinnostusta tulevien ostajien keskuudessa. Itse asiassa ainakin ostoaikeessa on ollut a yllätys polttomoottorikäyttöisiin ajoneuvoihin verrattuna tutkimuksen mukaan. Kiinnostus autovalikoimaan diesel tai bensiini kärsii takaiskusta Merkittävää: he ovat nousseet vain vuosi sitten rekisteröityneistä 60 prosentista 39 prosenttiin tällä kurssilla.

Polttomoottorikäyttöisten ajoneuvojen lasku on ilmeistä, ja diesel on huonoin tässä takaiskussa. Kiinnostus tämäntyyppistä motorisointia kohtaan on laski 19 prosenttiin (verrattuna viime vuonna esitettyyn 32 prosenttiin), kun taas bensiinin kohdalla potentiaalisten ostajien kiinnostus on vähentynyt jonkin verran: 28 prosentista 20 prosenttiin. Paljon kevyempi syksy.

Hybridi on jo uhka

Huolimatta siitä, että luvut osoittavat polttomoottorimallien laskevan trendin, tämäntyyppiset moottorit ovat kuitenkin edelleen ostokiinnostuksen kärjessä. Vaikka trendi muuttuu. Bensiini (20 %) on onnistunut poistamaan dieselin (19 %) kysytyimpänä moottorina markkinoilla, joilla hybrideistä on tullut uhka.

hybridiauto se on vain yhden pisteen päässä dieselajoneuvojen kiinnostuksesta. Sen suosio markkinoilla nousee 18 prosenttiin samalla johtavassa asemassa vähemmän saastuttavien ajoneuvojen segmentissä. Vaikka ei paljoakaan. Hybridit näkyvät heti takana. pistoke (15 %), sähköinen (14 %) ja lopuksi kaasukäyttöinen (13 %).

Luvut osoittavat, kuinka automarkkinat alkavat muuttua, ja coches.netin ja Ganvamin tekemän tutkimuksen tulokset ovat todisteita siitä, että tulevat säädösten muutokset ja erityisesti eurooppalainen päätös, joka kieltää polttoajoneuvojen valmistuksen vuodesta 2035 alkaen, saavat yhä useammat kuljettajat ottamaan itsensä vakavasti. mahdollisuus siirtyä vähäpäästöiseen liikkuvuuteen.»

Autoala katsoo tulevaisuuteen, samalla kun se luottaa käytettyjen tavaroiden markkinoihin myyntiliittolaisena: «Tässä yhteydessä käytettyjen autojen markkinoista tulee vipua muutoksen työntämiseksi tarjoamalla edullisemman ja saatavilla olevan tarjouksen monille perheille, joilla ei ole varaa uusien kestävien automarkkinoiden hintoihin”.

Hinnat ratkaiseva tekijä

Se, että tutkimuksessa viitataan käytettyihin markkinoihin, ei ole sattumaa. Juuri hinta on ensimmäinen syy, joka pitää autonvaihdosta kiinnostuneet poissa vähemmän saastuttavista ajoneuvoista. Siis tämän tyyppisiä ajoneuvoja ei pidetä vielä kannattavana ostovaihtoehtona, vaikka suuntaus vaihtelee ajoneuvotyypin mukaan.

  • Hybridi: hinta synnyttää hylkääminen 40 % käyttäjistä, vaikka he myös torjuvat tämän hankinnan akkujen alhaisen autonomian vuoksi (38 %).
  • ladattava hybridi: Tässä tapauksessa hinta on myös ensimmäinen syy, joka ajaa ostajat pois tämäntyyppisestä ajoneuvosta, vaikka etu toisella haitalla on suurempi. Taloudellinen tekijä vaikuttaa 53 %:iin. Latauspaikan löytäminen sekä kotona että julkisissa tiloissa kestää 44 %.
  • Sähköauto: prosenttiosuudet nousevat entisestään tämän tyyppisissä malleissa ja hinta on pääjarru väestön keskuudessa. 66 % heikentää sähköautoa sen arvon vuoksi, vaikka alhainen autonomia ei myöskään ole kovin vakuuttava, koska se on toinen syy 65 %:lle potentiaalisista ostajista.

Varsinkin tämäntyyppinen ajoneuvo on se, joka tuottaa eniten vaikeuksia hyväksyä yhteiskunnassa. Korkealla taloudellisella tasolla ja alhainen autonomia on lisättävä vaikeus löytää latauspaikkoja julkisissa tiloissa tai kotona, mikä on jarru 58 %:lle ja 51 %:lle potentiaalisista ostajista.

Käytetty auto jatkaa johtoaan

Huolimatta ensimmäisistä takaiskuista, joita käyttäjät saattavat kohdata ostaessaan vähemmän saastuttavia malleja, tämä ei vähennä ostokiinnostusta yleisillä markkinoilla. Tutkimus kertoo kuinka 52 % kyselyyn vastanneista suunnittelee ostavansa auton tänä vuonna, eli tavoite on yhdeksän pistettä korkeampi kuin vuonna 2022.

Kokonaismyynnissä käytetty auto on edelleen ylivoimaisesti käyttäjien suosikki. Ajoneuvon hankintaan liittyvän investoinnin ansiosta lähes puolet väestöstä päättää etsi käytettyjen tavaroiden markkinoilta (46 %)verrattuna 38 %:iin, jotka etsivät käytettyä ja 16 %:lla, jotka valitsevat uuden.

Jos kuulut niihin, jotka etsivät käytettyä autoa, sisään napsautuksia tehdä se on nopeaa ja helppoa. Clicarsissa meillä on yli 2000 autoa varastossa sertifioitu 270p, ilman rakenteellisia vaurioita ja takuulla. Meille me huolehdimme kaikesta omistajanvaihdos, ajoneuvotakuu ja maksujen hallinta sekä asiakirjojen hallinta.

Mutta koska auton ostaminen on kenen tahansa toiseksi suurin investointi, tarjoamme sinulle paras hinta, taattu ja jos löydät sen halvemmalla, hyvitämme erotuksen plus 100€. Joten mukauta ostos 19 755 euroa keskimääräisestä budjetista autolla on helpompaa kuin koskaan. Luku, joka tuskin eroaa viime vuodesta (19 900) käytettyjen tavaroiden markkinoilla. Uuden auton ostopäätöksen tehneet ovat pienentäneet budjettiaan 10 %: vuoden 2022 30 200 eurosta 27 450 euroon vuonna 2023.

Hinta on edelleen tärkein kriteeri auton ostossa (77 %), joka on jälleen ylivoimainen kulutus (53 %) ja turvallisuus (48 %). Kolme peruspilaria, joihin perustat itsesi tehdessäsi yhden elämäsi tärkeimmistä päätöksistä.

Oliko tästä viestistä apua?