Saltar al contenido

Euroopan päästömääräykset, mitä se on ja milloin uusi Euro 7 tulee voimaan?

23 de junio de 2023
Euroopan paastomaaraykset mita se on ja milloin uusi Euro 7

Tehokkuus ja kannattavuus ovat kaksi virstanpylvästä, jotka autoteollisuus on joutunut kohtaamaan vuosien varrella. Toimiala on kuitenkin muuttunut paljon ja juuri nyt autonvalmistajilla on edessään suuri haaste sopeutua jo kuuluisaan Euro 7. On huomioitava, että se ei ole mikään uusi ja tarina alkoi Euro 0:sta ja vuosien varrella säännökset ovat kiristyneet sopeutuakseen uusiin päästöstandardeihin ja ympäristönsuojeluun.

Tarkoituksena on mukauttaa valikoimaansa tulevaisuutta varten, valmistajat ovat panostaneet muutaman vuoden ajan malleihin, joissa on jonkinlainen sähköistys. He aloittivat lievillä hybrideillä ja jatkoivat hybrideillä, ladattavilla hybrideillä, bipolttoaineilla, sähköllä ja vähemmässä määrin vedyllä.

Vaikka teollisuus on viime aikoina havainnut voimakkaimman muutoksen, eurooppalaiset päästömääräykset ovat peräisin 1980-luvun lopulta. Tarkemmin sanottuna 0 euroa se tuli voimaan vuonna 1988, jolloin ensimmäistä kertaa ajoneuvoihin sovellettiin saastepäästöjä koskevaa asetusta.

Mitä eurooppalaiset päästömääräykset ovat ja miksi ne ovat niin tärkeitä?

Sinun pitäisi tietää, että eurooppalaiset päästömääräykset Ne voidaan määritellä vaatimuksiksi, jotka säätelevät Euroopan unionissa markkinoitavien ajoneuvojen polttokaasupäästöjen rajoja. Vuosien mittaan ne ovat rajoittavampia, joten niiden määrä kasvaa.

Tällä hetkellä Euro 6 -standardia sovelletaan henkilöautoihin, ja se pystyy erottamaan bensiini- ja dieselajoneuvot. Lisäksi se on väliaikaisesti kehittynyt joidenkin muunnelmien, kuten Euro 6c, Euro 6d, Euro 6d-Temp tai Evap-isc.

Euro 6, kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Kuten olemme kommentoineet, nykyistä normia on mukautettu useaan otteeseen alanormien kiinnittymisen myötä, vaikka osa niistä on menettänyt voimassaolonsa. Puhumme esimerkiksi normista Euro 6d-Temp-EVAp-isc (liikkeessä olevien autojen haihtumisrajoitukset ja päästöjenrajoitukset) tai Euro 6d-isc-fcm (liikkeessä olevien autojen päästöjen valvonta ja polttoaineenkulutuksen valvonta).

Mainittu valvonta tuli vuonna 2021 huomioiden keskipisteessä olevan ajoneuvon tehokkaan polttoaineenkulutuksen tuntemiseen, jota varten malleihin asennettiin kulutuksen mittausjärjestelmä.

Mitä tavoitteita päästömääräyksillä on?

Eurooppalaiset määräykset rajoittavat neljän terveydelle vaarallisen epäpuhtauden, kuten typen oksidien, hiilivetyjen, hiilimonoksidien ja hiukkasten, jotka eivät pala kokonaan palaessa, päästöjä.

Samoin se pyrkii vähentämään CO2-päästöjä mahdollisimman paljon ja tätä varten ne määritetään ohjaamalla moottoreiden toimintaa standardoidussa testisyklissä. Cycle että karkaistu täytäntöönpanon kanssa WLTP Vuonna 2018. Liikenteen pääosasto perusti erilaisten ajoneuvotyyppien erottamiseksi erilaiset ympäristömerkit (B, C, ECO, Zero)

Palatakseni eurooppalaisiin päästömääräyksiin: Euro 1 tuli voimaan heinäkuussa 1992, Euro 2 tammikuussa 1996, Euro 3 tammikuussa 2000, Euro 4 tammikuussa 2005, Euro 5 syyskuussa 2009, Euro 6 syyskuussa 2014 ja eri päivitykset ovat on annettu vuosina 2018, 2019, 2020 ja 2021.

Euro 7, miten se vaikuttaa alaan?

Tuleva Euro 7 -standardi on tähän mennessä tiukin, ja ellei sitä muuteta, se rinnastaa dieselin arvot bensiinin arvoihin. Mikä merkitsee vähennystä jopa 60 mg/km.

Euro 7 tulee voimaan ensimmäisissä ajoneuvoissa vuonna 2027, ja sen on tarkoitus säilyttää siirtyminen sähköautoon. Nyt kun tiedät hieman enemmän siitä, mitä päästömääräykset sisältävät, voit olla rauhassa ja valita tarpeisiisi parhaiten sopivan auton hyvistä käsistä. Kuten aina, se on saatavilla osoitteessa napsautuksia.

Oliko tästä viestistä apua?