Mitä Toyota on kiistaton johtava hybriditeknologian kehittäjä Se on jotain, jota emme ole unohtaneet. Eikä se tarkoita, että he olisivat tehneet sen hänelle helpoksi, mutta hänellä on jotain erittäin arvokasta hänen hyväkseen. Siitä on kyse yhdessä Hondan kanssa edelläkävijä ajattelussa kulutuksen ja päästöjen vähentämisessä malleissaan. Sähkökatkos autoteollisuudessa on kuitenkin ollut toinen käännekohta japanilaisen talon nykyiselle ja tulevalle historialle.

Ensimmäinen markkinoille tuotava sataprosenttisesti sähköinen malli on Toyota bZ4X. Olemme jo puhuneet hänestä ja asioista sellaisina kuin ne ovat, olemme innoissamme hänen kaupallisesta debyyttistään. Pohjimmiltaan siksi, että sen tekniikka on huippuluokan ja perustuu e-TNGA-alusta, jonka tunnemme jo merkin muissa malleissa. No, nyt he palaavat taisteluun ilmoittamalla, milloin ensimmäiset yksiköt saavuttavat omistajansa ja mikä on niiden arvioitu autonomia.

Ensimmäiset Toyota bZ4X:n toimitukset saapuvat omistajilleen vuoden 2022 lopussa…

Toyota bZ4X 2022

Tällaista ilmoitusta varten Toyota on julkaissut virallisen lehdistötiedotteen sekä useita kuvia. Periaatteessa muistin virkistämiseksi ja sen tekemiseksi selväksi sen suunnittelu ja lähestymistapa ovat segmenttinsä kärjessä. Jos pysähdymme katsomaan heidän julkaisemaansa muistiinpanoa, voimme lukea seuraavan viestin…

«bZ4X tarjoaa a näppärä muotoilukanssa erittäin tilava hyttia erinomainen suoritus tiellä ja jotkut nelivetomahdollisuudet luokkansa johtajat»

Jos unohdit, bZ4X on oikea uuden bZ-perheen ensimmäinen malli Toyotan akkukäyttöiset sähköajoneuvot (BEV). He ovat myös virallisesti ilmoittaneet, että heidän julkaisunsa markkinoille kaikkialla Euroopassa on valmis. Itse asiassa he ovat osoittaneet sen ensimmäiset toimitukset asiakkaille Espanjaan tapahtuvat vuoden 2022 lopussa. Lisäksi he täydentävät tiedot itsenäisyydestään…

Toyotan mukaan hyväksytyt luvut WLTP-sykli ne ovat erittäin hyviä. Etuakselivetoinen versio tarjoaisi a 516 kilometrin autonomia yhdellä akun latauksella. Eli se kuluttaa noin 14,3 kWh joka 100 kilometriä tai mikä on sama, 7,0 kilometriä kWh kohti. Omalta osaltaan nelivetoisessa bZ4X:ssä autonomia riittää 470 kilometriä hyötysuhde on 15,8 kWh 100 kilometrillä tai 6,3 kilometriä kWh:lla.

Lopuksi Toyota ilmoittaa tämän suurjännitelitiumioniakulla, jonka kapasiteetti on 71,4 kWh, on 10 vuoden takuu tai miljoona kilometriä. Tätä varten asiakkaiden on noudatettava merkin suosittelemaa huolto-ohjelmaa koko japanilaisen valmistajan kaupallisessa verkostossa Espanjassa.

Lähde – Toyota