Saltar al contenido

E-polttoaineet, mitä ne ovat ja miten niitä tuotetaan?

14 de junio de 2023
E polttoaineet mita ne ovat ja miten niita tuotetaan

Päästömääräykset ovat kiristyneet ja siksi autonvalmistajat ja energiayhtiöt käyttävät kaikki resurssinsa päästöjen kehittämiseen. synteettiset polttoaineet. Jotkut tämän tavoitteet synteettinen bensiini on vähentää ympäristövaikutus, saastuminen ja pystyä jatkamaan polttomoottorilla varustettujen ajoneuvojen valmistusta ja käyttöä.

Kaikki näyttää viittaavan siihen, että e-polttoaineet niistä tulee todellinen vaihtoehto vuodesta 2035 lähtien, jolloin Euroopan unioni kieltää uusien polttomoottorikäyttöisten ja fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen myynnin. Siksi tämä uusi kestävä polttoaine tulee olemaan CO2 neutraali ja jotkut merkit, kuten Porsche, ovat jo testaamassa sitä.

Synteettiset polttoaineet, mikä rooli niillä on autoteollisuudessa?

Tällä hetkellä sekä autonvalmistajien että öljy- ja/tai energiayhtiöiden kehittämiä e-polttoaineita on jo olemassa. Siksi synteettisten polttoaineiden odotetaan merkitsevän tulevaisuutta ja siksi erittäin tärkeitä teollisuudelle.

Tämä päästötön polttoaine on paljon puhtaampaa kuin tähän mennessä tuntemamme fossiiliset polttoaineet. Se on valmistettu uusiutuvasta energiasta, vedestä ja hiilidioksidista.

Tämän uuden synteettisen polttoaineen merkittävimpiä ominaisuuksia on sen yhteensopivuus nykyisten polttomoottoreiden kanssa. Samoin eurooppalaiset määräykset kieltävät uusien polttoajoneuvojen myynnin vuonna 2035, mutta sallivat näiden mallien käytön niin kauan kuin niitä käytetään. e-polttoainetta. Tästä syystä tämä ei ole kiistaton, koska tämän kestävän polttoaineen käytöstä on edelleen suuri epävarmuus.

Miten sähköisiä polttoaineita hankitaan?

Kuten olemme maininneet, e-polttoaineet toimivat aurinko- tai tuulienergialla eli uusiutuvalla energialla. Kun se on saatu, se altistetaan hydrolyysille, prosessille, joka pystyy hajottamaan vesimolekyylejä vedyn saamiseksi. Siitä se yhdistetään ilmakehästä saadun CO2:n kanssa ja puhdistetaan sen jälkeen metanolin saamiseksi.

Tämä metanoli se on e-polttoaineiden perusta, jotka tunnetaan yleisesti synteettisenä bensiininä.

On tärkeää huomata, että tällä hetkellä tuotetaan hyvin rajallinen määrä. Tämä johtuu melko korkeista tuotantokustannuksista ja siitä, että määräykset eivät ole riittävän mukavia. Arvioiden perusteella voimme tietää, että kahden vuoden kuluttua tuotanto saavuttaa vain 4 % tankatusta bensiinistä. Asia ei pysähdy tähän, kasvu on eksponentiaalista, sillä vuonna 2035 se olisi 42 % ja 100 % vuonna 2050.

Nyt tiedät hieman enemmän fossiilisten polttoaineiden tulevaisuudesta, joten voit olla rauhassa ja lyödä vetoa käytetystä polttomoottoriautosta. Kuten olen varma, että tiedät jo, sisään napsautuksia meillä on ihanteellinen autosi. Mitä odotat valitaksesi seuraavan autosi hyvä käsibensiini?

Oliko tästä viestistä apua?