Saltar al contenido

DGT alkaa toimia zombie -autoja vastaan

8 de agosto de 2021
DGT alkaa toimia zombie autoja vastaan

Tämä on ensimmäinen toimenpide zombie -autoja vastaan. Huhtikuusta alkaen, kun omistaja käsittelee väliaikainen loma, Liikenteen pääosasto ottaa häneen yhteyttä ilmoittaakseen hänen oikeudellisesta tilanteestaan ​​ja mahdollisista ongelmista autosi epäasianmukainen käyttö. Erityisesti ja herätyspuheluna Liikenteen lähettämä huomautus osoittaa, että «vain lopullinen peruutus […] takaa, että mekaanisten vetoautojen veroa ei synny ensi vuonna ”.

Tämä DGT: n ensimmäinen toimenpide vastaa alan huoleen tilapäisten uhrien suuri kasvu. Vuonna 2004 ne edustivat 5% tapauksista; tällä hetkellä määrä on 50%. Ne ovat zombie -autoja: niiden oletetaan olevan olemassa, mutta missä ne ovat, ei tiedetä.

Tämä tilanne, osittain Internetin kautta suoritettavan menettelyn helppoutta johtuen, piilottaa useita mahdollisia ongelmia. Jotkut kuljettajat käyttävät vähäisemmässä määrin ajoneuvojaan lain ulkopuolella, koska he ovat vakuuttamattomia eivätkä läpäise ITV: tä; Useimmissa tapauksissa tuotetaan henkilöautojen laitonta leikkaamista. Vain valtuutetut ajoneuvokäsittelykeskukset voivat romuttaa ne, ja he ovat myös vastuussa lopullisten peruutusten käsittelystä.

The Espanjan autojen raapimis- ja kierrätysliitto (AEDRA) huomauttaa, että väliaikaisen loman vilpillinen käyttö vahingoittaa «koko yhteiskuntaa» «verotulojen pienenemisen» vuoksi ja aiheuttaa lisäksi ongelmia, kuten ajoneuvojen romuttamisen «pienintäkään ympäristökäsittelyä ja -käytäntöä» kunnioittamatta, sekä osien ja komponenttien myynti «Ilman laadunvalvontaa tai ostajan takuuta.»

Lisää 400 000 ajoneuvoa ovat rekisteröityneet liikenteeseen yli viiden vuoden ajan tilapäisinä uhreina, mikä saa meidät epäilemään – AEDRA: n, joka kokoaa suurimman osan valtuutetuista hoitolaitoksista – mielestä, että todellisuudessa näitä autoja ei ole enää fyysisesti olemassa. Näissä olosuhteissa omistajat eivät ole tietoisia tilanteesta eivätkä myöskään tiedä mitä on tapahtunut auton asiakirjoille, joita yleensä käytetään myydä varastettuja autoja normaalin ulkonäön kanssa.

Väliaikainen peruuttaminen on kuitenkin menettely, jota voidaan käyttää kolmessa DGT: n suunnittelemassa tapauksessa. Ensinnäkin, kun ajoneuvo on pysähtymässä jonkin aikaa, koska tällä tavalla sen omistaja säästää vakuutusten, ITV: n ja tieveron maksun. Väliaikainen peruutus käsitellään myös varkaustapauksissa – kunnes ajoneuvo ilmestyy – ja lopulta, kun se toimitetaan a kaupankäynti, joka on tilattava lopullisen purkamisen jälkeen.

Nykyinen asetus ei kuitenkaan pysty estämään joidenkin yleisiä käytäntöjä laittomat yritykset, jotka saavat omistajan uskomaan, että peruutus on käsitelty lopullisena ja että hänen autonsa on romutettu. Kuten AEDRA huomauttaa, käyttäjä «ei yleensä huomaa petosta, koska tämäntyyppisille uhreille ei ole aikarajaa», eikä kukaan varoita häntä, että hänen ajoneuvonsa on edelleen olemassa, ainakin oikeudelliselta kannalta.

Lisäksi «useimmat kunnat he eivät peri tieveroa tässä tilanteessa oleville ajoneuvoille ”, mikä antaa vaikutelman, että menettely on tehty oikein. Uusi DGT -viestintä palvelee ainakin varoittaa omistajia mahdollisuudesta että ajoneuvosi on purettu ja se on hallinnollisessa tilassa, jota on vaikea hallita.

Tulevat toimenpiteet

Romutuskeskusten liitto ehdottaa uusia ratkaisuja, jotka takaavat «, että väliaikainen peruuttaminen on todella väliaikaista». AEDRA ehdottaa esimerkiksi, että «yhden tai kahden vuoden kuluttua» väliaikaisen peruutuksen alusta «rekisteröinti aktivoidaan automaattisesti uudelleen, jolloin syntyy vastaava kiertovero». Yhdistys pitää myös välttämättömänä, että «väliaikainen irtisanominen ei ylitä tiettyä ajanjaksoa» ja että tuona aikana omistaja maksaa osan edellä mainitusta verosta. Lisäksi tämä organisaatio pyytää, että omistaja velvoitetaan valaehtoisella lausunnolla «ilmoittamaan paikka, johon ajoneuvo talletetaan tilapäisen peruuttamisen aikana».

Oliko tästä viestistä apua?