Saltar al contenido

DGT mahdollistaa jo ajokortin kantamisen matkapuhelimellasi

14 de agosto de 2021
Ajokortti matkapuhelimessa ja muut virtuaalisen DGT n edut

Matkapuhelin on auton uusi käsinekotelo. The Liikenteen yleinen suunta juuri käynnistänyt sovelluksen (miDGT) joka mahdollistaa sekä ajokortin että ajoneuvon asiakirjojen kuljettamisen digitaalisessa muodossa. Myös, sovellus palvelee suorittamaan hallinnolliset menettelyt ilman tarvetta mennä liikenteen päämajaan.

MiDGT: n ensimmäinen versio, joka on saatavana iOS: lle ja Androidille, antaa käyttöoikeuden ajokorttiin, kiertolupaan ja ajoneuvon sähköinen tietolomake. Se sisältää myös tietoja, kuten ITV: n voimassaolon, vakuutuksen voimassaolon, vastaavan ympäristömerkin ja pisteiden tasapainon. Kuljettajat voivat myös tarkastella ja päivittää DGT: hen rekisteröityjä yhteystietoja ja osoitetta.

Tämän lanseeraus sovellus on sama kuin sisäministeriön määräys pidentää ajokorttien voimassaoloa 60 päivällä vanhenevat hälytystilan aikana. Määräyksessä todetaan, että «ajokortit ja luvat […] joiden voimassaoloaika päättyy hälytystilan aikana, säilyy pidennetään automaattisesti niin kauan kuin se kestää ja enintään kuusikymmentä kalenteripäivää sen valmistumisen jälkeen ”.

Myöhemmin miDGT integroi muita toimintoja, kuten mahdollisuuden pyytää tapaamista DGT -toimistoista, saada ajoneuvoraportti ( osto- ja myyntitoiminnot, yleensä), maksamaan rangaistuksia tai tunnistamaan kuljettajan valituksen sattuessa.

DGT -sovelluksen lataaminen on välttämätöntä olla rekisteröity cl @ ve -järjestelmään, suojattu tunnistusalusta, joka on vuorovaikutuksessa sähköisesti valtionhallinnon kanssa. Kun käyttäjä on tunnistettu tunnuksella cl @ ve, peräkkäiset käyttöoikeudet tehdään sormenjäljellä tai laitteeseen rekisteröidyllä suojauskuviolla. Riippumatta kuljettajien henkilökohtaisesta käytöstä, kuljettajat liikenneviranomaisilla on pääsy tietoihin sovelluksen itse luoman kertakäyttöisen QR-koodin avulla.

Sähköinen dokumentaatio ryhmitellään sovellus «Se on sama voimassa kuin fyysinen asiakirja liikennettä varten, mutta vain kansallisella alueella.» Ulkomailla, muistuttaa DGT, «nämä asiakirjat on kuljetettava fyysisesti.» Lisäksi tällä hetkellä Traffic suosittelee «lupien kuljettamista fyysisessä muodossa, koska niiden todentamisen kännykällä voivat tehdä vain pelastuslaitoksen liikenneryhmän edustajat».

Mitä asiakirjoja vaaditaan?

Ensimmäinen on ajokortti, jonka voimassaolo ei voi päättyä tai ilman pisteitä, ja vähimmäisasiakirjapaketti on täytetty Ajoneuvon rekisteröintitodistus – tai PO: n antama väliaikainen lupa, jos se on juuri ostettu – ja tekninen tarkastuskortti. Jos auto on yli neljä vuotta vanha, se on lisättävä uusin ITV -raportti ja tuulilasin oikeassa yläkulmassa oleva tarra.

Sinun ei enää tarvitse tuoda mukana olevia asiakirjoja ajoneuvovakuutus, Pakollinen vuokraus kaikille Espanjaan rekisteröityneille. Tämä johtuu vakuutettujen ajoneuvojen tietotiedostosta, joka vapauttaa autoilijat vakuutuksen ja viimeisen maksetun kuitin kantamisesta: edustajat voivat tarkista heti (sähköisesti), että kaikki on kunnossa, ja sama koskee tieveroa. Tämä korko on kunnan toimivaltainen, mutta pakollinen kaikissa olosuhteissa.

Kaikkien näiden asiakirjojen on oltava autossa joka kerta, kun se kiertää (riippumatta siitä, kuinka vähäinen matka), mutta se ei haittaa poista ne, kun ajoneuvo jätetään kadulle, varsinkin jos aiot olla samassa paikassa useita päiviä. Ei ole tavallista tehdä niin ja on epämukavaa kävellä paperien kanssa paikasta toiseen joka kerta, kun pysäköit julkisille teille, mutta tämä estäisi – autovarkauksien tapauksessa – asiakirjojen vilpillisen käytön kolmas osapuoli.

Jos asiakirjat katoavat, sinun on välittömästi tehtävä varkaus- tai katoamisilmoitus ja pyydettävä kaksoiskappaleet DGT: ltä ja ITV: ltä. Toinen mahdollinen ratkaisu on tuoda varmennetut valokopiot asiakirjoista.

Mitä jos…?

… Jätätkö korttisi kotiin? Automovilistas Europeos Asociados muistuttaa, että tämä seikka «on luokiteltu lieväksi rikkomukseksi ja sen enimmäisrangaistus on 100 euroa». Agentit kuitenkin yleensä sakottavat 10 euroa (tai ei sakkoa), jos ajoneuvon rekisteröintitodistus ja tekninen tarkastuskortti esitetään. «Jos asiakirjoja ei ole esillä, rangaistus on 60 euroa», AEA sanoo.

… Onko korttisi vanhentunut? Ajaminen vanhentuneella ajokortilla on liikennelaissa luokiteltu vakavaksi rikkomukseksi 200 euron sakolla (ilman pisteitä).

… Sinulla on ajoneuvoosi virheellinen ajokortti. Espanjan kuninkaallinen autoklubi ilmoittaa, että «sellaisen ajoneuvon ajaminen, johon sinulla ei ole lupaa», voi johtaa «500 euron sakkoon ja 4 pisteen menettämiseen ajokortissa».

… Ajat ulkomaisella ajokortilla. Jos kortti on vaihdettava ja sinulla ei ole voimassa olevaa hallinnollista valtuutusta Espanjassa, siitä seuraa 200 euron sakko. «Jos ulkomaalainen ajokortti ei ole voimassa Espanjassa eikä sitä voi vaihtaa», RACE sanoo, «se on 500 euron sakko.»

… Sinulla ei ole ajokorttia. Sitä pidetään myös vähäisenä rikoksena ja siitä määrätään 10 euron sakko, kunhan kyseessä on valvonta ja asiakirja ei yksinkertaisesti ole autossa. Joskus AEA: n mukaan sakko nousee 60 euroon. Jos ajoneuvossa ei ole lupaa, sakko on 500 euroa (vakava rikos).

… Sinulla ei ole ITV -korttia. Sinun on maksettava (10 euroa), jos sinulla ei ole ITV -korttia mukanasi, vaikka tarkastus olisi tehty. Ajaminen vanhentuneella ITV: llä vastaa 200 euron sakkoa. Jos agentti havaitsee rikkomuksen (eikä tutka), hän peruuttaa ajoneuvon rekisteröintitodistuksen ja antaa kuljettajalle lentolehden matkustaa tarkastuskeskukseen kymmenen päivän kuluessa.

… Ajat ilman pakollista vakuutusta. Asiakirjojen kantaminen ei ole pakollista, mutta jos edustaja havaitsee, että ajoneuvo ei ole vakuutettu, sakko on 601–3000 euroa. Määrä riippuu useista tekijöistä: jos ajoneuvo liikkui, sen luokka, osallisuus onnettomuuteen tai ei, aika, joka on kulunut ilman vakuutusta tai rikoksen uusiminen.

Oliko tästä viestistä apua?