Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Paras temppu olla olematta sakot nopeuskameroista, olivatpa ne kiinteitä, staattisia liikkuvia, liikkuvia ajoneuvossa tai kaistalla, on kierrätettävä laillista enimmäismäärää ylittämättä. Mutta tietysti, jos haluamme nopeuttaa hieman, on mielenkiintoista tietää, että tutkat Ne eivät toimi heti, kun ylitämme 1 km/h, mutta niillä on tiettyjä marginaaleja. Ja mitä ne marginaalit ovat?

Ensimmäinen huomioitava asia on, että monet viimeaikaiset huhut ovat sanoneet näiden marginaalien muuttuneen. Viimeisin muutos tähän asetukseen ilmestyi kuitenkin BOE numero 47, 24.2.2020. Siksi ei, nopeuskameroiden marginaalit eivät ole muuttuneet viime päivinä tai viikkoina. Katsotaanpa, mitä nämä marginaalit ovat.

Kuten edellä mainitussa BOE:ssä on julkaistu, suurin sallittu virhe on useita. Ensinnäkin vuonna vaatimustenmukaisuuden arviointivaiheessa «työkaluista» on marginaaleja. Kun määräaikaiset tarkastuksetkun niitä käytetään jo usein ja säännöllisiä tarkastuksia tehdään, ovat erilaisia.

Nopeustutkan marginaali

Meitä kansalaisina ja kuljettajina eniten kiinnostavat määräaikaistarkastuksessa sallitut marginaalit. Mutta tämän haaran sisällä löydämme kaksi muuta haaraa; jotka ovat testejä laboratorioissa simulaatioineen ja testejä tiellä todellisessa liikenteessä. Meitä kiinnostava data on todellista tieliikennettä.