Saltar al contenido

Espanjalaisen kuljettajan muotokuva: 60% juoksee paljon ja loukkaa muita

5 de agosto de 2021

A espanjalainen kuljettaja ruuhkassa hän näkee toisen kuljettajan syövän voileivän samalla kädellä, jolla hän tuskin käyttää vaihteistoa. Toiminta on kuitenkin edelleen vähäistä verrattuna siihen, että ensimmäinen autoilijoista lähettää samanaikaisesti muutaman WhatsApp -viestit ikään kuin sellainen asia autojen linjan edetessä.

Kohtaus ei ole fiktion tuote, kaukana siitä: kahdeksan kymmenestä eurooppalaisesta kuljettajasta esiintyy erilaisia ​​toimintoja ajon aikana (81%), kalustonhallintaan erikoistuneen yrityksen LeasePlanin juuri julkaiseman tutkimuksen tietojen mukaan.

Espanjalaisen kuljettajan muotokuva on silmiinpistävä: tutkimuksen tulosten mukaan espanjalaisten autoilijoiden yleisin toiminta on puhelimessa puhuminen (71%), jonka jälkeen juoma (27%) Y syö (15%). Kaikista kolmesta sakot välillä 80 ja 200 euroa (Matkapuhelimen käyttö on vakavin ja johtaa myös heikentymiseen kolme kortin pistettä). Lisäksi 13% ja 6% kuljettajista lähettää tekstiviestejä ja käyttää sosiaalista mediaa.

Puhelimella puhuvien autoilijoiden erittäin suuri määrä johtuu luultavasti siitä, että kyselyssä ei tehdä eroa handsfree-laitteiden käytön välillä. Vastuullisen ajamisen eurooppalainen barometri 2016 tarkoittaa tässä mielessä pienempää lukua: 20% espanjalaisista kuljettajista myöntää soittavansa puhelimella ilman handsfree-järjestelmää (luku on korkeampi eurooppalaisten kuljettajien kokonaismäärässä: 32%).

Tämä sama tutkimus osoittaa muita asiaankuuluvia tietoja espanjalaisesta kuljettajasta: a 26% määrittää selaimen ajon aikana (37% eurooppalaisista) ja 18% lähettää tai lukee tekstiviestejä tai sähköpostiviestejä ajon aikana (verrattuna 25%: iin).

Muilta osin espanjalainen kuljettaja ei kuitenkaan ole niin hillitty. Tämä barometri osoittaa, että ne ovat kuka eniten viheltää muita kuljettajia (66%, verrattuna 47%: iin Euroopan keskiarvosta) ja että he ovat loukkaavimpia ratin takana ollessaan (61%, 54% Euroopan keskiarvosta).

Tiedot eivät myöskään ole hyviä suhteessa muihin riskitottumuksiin: 59% espanjalaisista kuljettajista ei noudata turvaetäisyys, 55% unohtaa laita vilkku Ohittaakseen tai muuttaakseen suuntaa 59% kulkee valtatien keskikaistalla, vaikka oikea kaista on vapaa ja 56% unohtaa ottaa jalkansa kaasupolkimelta lähestyessään rakennustyömaata.

Mitä tulee nopeuteen, Espanjassa 60% kyselyyn osallistuneista kuljettajista myöntää ylittää rajat. Tekijät, kuten kiire tai rauhallisuus, jota he kokevat tiellä ajaessaan (24% ja 17%), ovat merkityksellisiä, kun päätetään mennä nopeammin kuin sallittu. 34% tekee sen vain moottoritiellä, ei koskaan kaupunkien mukaan.

Oliko tästä viestistä apua?