Saltar al contenido

Etkö tiedä, ovatko he saaneet sakon? Täältä voit ottaa selvää

15 de agosto de 2021
Onko liikennesakkoilla vanhentumispaiva

Jos kuljettaja epäilee, onko hänellä vireillä oleva sakko, pahin vaihtoehto on päästää hänet menemään. Anna hänen uskoa, että jos aika kuluu, mitään ei tapahdu. Nopea kuuleminen liikenteen pääosaston sähköisessä päämajassa välttää byrokraattisen prosessin, joka toistuu hyvin usein ja joka päättyy lähes aina huonosti.

Kun edustaja määrää seuraamuksen eikä voi ilmoittaa siitä paikan päällä – tai kun tutka havaitsee rikkomuksen – on tavallista, että muutaman viikon kuluttua väitetyn rikoksentekijän postilaatikkoon ilmestyy kirjattu kirje, jossa on vastaanottotodistus. Mutta on mahdollista, että se on väärässä paikassa tai todennäköisemmin kuljettajalla muuttanut osoitetta ilmoittamatta asiasta DGT: lle.

Autoilija ei todennäköisesti enää tiedä, että hänellä on odotetaan sakkoa. Saatat jopa epäillä, että olet tehnyt rikoksen, ja sitten luulet pääseväsi siitä eroon, mutta näin tapahtuu harvoin. Ja pitkällä aikavälillä se tulee kalliimmaksi. Seuraamus julkaistaan kaupungintalo tai Vastaavan hallinnon virallinen lehti.

Todennäköisesti rikoksentekijä ei kuule näitä lähteitä – kuka tekee sen? vapaaehtoinen maksuaika –20 kalenteripäivää, 50% alennuksella – ja mahdollisuus valittaa. Aikanaan täytäntöönpanomenettely alkaa. The Verotoimisto, lopulta se korvaa velallisen määrän. Ei ole paluuta. Mutta Internet ratkaisee kaiken tämän sotkun …

Sakko Edictalin pakotekomiteassa

Kestää viisi minuuttia tietää, onko kuljettajalla tuntematon sakko. Se on yhtä helppoa kuin päästä käsiksi ediktiseen pakotekomiteaan (TESTRA) ja tehdä kysely ajoneuvon rekisterinumero, DNI tai nimi ja sukunimi. Digitaalista varmennetta tai sähköistä tunnusta ei tarvitse käyttää, koska tiedot ovat julkisia.

Pakotteista on ilmoitettu 25. marraskuuta 2010 lähtien tämän sähköisen ilmoitustaulun kautta, jossa liikenteen pääosasto, Baskimaan hallituksen liikenneosasto, Katalonian liikennepalvelu ja noin 1000 kaupunginvaltuustoa julkaisevat käskynsä. Jos sakko näkyy siellä, se on olemassa, riippumatta siitä, kuinka paljon kuljettaja ei tiedä sitä.

Jos et halua kenenkään käyttäjän pääsevän henkilötietoihin, pääosasto sallii niiden piilottamisen muiden mielestä poissuljetun luettelon kautta. Jotta voit pyytää rekisteröitymistä tähän luetteloon, tarvitset digitaalisen varmenteen tai sähköisen DNI: n, joka tunnistaa hakijan takuulla.

Sähköinen tieosoite

Sähköinen tiehallinto (DEV) helpottaa asiaa entisestään. Itään ilmainen ilmoituspalvelu postiosoite korvataan sähköisellä, jotta TESTRAa ei tarvitse kuulla säännöllisesti.

Kaikki sakot ja viestit DGT: ltä (ja muilta TESTRA -rekisteriin rekisteröidyiltä hallintoilta) saapuvat sähköpostitse ja halutessasi tekstiviestillä. Vaikka kuljettaja on rekisteröity DEV: hen, hän lakkaa saamasta paperisia ilmoituksia, mutta voi peruuta tilaus milloin haluat.

MITEN SAKOT ILMOITETAAN?

Toiminnassa. Hallinto on velvollinen tekemään sen tällä tavalla. Poikkeuksena (lukuun ottamatta tutkan tai Pegasus -helikopterin havaitsemia rikkomuksia) upseeri voi jättää tämän vastuun huomiotta, kun rikkovan ajoneuvon pysäyttäminen aiheuttaa vaaraa liikenteelle. Jos sakkoa ei ilmoiteta paikan päällä, hallituksella on kolmen kuukauden määräaika vähäisistä rikkomuksista (alle 100 euroa) ja kuusi kuukautta vakavista tai erittäin vakavista rikkomuksista (vähintään 100 euroa).
Sähköisen tieosaston (DEV) kautta. Tällä tavalla tehtyjen ilmoitusten avulla voidaan todistaa lähetyksen päivämäärä ja kellonaika sekä pääsy sen sisältöön. Tuolloin ilmoituksen katsotaan toteutuneen kaikkiin laillisiin tarkoituksiin. «Jos ilmoituksen vastaanottamisesta on näyttöä ja jos kuluu kymmenen kalenteripäivää ilman pääsyä sen sisältöön, ymmärretään, että se on hylätty, ellei viran puolesta tai osapuolen pyynnöstä todeta pääsyn teknistä mahdottomuutta» , he muistavat Legalitasissa.
Varmennetulla postilla. Jos valitusta ei toimiteta käsin eikä ajoneuvon omistajaa ole rekisteröity DEV: hen, hallinto lähettää varmennetulla postilla (DGT: ssä näkyvään osoitteeseen) pyynnön selvittää, kuka rikkonut kuljettaja oli. Kun seuraamus on tunnistettu, siitä ilmoitetaan myös varmennetulla postilla. Jos posti ei löydä vastaajaa, sinun on tehtävä toinen yritys.
Päätösilmoitukset. Kun posti- tai sähköinen ilmoitus ei ole mahdollista, se julkaistaan ​​liikennepakotteiden hallituksessa (TESTRA). Legalitasissa he muistuttavat, että «ilmoitus katsotaan toteutetuksi, kun TESTRA -julkaisusta on kulunut 20 kalenteripäivää, kun otetaan huomioon, että kyseinen menettely on saatettu päätökseen ja sitä jatketaan.»

Oliko tästä viestistä apua?