Saltar al contenido

Extreme Enduro, ratsastuksen salaisuudet

14 de agosto de 2021
secretos enduro

Suurin osa teistä on väärässä, koska luulet, että päästäksesi alas sinun on asetettava kehosi suoraan taaksepäin, kädet ojennettuna. Virhe! Sinun on oltava polkupyörän keskellä, kunnes pääsemme lähemmäs pisteeseen, josta laskeutumisalue alkaa. Kun reunaan on matkaa noin kahdeksan tuumaa, käpertymme ohjaustankoon, mutta rintakehämme eteenpäin, jalat hieman koukussa, vartalon alaosa hieman taivutettu, vetämällä persettään hieman taaksepäin. Käsivarret kutistuivat ja etenivät, jotta ne pystyivät nojaamaan takaisin voimalla samaan aikaan, kun moottoripyörän etupyörä alkaa laskea.

Juuri kun edellinen juna alkaa laskeutua, nojaudumme taaksepäin vastustamaan kaikkia moottoripyörän hitauksia, joita moottoripyörä heittää meidät eteenpäin, ikään kuin olisimme kääntymässä. Sanotaan, että on alkuvaihe, jossa kätemme laukaisevat moottoripyörän tyhjyyteen niin, että se laskeutuu tasaisemmin, ja sitten toinen vaihe, jossa korjaamme kaatumis taipumusta siirtämällä vartaloa taaksepäin. Jos menet alas alusta alkaen kehosi kokonaan takaisin, sinulla ei ole tilaa korjata, jos menet nenään.

On tärkeää päästä laskeutumiseen hitaasti. On parempi tehdä syntiä hitaasti kuin nopeasti. Yleensä kun saavun laskeutumisen reunaan, minut pysäytetään, riippuen alueen vaikeudesta, ja siten pyörän hitaus on pienempi. Jos astumme nopeasti sisään, pyörä menee voimakkaammin alas. Eikä äkillistä kiihdytystä. On hyvin tyypillistä yrittää nostaa etupyörää reunasta. Mitä tapahtuu? No, yrittäessäsi moottoripyörä ei vedä, se jopa luistaa, mikä voi saada meidät menettämään asemansa. Jos kiihdytämme paljon, moottoripyörä kuljettaa meitä eteenpäin suurella hitaudella, johon meidän on lisättävä kehomme hitaus, jolla kaikki äänestysliput putoavat turvallisesti.

Joten ymmärrät, että menen alas ensimmäisellä vaihteella. Lisäksi kytkin on tiukka alussa ja viime hetkellä, kun laitan kehoni takaisin ja vapautan jarrut, vapautan sen. Alasvaihdoissa jarrutan eteen ja taakse. Jos jarrutamme vain takaa, moottoripyörä kyyristyy ja jos se on vain edessä, se potkaisee sisään ja takapyörä pysyy ilmassa.

Menen jopa alamäkeen moottorin ollessa sammutettuna kaasun säästämiseksi. Laitoin kolmanneksi, painan kytkintä ja … alas kuin ikään kuin pyörällä. Jos käynnistys on tarpeen, painan käynnistyspainiketta tai vapautan kytkimen. Muista, että Romaniacsin kaltaisissa kisoissa bensa loppuu monista kuljettajista, koska ne ovat hyvin pitkiä matkoja. Siellä on monia hyvin pitkiä laskuja, jopa kolme neljäsosaa tuntia! tai enemmän, alaspäin. Kuvittele bensiini, joka säästyy näissä paikoissa.

Väärä usko, kuten laskeutumisessa, on nousujen suorittaminen kokonaan taaksepäin heitettyinä. Jos teemme sen tällä tavalla, kun kiihdytämme viimeistä kaasua, joka saa meidät nousemaan, moottoripyörä nostaa meitä liikaa ja saamme taatun kuperkeikka -jotain erittäin tyypillistä, jonka olemme kaikki nähneet tai asuneet jossakin aika-. Sinun täytyy nousta seisomaan, keskittyä pyörään, kantaa painoa takana, sanotaan, että pistä perse ulos, mutta ei kokonaan perääntymässä.

Tällä hetkellä, kun aiomme kiihdyttää, asetamme itsemme hieman taakse ja palaamme sitten asentoon ja siten, kun kosketamme estettä, keskitymme tai hieman eteenpäin, erityisesti pää. Liike on kuin kaksi aaltoa, kaksi sekvenssiä. Olemme keskittyneet, nojaamme taaksepäin niin, että pyörä vetää ja nostaa sitä. Sitten palaamme asentoon, sillä hetkellä kun etupyörä osuu yläosaan, aloitamme pyörän ja palaamme maaliin, kun olemme jo huipulla, jälleen eteenpäin. Ymmärrän, että se on vaikeaa ja vaatii nopeaa koordinointia, mutta kun teet sen hyvin, huomaat kuinka kiipeät.

Jos istumme, on tärkeää pitää kiinni satulaan, jotta emme jää moottoripyörän taakse, koska kiipeäessämme, jos perse luiskahtaa, menetämme moottoripyörän eteenpäin ajaessamme ja se voi luiskahtaa käsistämme kiihdytettäessä. Kuten selitin viime kuussa, suosittelen käyttämään suojaa, joka tukee vartaloa hyvin ja sallii sen lujasti istua luiskia vastaan. Suosittelen vain istumaan istumiin, jotka eivät ole kovin korkeita ja kun sinulla on vähemmän itseluottamusta. Muista kuitenkin, että istuessasi sinulla on paljon vähemmän ohjattavuutta ja että paino keskittyy pyörän ympärille, mikä hidastaa sen nousupotentiaalia hitauden vuoksi, kun kaasu osuu.

Äärimmäiset nousut tekevät ne aina ensimmäisellä ja toisella vaihteella, jopa väärin kuin ensimmäinen vaihde. Kaasun iskun tulee olla voimakas, mutta progressiivinen. Äkillinen kaasuilmaus on hyödytön, koska meillä ei ole pitoa. Se nousee moottoripyörän hitauden vuoksi, ei meidän antamamme kaasun takia, koska kiihtyminen ei tarkoita pitoa. On välttämätöntä saavuttaa maksimaalinen progressiivisuus sekä kytkimen että kaasupolkimen kanssa. Äänen antaminen moottorista, joka sinulla on oltava suullasi, olisi «buuuuuraaaaaappp» eikä «buarap». Huolehdi tästä erityisesti 2T: ssä, mutta myös 4T: ssä, joka pyytää erittäin nopeaa kiihtyvyyttä sen liiallisen vääntömomentin vuoksi, joka, jos käytämme paljon kaasua, saa meidät kaivamaan menettäen hitauden ylämäkeen. Sinun on myös oltava erittäin lempeä käsitellessäsi kytkintä ja vapauttamalla se asteittain.

Jalat ovat keskeisessä asemassa nousussa. Niiden avulla meidän on piirrettävä maaston morfologia ja ne toimivat kuin kaksi laituria. Ne auttavat meitä puristamaan iskunvaimentimen ennen estettä kantamalla painoa taakse ja moottoripyörän kiipeäessä päinvastoin, koska meidän on yritettävä kantaa satulaa jalat vetämällä sitä ylöspäin. Ennen kaikkea älä pysy ripustettuna ja staattisena takana. Moottoripyörä pyytää meitä mukaan.

Suuri massa karkaistua luulet sen nousevan vauhdilla ja kiihtyvän perusteellisesti. Ja se ei ole niin. Karkeimmat tai äkillisimmät eivät kokeile paremmin. Yritä todella nousta kehon liikkeillä ja antaa pyörän juosta. Vetoa hidastetaan enemmän kuin kiihdytetään, kun olemme jo heittäneet pyörän askelmaan. Tärkeintä on aloittaa hyvin. Jos teet sen oikein, yhdeksänkymmentä prosenttia on tehty. Hyvä sijainti moottoripyörällä ja hitaus ovat kiipeilyn takuu.

Jos on mutaa tai ruohoa, se on sama. Riippumatta siitä, kuinka paljon kiihdytämme, pyörä ei kiipeä paremmin. Inertia on se, mitä tarvitaan mittakaavassa.

Tärkeintä on nousta ylös ja toisin kuin oikeudenkäynti, jos minun on asetettava toinen jalka maahan tai molemmat, laitan ne päälle. Tässä on turhaa siirtää «vyöhyke» nollaan, mikä on välttämätöntä voittaa este. Ja jos et nouse ylös, kannattaa yleensä aina mennä takaisin alas aina, kun se on mahdollista, missä olemme tulleet yrittämään nousta hitaasti uudelleen kuin kiihtymään kuin hullu, palavat renkaat ja energia.

Sekä kisoissa että harjoittelussa, jos voin Yritän hypätä vesikanavaa. Se on päätavoitteeni. Voin välittää sen myös «surffauksena»: ampaan, puristan iskun, kiihdyttelen kovaa, nostan etupyörää ja jätän sen keskikorkeudelle, joka ei kosketa vettä mutta ei nosta liikaa.

Suosittelen, että jatkat sujuvasti moottoripyörän kanssa ja tutustut maastoon. Jos et ole varma, etsi vaihtoehtoisia ratkaisuja tai, jos se ei onnistu, tarkista maasto ensin jalan. On parempi yrittää varmistaa, että et tuhlaa aikaa moottorin ollessa täynnä vettä ja hermostuneena syntyvästä tilanteesta.

Tänä vuonna Lagaresissa, Portugalissa, minun piti tyhjentää vesimoottori kahdesti. Yksi huonon tuurin takia, koska se oli kapea kuja, jolla ei ollut muuta mahdollisuutta, ja laitoin pyörän säiliöön. Toisella kerralla se oli myös hieman karkea: hyppäsin ja en päässyt perille, olin viisi jalkaa lyhyt ja päädyin upotetuksi. Pyörä upposi paljon, mutta pysäytin moottorin nopeasti ja peitin pakoputken kädelläni, jotta se ei täyttyisi vedellä. Minun piti vain ravistaa suodatinta.

Jos näen, että moottori täyttyy vedellä liiallisen syvyyden vuoksi, pysäytän sen suoraan. Jarrun takaisin ja pysäytän moottorin, en jatka käynnistystä. Kun pyörä on pois altaasta, otan suodattimen ulos, ravistan sitä ja tyhjennän sen, jopa kuivattamalla sen paidallani. Ajan säästämiseksi yritän tyhjentää veden sylinteristä kääntämättä pyörää ympäri. Laitoin sen pystyyn, nojaten puuta vasten, esimerkiksi irrottamatta sytytystulppaa, sammutan bensiinin, kiihdytän täydellä kaasulla niin, että konepelti avautuu kokonaan ja painan käynnistyspainiketta. Jos akku loppuu, jatkan polkimella ja potkin, kunnes se alkaa. Kun vesi lakkaa tai vähän tulee ulos, laitan suodattimen päälle ja se on siinä. Otan käsineet pois, jotta en täytä niitä lialla suodattimen öljyllä ja sitten käteni luiskahtavat. Jos muuta vaihtoehtoa ei ole, käytän tavallista tapaa kääntää moottoripyörä ympäri, irrottaa sytytystulppa, avata kaasuttimen kulho …

Kaatuminen on välttämätöntä äärimmäisessä endurossa. Putoamiset aiheuttavat paljon väsymystä kehon mustelmien lisäksi. Sinun täytyy nostaa pyörä, palata kohtaamaan este, jota teimme, ja työntää, no, yleensä olemme menettäneet hitauden. Eniten on edistytty putoamasta ja jäämättä koukkuun.

Istuminen tai seisominen riippuu jokaisesta. Mutta seisoessasi hallitset enemmän, vaikka väsyessämme etsimme mukavaa istuma -asentoa. On parempi mennä hitaammin istuen, mutta turvallisesti kuin olla seisomatta hallitsemattomasti. Älä pelkää, että istuessasi jousitus ei toimi hyvin. Toisin kuin koepyörä, enduro -pyörällä on pitkä jousitusmatka.

Ohjaustangon tulee olla hieman eteenpäin, mutta ei liikaa. Laipat keskittyivät istuimen tolppaan enduro -asennossa ja edistyneeseen ohjaustankoon. Käytän sitä näin saadakseni etäisyyden jalkatappeista ohjaustankoon ja löytääksesi enemmän tilaa liikkua pyörällä eteenpäin tai taaksepäin ja hallita enemmän kiipeämistä. Huono asia on, että nopeilla alueilla sitä on vaikeampi hallita.

Näkökyky toimii paljon. Äärimmäisessä endurossa ei ole nauhoja, kuten chronossa. Tärkeintä on päästä paikkoihin ja monesti sillä ei ole väliä minne. Katse on aina kaukana, pyyhkäisemällä tai räjähtämällä yli kaksikymmentä metriä. Esimerkiksi joissa on katsottava kauas. Helppo linja ei ole aina hyvä, koska ehkä löydät sieltä jumissa olevia ihmisiä. Kun visualisoit ja tiedät mahdollisuutesi, sinun on valittava. Kannattaa enemmän olla kaatumatta ja etsiä turvallisempaa vaihtoehtoa kuin teeskennellä murskata ja jäädä jumiin.

Aina tasainen ajo. Sinun on oltava taktinen ja edistyksellinen, saat vetoa. Kun löydät sen, pyörä kulkee nopeammin. Muuta todella mentaliteettiasi, unohda äkillisyys.

Fyysinen harjoittelu. Pyöräily, juoksu, uinti … Kokeessa työskentelin paljon yleisen fyysisen kestävyyden parissa ja nyt äärimmäisen enduron parissa vastusta, mutta pyörää. Sinulle ladataan siihen enemmän aikaa ja jatkuvasti. Lämmittelen kilpailun simulointia, en pituutta vaan voimakkuutta, mikä on kokeessa mahdotonta, koska et voi tehdä reittiä.

Oliko tästä viestistä apua?