The Hallituksen puheenjohtaja Pedro Sánchez on ilmestynyt tänä aamuna välittämään tärkeitä uutisia, jotka vaikuttavat myönteisesti kaikkiin kuljettajiin, alentaa polttoaineen hintaa 20 sentillä litralta tankkauksen yhteydessä. Hintojen jyrkän nousun torjuntasuunnitelman budjetti on 6 000 miljoonaa euroa suorana ja välillisenä tukena ja se on aktiivinen ensi 30.6.2022 asti.

Tämä 20 sentin alennus bensiinin ja dieselin litran hinnasta Hallinto maksaa 75 % (15 senttiä) ja loput 25 % (5 senttiä) öljy-yhtiöt. Toimenpide hyväksytään huomenna ministerineuvostossa. On tärkeää, että tämä poikkeuksellinen toimenpide se ei ole vain liikenteenharjoittajille, vaan kaikille kansalaisille.

Tällä hetkellä, likimääräinen keskihinta Espanjan huoltoasemilla on 1,85 euroa/litra bensiinille ja 1,88 euroa/litra dieselille. Tällä tavalla, ja jos hinta ei muutu liian aikaisin, tankkaamme keskimäärin 1,65 euroa/litra bensiiniä ja 1,68 dieseliä.

Maksamme 10 € vähemmän 50 litran polttoainetankin täyttämisestä

Auta hallitusta laskemaan polttoaineen hintaa

Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 50 litran polttoainesäiliöllä varustetun kompaktin auton tankkaamiseen tarvitsemme noin 82,5 euroa, 10 euroa vähemmän kuin ilman hyväksyttyä 20 sentin tukea. Dieselin tapauksessa ja samalla esimerkillä käytämme 94 euroa täyttääksemme automme 84 eurolla.

Kyllä dieselillä on ollut jo päiviä korkeampi hinta kuin bensiinillä, ja huoltoasemasta riippuen niitä ei ole vaikea nähdä yli 2 euron.

Huomenna ministerineuvostossa paljastetaan kaikki yksityiskohdat siitä, miten nämä polttoaineen hinnanalennukset konkreettisesti toteutetaan, sekä lisätäänkö muita toimenpiteitä kuluttajien ja/tai liikenteenharjoittajien auttamiseksi.