Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Rintareppu lanseerattiin vuonna 1972 sen auto kehitettiin «autoksi maailmalle»; the Honda Civic. Kyllä, japanilainen kompakti täyttää tässä 2022 vähintään puoli vuosisataa elämää. Tänä aikana ne ovat kehittyneet 11 sukupolveamyyty yli 27,5 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa.

Juuri äskettäin esiteltiin Civicin yhdestoista sukupolvi ja pääsimme jo testaamaan sitä. Nyt todellakin haluamme, että uusi Honda Civic Type R esitellään ja tietysti pystymme asettumaan ohjaimiin. Mutta kun se aika tulee, tehdään a katsaus tärkeimpiin uutuuksiin, jotka jokainen Civic-sukupolvi on esitellyt.

1972: Legendan syntymä

Ensimmäinen Honda Civic kehitettiin maailmanlaajuiseksi ja toimivaksi vedoksi. Itse asiassa se oli yksi ensimmäisistä Honda-autoista, jotka saapuivat Eurooppaan. Siinä oli CVCC (Compound Vortex Controlled Combustion) -moottori, ja se oli ensimmäinen auto, joka täytti «Yhdysvaltojen vuoden 1970 Clean Air Act -lain» tiukat määräykset, kun monet amerikkalaiset valmistajat sanoivat, että heidän olisi mahdotonta saavuttaa sellaista. standardit, rajat.

1979: Toinen sukupolvi esittelee ensimmäiset parannukset

Toinen sukupolvi esitellään ja sen mukana alkaa hioa yksityiskohtia ja esitellä parannuksia ja esteettisiä muunnelmia. Esimerkiksi pehmeämpi ja tehokkaampi 1,3-litrainen moottori, jonka se myöhemmin jakaa uuden 1,5-litraisen kanssa. Kolmiovisen viistoperän mukana esiteltiin myös porrasperä, viisiovinen ja farmari.

1983: Asukaslähtöinen suunnittelu

Kolmannen sukupolven Honda Civic

Vuonna 1983 saapui kolmas iteraatio, joka pidensi akseliväliä ja loi kulmikkaamman mallin. Lisäksi Honda alkoi suunnata kaikkea enemmän kuljettajaan ja matkustajiin, mikä helpotti käyttöä ja antoi ihmiselle enemmän näkyvyyttä kuin koskaan. Ensimmäinen Honda Civic Si -versio esiteltiin myös, urheilullisempi, 1,6 litran ja kaksinkertaisella nokka-akselilla.

1987: Ensimmäiset VTEC:t

Jos Honda ja Civic ovat kuuluisia jostain maailmanlaajuisesti, se johtuu VTEC-moottoreiden käytöstä. Neljäs sukupolvi vastasi tämän säädettävän jakelujärjestelmän käyttöönotosta, joka tarjosi hyvän suorituskyvyn matalilla ja keskisuurilla kierroksilla sekä suuren tehosteen ylemmän kierroslukumittarin alueella.

1991: Viides

Vain neljä vuotta myöhemmin laskeutui viides sukupolvi, joka toi koriin urheilullisemman muotoilun, mikä myös paransi aerodynamiikkaa ja siten tehokkuutta. Myös kulutus pieneni uuden VTEC-moottorin ansiosta, kun taas ne yllättivät uudella CVT-tyyppisellä automaattivaihteistolla.

1995: Ensimmäinen sukupolvi Type R:llä

Honda Civic kuudes sukupolvi

Vuonna 1995 esiteltiin kuudes, jonka me kaikki muistamme ensimmäisenä Type R -versiona. Honda Civic Type R esiteltiin vuonna 1997, nyt 25 vuotta sitten, ja siitä tuli nopeasti fanien kulttikohde. Nykyään hänellä on todellinen legioona seuraajia.

2001: Kompakista tila-autoksi?

Seitsemännen osan myötä Honda Civic teki hieman kummallisen muutoksen, muuttuen perinteisesti kompaktista korimallista eräänlaiseksi pieneksi tila-autoksi. Mielestäni tämä sukupolvi ei ollut visuaalisesti houkuttelevin, vaikka kolmiovisessa korissa oli kyllä ​​pointtinsa. Se oli muuten ensimmäinen hybridi Civic.

2005: Avaruusalus

Jos edellisen sukupolven muutos oli outoa, kahdeksannen sukupolven muutos ei jäänyt huomaamatta. Honda muutti tyyliä täysin ja valitsi futurismin, sekä ulkoa että sisältä, ja tuon pyöristetyn korin muodon, mutta suorilla, aggressiivisilla ja hyvin merkityillä linjoilla. Muuten, se oli ensimmäinen, joka debytoi konfiguroitavat Honda Magic Seats -istuimet.

2011: yhdeksäs Honda Civic

honda civic type r

Vuonna 2011 syntyi uusi sukupolvi, joka ei myöskään miellyttänyt eurooppalaista makua. Totta puhuen, se jäi melko huomaamatta eikä ollut yhtä menestynyt kuin edelliset sukupolvet. Vaikka kyllä, Type R -versio antoi paljon puhuttavaa, koska se muutti 200 hevosvoiman vapaasti hengittäväksi 2.0:ksi 2.0 VTEC Turboksi, jossa on 310 hv.

2015: Askel eteenpäin turvallisuudessa

Vuosi 2015 saapui ja sen myötä Honda Civicin kymmenes sukupolvi. Se esitteli jälleen täydellisen suunnittelumuutoksen ja osoitti nyt sedan-tyyppistä tyyliä, jossa oli selkeät japanilaiset geenit. Espanjassa sitä myytiin kahdella VTEC-turbomoottorilla, kolmi- ja nelisylinterisellä sekä ennätyksiä rikkomatta 320 hv Civic Type R:llä. Turvallisuuskysymys oli erittäin tärkeä, kun Honda Sensing -ajoavustajat ja aktiiviset turvajärjestelmät esiteltiin.

2022: Täyshybridi e:HEV

Tänä vuonna 2022 on esitelty ja asetettu myyntiin yhdestoista Honda Civic, jonka ominaisuudet myydään yksinomaan e:HEV-versiona eli täyshybridinä. Toivotamme sille menestystä, ja toisaalta emme voi muuta kuin kokeilla sitä Type R -versiossa.

Honda Civic 50 vuotta -galleria