Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Rintareppu on juuri julkistanut ensimmäiset todelliset kuvat ja yksityiskohdat ikonisimmasta urheiluautostaan Honda Civic Type R. Japanilaisen kompaktin yhdestoista sukupolvesta löytyy myös korkean suorituskyvyn versio, tämä esitys on sama kuin Ensimmäisen Type R:n 25 vuotta ja ensimmäisen Honda Civicin 50. syntymäpäivä.

Tämä kompakti urheiluauto, josta miljoonat meistä unelmoivat bensa päät tulee olemaan koko planeetan ympärillä saatavilla Euroopassa vuoden 2023 alusta. Se on myös historian tehokkain ja suorituskykyisin Civic Type R japanilaisen tuotemerkin mukaan. Mutta on yksityiskohta, jota japanilaiset eivät ole vielä halunneet paljastaa…

Historian tehokkain, mutta sanomatta kuinka paljon se tuottaa

Honda Civic Type R sivu

Se on luultavasti mielenkiintoisin näkökohta paperilla: voima. Joo, Honda ei ole vielä paljastanut suorituskykyään, jonka se pystyy tuottamaan sen urheilukompakti, rajoittuen sanomalla, että se on tehokkain valmistettu näihin 25 vuoteen.

Me ymmärrämme sen Ne perustuvat aikaisempaan 2.0 VTEC Turboon 320 hv, mutta hieman paranneltu. Honda väittää näin turbo on tarkastettu ja siinä on nyt kompakti kotelo, joka parantaa tehokkuutta sekä turbiinin siipien muotoa ja määrää. He ovat myös parantaneet pakojärjestelmää, mikä auttaa lisäämäänedellisen sukupolven Type R:n vääntömomentti ja huippunopeus”.

Honda Civic Type R ohjauspyörä

Sellainen yksityiskohta kommentoi honda ja mikä voi olla paljon järkevää, on se, että se sanoo «Näin ollen vuoden 2023 Civic Type R on yksi autoista, jotka tarjoavat eniten tehoa litraa kohti luokassaan”. Muistamme, että on olemassa autoja, kuten Mercedes-AMG A 45 S, jotka tuottavat yli 200 hv litrassa. En usko, että Civic on siellä, mutta kuka tietää… Toivottavasti suorituskykytietojen vahvistaminen ei kestä liian kauan.

Toisaalta he ovat arvioineet kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, joka oli minulle yksi edellisen Honda Civic Type R:n vahvuuksista tunteeseen ja matkustamiseen. He kommentoivat, että nyt on jäykempää, että vaihteiden välinen nousukuvio on tarkempi ja luotettavampi. Ai, tottakai tarjoan edelleen järjestelmää, joka tasaa vaihteiston ja moottorin nopeudet vaihteiden vaihdoissa tehden automaattisen kantapään.

Tämä on Honda Civic Type R 2023:n ulko- ja sisämuotoilu

Honda Civic Type R takana

Esteettisellä tasolla se ei petä, sillä se sisältää useita urheilusuunnittelun applikaatiot. Katso etuilmanottoaukkojen kokoa, päissä olevia renkaiden ja jarrujen jäähdytyskanavia tai konepellin rakoa.

Sivulla, mikä kiinnittää eniten huomiomme monipuolaiset pyörät ja runsaat jarrulevyt puremat brembo jarrusatulat punaisessa. Käytetyt renkaat ovat Michelin Pilot Sport 4S, koossa 255/30 R19. Tietysti myös kantapään lisäykset, jotka tuovat paljon enemmän lihasta kokonaisuuteen, sekä näkyvä takaspoileri.

Takaosa on myös hyvin työskennellyt valtava spoileri edellä mainittu. Kyllä, se on valtava, kuten sen pitäisi olla Honda Civic Type R:ssä. Tietysti myös diffuusori on erityinen ja kattaa kolme pakoputkeakuten edellisessä sukupolvessa, vain tässä tapauksessa suurimman halkaisijan omaava «trumpetti» on keskimmäinen ja sivuttaiset ovat hieman pienempiä.

Honda Civic Type R -sisustus

Samaan aikaan vuonna matkustamo se hengittää urheilullisuutta, jonka kaikki Type R ansaitsee. Loogisesti se ottaa tavallisen Civicin pohjan, mutta näemme enemmän mustia yksityiskohtiametalliset viimeistelyt keskikonsolissa ja punainen verhoilu istuimille ja lattialle.

Monet näistä verhoiluista ovat mukana Alcantara, kuten istuimissa, ohjauspyörässä ja käsinojissa. Konsolin keskellä loistaa se manuaalisen vaihteenvaihdon metallinen nuppi, jota haluamme niin kovasti puristaa. Sen vieressä painikkeet ajotilojen hallintaan.

Lähde – Honda