Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Honda Pilot on yksi karismaattisimmista katumaastureista Yhdysvalloissa. Ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2002 hyödyntäen jo legendaarista Odyssey-alustaa. Kaikkien näiden vuosien aikana olemme tunteneet neljä iteraatiota ja kaikki ovat pienemmässä tai suuremmassa määrin saaneet asiakkaiden tuen. Mutta tämän uuden erän edessä «H»-brändissä he halusivat saada takaisin enemmän off-road-olemuksensa tehokkaammalla ja teknisemmällä kuvalla.

of uuden Honda Pilotin kehitysprosessi Olemme keskustelleet viime kuukausina. Ensinnäkin japanilainen yritys julkaisi teaser-kuvan, jossa voimme nähdä sen «mini»-koossa. Pian tämän jälkeen hän palasi näyttämään maailmalle joitakin «vakooja» valokuvia, joissa he esittelivät olentoaan suorittaessaan off-road-validointitestejä. Ja loppuun vahvisti, että hänen off road -debyyttinsä olisi Rebelle-rallissa. Nyt ei ole enää tabuja.

Uuden Honda Pilot TrailSportin ulkoinen estetiikka tarjoaa kulmikkaampia ja houkuttelevampia linjoja…

Todellakin, koska uusi Honda Pilot pääsee eroon naamioinnista ja näyttää kaikki viehätysvoimansa. Nyt se näyttää kypsemmältä suorimpien ja tarkempien linjojen perusteella, jotka näkyvät sen optiikan tai etuosan suunnittelussa. Taustalla löydämme yhtäläisyyksiä uuden CR-V:n kanssa mutta siinä on myös omat design-elementit. Ja tämä näkyy hupussa, suuressa pystysuorassa säleikkössä tai puskurissa, jossa on kaksi pystysuoraa kulmakarvaa päissä.

Uuden Pilotin sivukuva palauttaa off-road-olemuksen a vähemmän jyrkkä kattolinja. Tässä se kiinnittää huomion konepellin vaakasuoraan tai pyöränkaarien muotoon. Nämä on suojattu mustalla muovilistalla, joka sopii yhteen kattopalkitikkunan karmit, ovenkahvat ja peilit. Ympyrän sulkemiseksi siinä on 18-20 tuuman alumiinivanteet mustina tai korkeus TrailSportissa 1,83 metriä.

Lopuksi meidän on puhuttava takaosasta. Nyt neljäs erä Pilot lyö vetoa joihinkin kulmaoptiikka Tyyliltään samanlaisia ​​kuin ensimmäisessä iteraatiossa käytetyt, vaikkakin yksi ero: ne ovat enemmän vaaka- kuin pystysuorat. Ja modernin kosketuksen antaa musta verhoilu, joka yhdistää ne keskellä ja yhdistää Pilot-nimen. Lisäksi takaluukkua kruunaava kattospoileri tai hopeanväriseksi sävyttävä puskuri integroidulla diffuusorilla.

Teknologinen sisustus, laadukkaampi ja innovatiivisilla tilaratkaisuilla…

06 2023 Honda Pilot TrailSport

Honda Pilotin neljäs sukupolvi tarjoaa sisältäpäin a tyylikkäämpi ja päättäväisempi muotoilu. Ensinnäkin se erottuu uudesta keskimmäinen kosketusnäyttö joka Sport-perusversiossa on 7 tuumaa. Korkeimmilla tasoilla se saavuttaa 9 tuumaa ja vaikka se on hyvin samanlainen kuin Civic, siinä on myös Apple CarPlay ja Android Auto. Täydellinen täydennys on 10,2 tuuman digitaalinen ohjaamomatkapuhelimen latausalusta tai USB-liitännät.

Voimme tarkastella myös muita sen suunnittelun näkökohtia. Esimerkiksi, LVI-ohjaimet ovat manuaalisia analogisia tyyppejä ja samanlaisia ​​kuin Civicissä. Emme voi myöskään sivuuttaa reikää, jonka ne ovat sijoittaneet kojelaudassa hansikaslokeron päälle ja josta jäävät pienet esineet sekä keskustunnelin lasinaluset. Tällä alueella voimme tunnistaa automaattivaihteiston säätimet tai ajotilat.

Asumiskelpoisuuden suhteen Pilot parantaa edeltäjänsä mittoja. Nyt mahtuu 8 matkustajaa ja tällainen tehtävä toteutuu a modulaarinen istuinjärjestelmä joita voi olla kahta tyyppiä: 2+2+3 tai 2+3+2. Mutta yksityiskohtien taso ei lopu tähän, sillä vakiovarusteena se sisältää lämmitetyt istuimet kaikilla istuimilla tai luonteeltaan identtinen ohjauspyörä. Lopulta mitään ei puutu tilava panoraamalasikatto korkeimmassa viimeistelyssä.

Innovatiivinen tekniikka suuritehoisilla off-road-versioilla…

05 2023 Honda Pilot TrailSport

Tekniikka, joka antaa eloa uudelle Pilot-sukupolvelle, on myös uusinta. Se istuu alustalla, joka antaa eloa seuraavalle Ridgelinelle ja Passportille tarjoten kevyemmän painon ja suuremman jäykkyyden. Mitä tulee keskeytysjärjestelmään, luota a McPherson-järjestelmä edessä ja hienostunut monilenkkijuna takana. Mutta tämä on «katu»-versioille, koska TrailSportin off-road-viimeistely perustuu monimutkaisempaan ja kestävämpään kokoonpanoon.

Honda Pilot luottaa 3,5 litran V6 VCM DOHC 24-venttiiliseen lohkoon, joka tuottaa 289 hv ja 355 Nm vääntömomenttia. Sen hallintaan se on liitetty 10-vaihteiseen automaattivaihteistoon ja i-VTM4-nelivetojärjestelmään vääntömomenttivektorilla

Pilot TrailSportin esittämistä teknisistä uutuuksista voidaan mainita mm takatasauspyörästö kytkimellä tai jarrupohjainen etuakselin vektorijärjestelmä. Myöskään ajotiloista ei ole puutetta: Normal, Econ, Snow, jotka on lisätty uuteen Sport- ja Tow-malliin. Lisäksi saatavilla on kaksi lisäosaa: Sand ja Trail, jotka liittyvät EX-L-, Touring- ja Elite-verhoilut kaikissa AWD:llä. Lisäksi se voi vetää jopa 2 267 kiloa.

Olisiko Pilotin kaltaisella mallilla järkeä Euroopassa…?

07 2023 Honda Pilot TrailSport

Ottaen huomioon, että neljännen sukupolven Honda Pilot parantaa kaikkea edeltäjästään, se olisi hyvä tapa valloittaa Euroopan markkinat. On kuitenkin pari ongelmaa. Ensimmäinen liittyy hänen moottori suurella iskutilavuudella ja teholla vaikka myös suuri kulutus. Näissä asioissa, kuten turvallisuus on korkealla tasolla, koska se sisältää Honda Sensing -järjestelmän uusin kehitys apuvälineillä, kuten kuolleen kulman ohjauksella.

Jos Honda uskaltaisi käynnistää Pilotin kanssa hybridi- tai jopa sähkömoottorit sen suuri ongelma katoaisi ja Euroopan markkinat voisivat ehkä ottaa sen «kiinnolla». Todiste on Ford Explorerissa ja sen hybridijärjestelmässä, vaikka sen myynti on melko jäännöstä, joten minkä tahansa tilanteen ekstrapolointi on ainakin monimutkaista…

Lähde – Honda