Saltar al contenido

Hyundai kona

5 de agosto de 2021
Hyundai kona

Hyundai Kona on pieni B-segmentin katumaasturi, jonka on valmistanut Hyundai. Se on pieni, 4,16 metriä pitkä ja viisi ovea oleva crossover, joka sijaitsee kilpailukykyisessä segmentissä, jatkuvassa kasvussa ja hyvillä myyntiluvuilla.

Hyundain logo

Hyundai Konan ominaisuudet

päällirakenteetPieni katumaasturi
ovet5
aukioita5
runko374 l
tehoa120-280 hv
kulutus8.6 l / 100 km
hinta 16 840 €
arviointi

Hyundai kona Se on pieni Hyundain valmistama segmentin B katumaasturi. Se on pieni 4,16 metriä pitkä ja viisi ovea oleva crossover, joka sijaitsee kilpailukykyisessä segmentissä, jatkuvassa kasvussa ja hyvillä myyntiluvuilla. Hyundai Konaa markkinoidaan bensiini- ja dieselmoottoreilla sekä kahdella vaihtoehtoisella versiolla, hybridi- ja sähkömoottorilla.

Kona, nimi, jonka Hyundai on antanut tälle SUV: lle, viittaa a Havaijin saari, silmänisku, joka brändin mukaan välittää energisen kuvan ja ainutlaatuisen elämäntavan ja joka saa meidät väistämättä ajattelemaan yhtä kilpailijoistaan, SEAT Aronaa, joka käyttää nimissään myös saariviittausta ja joka on kastettu Teneriffan kuntaksi . Galiciassa ja Portugalissa Kona on hieman valitettava nimi, ja vaikka crossover muutetaan Portugalin markkinoille Kauai -nimiseksi, sitä kutsutaan edelleen Konaksi Galiciassa. Lisätietoja kiistasta tässä artikkelissa.

Hyundai Konassa on malleja, kuten Jeep Renegade, Kia Stonic, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur, SEAT Arona tai Suzuki Vitara.

Hyundai-kona-photos-dm-18

KIA myy myös pienikokoisen crossoverin, kaksoisveljen, joka jakaa teknisen osan, vaikka se käyttää erilaista alustaa, B-SUV, KIA Stonic. Siksi tässä artikkelissa pohdimme, mikä korealainen maastoauto ostaa: Hyundai Kona tai Kia Stonic.

Hyundai Konan ulkoasu

Hyundai on valinnut erittäin rohkean muotoilun, jopa ladattu. Etuosa, jossa on erittäin näkyvä säleikkö, erittäin ohuet ajovalot, jotka on jaettu kahteen osaan, ja erittäin eksoottinen ratkaisu maastoautolle ominaisille pyöräkaarien muovisuojalle. Tämä on luultavasti Hyundain rohkein muotoilu pitkään aikaan.

Matkustamossa he ovat myös valinneet energisen suunnittelun tavaramerkin tavanomaisen raittiuden puitteissa: värejä sisätiloihin, joiden ergonomian ja ominaisuuksien pitäisi olla yleisen segmentin keskimääräistä parempia.

Hyundai-kona-photos-dm-13

Hyundai Kona -moottorit

Hyundai Kona on saatavana moottoreilla jokaiseen makuun ja kaikkiin tarpeisiin. Ainoa Hyundai Kona bensiinimoottori Se on 1.0 TGDI, jonka teho on 120 hv. Alue Hyundai Kona dieselmoottorit Se on niveltynyt 1.6 CRDi: llä, joka on saatavana kahdella tehotasolla, 115 ja 136 hv.

Toisin kuin muut sen luokan tuotteet, joissa sen luojat ovat valinneet etuvetoisen koko valikoiman, Hyundai tarjoaa nelivetoisia vaihtoehtoja Hyundai Konassa. He ovat suunnitelleet vaihteiston ja pakoputkiston siten, että auton nelipyöräisiin versioihin sijoitettuna auton lattian alle tuskin häviää tilaa etuvetoisiin versioihin verrattuna. Etu- ja nelivetoisten versioiden välillä on myös eroja takajousituksen, polttoainesäiliön ja jopa pakoputken rakenteessa ja asennossa.

Kuten sanottu, diesel- ja bensiinimoottoreiden lisäksi se voidaan konfiguroida myös hybridi- ja sähköversioksi.

Hyundai Kona Hybrid: 141 hv

Hyundai Kona Hybrid 0619001

Hyundai Kona Hybridissä on mekanismi, joka yhdistää 1,6 -moottorin 105 hv: n ja 43,5 hv: n sähkömoottorin. Tulos on Hyundai Kona Hybrid, jonka yhteisteho on 141 hv. Vaihteistoon Hyundai on valinnut kuusivaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston, joka tarjoaa luonnollisemman ja jopa urheilullisemman ajotuntuman kuin Toyotan kaltaisten hybridien jatkuvasti vaihtelevat vaihteistot.

Tätä hybridiä ei ole suunniteltu pelkästään sähkökäyttöiseksi, koska sen litiumakun, 1,56 kWh, kapasiteetti on melko rajallinen. Mutta Hyundai Kona Hybridillä on ECO -merkki.

Hyundai Kona Electric: 136 tai 204 hv

Hyundai Kona Photos Dm 33

Lisäksi a Hyundai Kona Electric kahdella moottorilla: 136 hv ja kantama 289 kilometriä tai 204 hv mielenkiintoisella 449 km: n kantamalla (WLTP). Sähköinen Hyundai Kona on kuitenkin kallis auto: sen lähtöhinta on Espanjassa ilman 38 500 euron alennuksia. Lue lisää sähköisestä Hyundai Konasta.

Kuinka se voisi olla vähemmän, Hyundai Kona Electricillä on nollapäästömerkintä.

hyundai-kona-pienempi

Miten Hyundai Kona menee dynaamisesti?

Diariomotorissa meillä oli mahdollisuus testata Hyundai Kona ja toinen sähköinen Hyundai Kona. Olemme pystyneet ajamaan heitä, analysoimaan heidän sisätilojaan ja näkemään, miten ne menevät.

Hyundai Kona ajoavustimet

vuonna Hyundai kona ajovälineistä ei ole pulaa: siinä on itsenäinen hätäjarrutusjärjestelmä ja se varoittaa tahattomasta kaistanvaihdosta. Siinä on myös pitkän kantaman valovastaaja, mukautuva vakionopeudensäädin, kuljettajan väsymystunnistin, ajoneuvon varoitus kuolleessa kulmassa tai varoitus törmäysvaarasta (ristiliikenteen varoitus). Ne ovat järjestelmiä, jotka ovat jo saatavilla muissa Hyundai-sarjan malleissa, mutta jotka on koottu pieneen kaupunkiajoneuvoon.

Hyundai-kona-photos-dm-7

Segmentin muiden vaihtoehtojen tavoin se on hyperyhteydellinen auto, kuten asiakkaat sitä vaativat. Infotainment -järjestelmä on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa, ja siinä on erikokoisia kosketusnäyttöjä, joista suurin on 8 tuumaa. Hyundai Kona voi myös halutessaan varustaa Head-Up-näytön, heijastaa matkatiedot ja navigointiohjeet tuulilasiin. Siinä on myös lokero keskikonsolissa matkapuhelimien langatonta lataamista varten.

Hyundai Kona Hyundain crossover -valikoimassa

Tämän mallin saapuminen Hyundai -valikoimaan jättää meille yhteensä neljä crossoveria, jättäen Hyundai Konan ensimmäisessä vaiheessa Hyundai Tucsonin, Hyundai Santa Fe: n ja Hyundai Grand Santa Fe: n alapuolelle. progressiivinen muotoilu ja tietyt premium -leikkauselementitHyundai Konan pitäisi houkutella uusia asiakkaita brändiin, jolla ei ole aiemmin ollut malleja tässä kasvavassa segmentissä.

Hyundai Konan esittelyvideo

1628126337 9 Hyundai kona

Oliko tästä viestistä apua?