The imusarjaPakosarjan ohella ne ovat kaksi polttomoottorin perusosaa sekä autoissa että muissa ajoneuvoissa. Se on kuitenkin edelleen tuntematon monille kuljettajille ja mekaniikan harrastajille. Tästä syystä tässä opetusohjelmassa voit tietää, mikä se on, miten se toimii, mahdolliset viat ja oireet, jotka osoittavat sen epäonnistumisen, sekä hinnat, jos sinun on ostettava uusi. Muista, että kyseessä on kappale, joka ei kaipaa huoltoa, mutta kun se huononee tai rikkoutuu, se on vaihdettava kokonaan, se ei yleensä hyväksy korjauksia, ellei sitä joissain tapauksissa voida jollain tavalla korjata. Ne eivät kuitenkaan yleensä riko, etenkään alumiinista tai muista kovista metalleista valmistetut, joita ei porata ja joissa vain liitos voi rikkoutua.

Mikä on imusarja

yksimoottoriset jakoputket

The imusarja Ajoneuvon polttomoottori on avainkappale, johon syötetään ilmaa, joka syötetään moottorin polttoon. Tällä tavalla, kun ilma sekoitetaan polttoaineen kanssa sylinterissä ja bensiinissä syntyy kipinää tai dieselissä puristus, tapahtuu räjähdys tai palaminen ja tämä synnyttää tarvittavan työntövoiman sylinterissä. ajoneuvoa ja käytä moottoria.

The ilmansyötön tulee olla täydellistä ja tasaista jokaisessa sylinterissä tämä kaikki vaikuttaa moottorin tehoon ja kulutukseen, siksi se on erittäin tärkeä osa moottoria. Nämä osat on usein suunniteltu kiillotetuksi sisäpuolelta, kun niitä käytetään korkean suorituskyvyn moottoreissa, mikä mahdollistaa puhtaamman ja nopeamman ilmavirran, jota seinän pullistumat eivät häiritse. Ilman suoraruiskutusta olevien moottoreiden imumoottoreissa niiden sisäpuoli on karkea, koska ne mahdollistavat suuremman nesteen suihkuttamisen sekoituksen aikana ulkonemien synnyttämän turbulenssin vuoksi.

imusarjan toiminto

Imusarjassa on erittäin yksinkertainen toimintaSe on yksinkertaisesti kammio, jossa hengitetty ilma kulkee vapaasti hengittävissä moottoreissa tai paineilma turbomoottoreissa ja syötetään sitten imuventtiilin kautta. Lisäksi joissakin järjestelmissä on yleensä myös integroitu paineanturi, joka mittaa tulevan ilman painetta ja ohjaa siten paremmin moottorin toimintaparametreja elektroniikan avulla.

Tämä pala on istu pepujen viereen, kiinnitetty siihen pulteilla ja sisältää joskus myös EGR-venttiilin, joissakin ajoneuvoissa. Ja sen pituus ja paksuus vaihtelevat kunkin moottorin tarpeiden mukaan. Lisäksi on olemassa useita materiaaleja, kuten alumiinia tai kestävää muovia.

Imusarjan viat ja niiden oireet

The imusarja Se on huoltovapaa kappale, joten jos se rikkoutuu, se on vaihdettava ilman pitkiä puheita. Tässä kappaleessa voi esiintyä pääasiassa kahdenlaisia ​​ongelmia tai vikoja, jotka ovat:

Imusarjassa vuotoja

Joskus voi sotkea liiton liitos jakotukin ja sylinterinkannen väliin aiheuttaen ilmavuotoja ja -häviöitä. Lisäksi on tavallista, että moottori tuottaa mustaa savua näiden ongelmien takia, joten se voidaan havaita melko helposti.

rikki imusarja

Toinen suuri imusarjan vika johtuu halkeamia tai murtumia jotka aiheuttavat ilmavuotoja, lisäävät kulutusta ilman näkyvää syytä ja saavat moottorin toimimaan väärin, koska se ei toimita tarvittavaa ilmanpainetta. Paineanturit voivat myös havaita tämäntyyppiset ongelmat.

muuttuva imusarja

olla olemassa kaksi perustyyppiä imusarja polttomoottoreille, ja nämä tyypit ovat:

  • kiinteä virtaus: Tämän tyyppinen jakotukki on perinteinen, mutta se sallii vain korkean vääntömomentin suurilla tai pienillä kierroksilla, ei koskaan molemmilla. Ja se on yleistä moottoreissa, joissa on kaasutin tai yksipisteruiskutus.
  • vaihtuva sisäänpääsy: tämä jakotukki mukautuu moottorin tarpeisiin aina joidenkin virtausta säätelevien ja elektronisesti hallittavien perhosten ansiosta. Tämän tyyppinen jakotukki tarjoaa laajemman ja joustavamman suorituskyvyn moottorille.

Imusarjan vaihtohinta

Imusarjan hinnat vaihtelevat, mutta niitä saaalkaen 150 € eri automerkeille ja -malleille, myös moottoripyörille. Tässä on joitain, joista voit valita tarpeisiisi parhaiten sopivan:

Paras

Bisenyan jakotukki...

Bisenyan jakotukki…


2 mielipidettä
Hinta laatu

Imusilta...

Imusilta…


14 mielipidettä
meidän suosikkimme

Elring 429.040 Sarja...

Elring 429.040 Sarja…


10 mielipidettä

SCSN-jakotukki...

SCSN-jakotukki…


20 mielipidettä

Imusarja...

Imusarja…


6 mielipidettä

Jakotukin kokoonpano...

Jakotukin kokoonpano…


12 mielipidettä

Paras
Bisenyan jakotukki…

Hinta laatu
Imusilta…

meidän suosikkimme
Elring 429.040 Sarja…

SCSN-jakotukki…

Imusarja…

Jakotukin kokoonpano…

Bisenyan jakotukki...

Imusilta...

Elring 429.040 Sarja...

SCSN-jakotukki...

Imusarja...

Jakotukin kokoonpano...

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet

Katso ominaisuudet


2 mielipidettä

14 mielipidettä

10 mielipidettä

20 mielipidettä

6 mielipidettä

12 mielipidettä

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Katso sopimus

Nyt tiedät hieman enemmän tästä tärkeästä osasta moottorillesi. Jos haluat myös tietää, missä se on ja kuinka se voidaan purkaa ja koota kunnon tarkistamiseksi tai vaihtamiseksi, katso tämä video, jonka jätän tähän: