Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Jaguar F-Type on yksi autoalan legendaarisimmista urheiluautoista. Ehkä et tiennyt sitä, mutta se on XK:n henkinen seuraaja, toinen englantilaisen valmistajan ikonisista malleista. Nykyinen iteraatio näki päivänvalon vuonna 2013 ja on ollut aktiivinen siitä lähtien. Vaikka kyllä, estääkseen hänen kilpailijoitaan syömästä häntä ja tekemästä hänen elämänsä mahdottomaksi, he antoivat hänelle iso uudistus joulukuussa 2019. Ja nyt hän valmistautuu jäähyväisiin.

Viimeksi kuulimme Jaguar F-Typestä joulukuussa 2020. Se oli tarkoitettu juhlitaan, että E-Type täytti 60 vuotta, tai pikemminkin elintärkeää historiaa. No, kun otetaan huomioon, että englantilaisen talon tiekartta on keskittynyt sähköistykseen, he ovat päättäneet jättää hyvästit F-Typelle. Ja tämän tosiasian kunniaksi he ovat luoneet a erikoisversio coupélle ja avoautolle, joka on urheilullisempi ja elegantti muotoilu. Pistä muistiin.

Jaguar F-Type 75 Special Editionilla yritys osoittaa kunnioitusta vuoden 1948 XK120…

Jaguar F-Type Cabriolet 75 Special Edition 6

perus Jaguar F-Type Coupén ja Cabrioletin fysiognomia ei vaihtele. «75 Special Edition» -versio, kuten muissakin tilanteissa, keskittyy lisäämään hienovaraisia ​​aksentteja koristeiden muodossa. Silmiinpistävimmät muutokset keskittyvät Giola vihreä metalliväri aallot muistolaatat sijaitsee etulokasuojassa. Täydennyksenä siinä on 20 tuuman kevytmetallivanteet kolmella valinnaisella mallilla…

Omalta osaltaan, R 75:ssä on taotut vanteet Pirelli P Zero -renkailla 265/35/ZR20 edessä ja 305/30/ZR20 takana. Lisäksi se sisältää lisävarusteena keraamiset jarrut keltaisilla jarrusatulalla. Muistaakseni seikka, V8-versio sisältää «Quiet Start» -järjestelmän jotta moottorin käynnistys ei häiritse. F-Type 75 Special Editionin valikoima koostuu kuitenkin useista moottoreista, mukaan lukien 2.0 Ingenium 300 hv:lla.

F-Type 75 -versio käyttää 5,0 litran ahdettu V8-lohko 450 hv joka tuottaa maksimivääntömomentin 580 Nm alkaen 2500 rpm. Se on saatavana Intelligent Driveline Dynamics -nelivedolla tai RWD-vedolla. Lisäksi molemmissa versioissa on elektroninen aktiivinen takatasauspyörästö pidon optimoimiseksi. Omalta osaltaan, kiihtyvyys 0-100 km/h on 4,4 sekuntia ja huippunopeus on 285 km/h.

Lopulta F-Type R 75 nostaa V8:n tehon 575 hv:iin ja 700 Nm:iin. Siten se kiihtyy nollasta 100 km/h 3,5 sekunnissa ja suurin nopeus rajoitettuna saavuttaa jopa 300 km/h. Kaikille mekaniikoille vaihteisto on 8-nopeuksinen ZF-automaattivaihteisto nokkailla. Kuitenkin, jos pidät siitä ja haluat hemmotella itseäsi, sinun on kiirehdittävä ensimmäiset toimitukset alkavat vuonna 2023 eivätkä kestä kauan…

Lähde – Jaguar