Saltar al contenido

Jos ajat lääkkeellä, vakuutuksesi ei ehkä kata sinua

4 de agosto de 2021
Jos ajat laakkeella vakuutuksesi ei ehka kata sinua

Liikenteen pääosaston (DGT) tietojen mukaan 5% liikenneonnettomuuksista jotka johtuvat huumeiden käyttö, seikka, joka voi vaikuttaa 30% espanjalaisista kuljettajista jotka ovat lääkehoidossa. Tähän todellisuuteen on lisättävä se 25% hyväksytyistä lääkkeistä Espanjan lääkevirasto voi vaikuttaa ajamiseen, jotkut niistä erittäin merkittävällä tavalla.

On noin liikenneturvallisuusongelma selvästi vähemmän tunnettu ja pidetty ilmeisistä syistä kuin alkoholin ja huumeiden käyttö, vaikka se ei ole sen kannalta tärkeämpää. Se vaikuttaa erityisesti ryhmään vanhemmat kuljettajat, yli 65 -vuotiaita, jotka yleensä cottaa lääkkeitä useammin tai jopa kroonisessa hoidossa.

Kuitenkin varten vakuutusyhtiöt ajaminen näiden aineiden vaikutuksen alaisena on joissakin tapauksissa verrattavissa tee se humalassa tai korkealla, kanssa oikeudelliset seuraukset että tähän liittyy.

Lääkkeet, joilla on nämä vasta -aiheet, ovat luetteloitu kolmeen ryhmään ja tunnistettu omassa pakkauksessaan, jotka kuuluvat kolmanteen luokkaan ja joiden pitäisi suoraan estää ajoneuvon hallitseminen. Ne ovat nimenomaan jälkimmäisiä jotka voivat aiheuttaa konflikteja vakuutusyhtiöiden kanssa onnettomuustilanteessa, kuten on vahvistettu Mario Arnaldo, Automovilistas Europeos Asociadosin (AEA) toimitusjohtaja lehdessä julkaistussa haastattelussa «Discovery Health».

Lakimies selittää, että lainsäädäntö säätelee pakollisen vakuutuksen ulkopuolelle jättäminen aiheuttamia onnettomuuksia kuljettajia huumeiden ja lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Siinä kerrotaan, että «onnettomuuden uhrit ne suojataan, yhtiö korvaa vahingon kärsineille, mutta sen jälkeen vaatii nämä summat kuljettajalta syyllinen».

Lääkkeet

Lääkkeiden luettelointi.

Arnaldo katsoo, että tältä osin on paljon väärää tietoa: ”Selkeys puuttuu, sitä ei selitetä huumeiden käyttö voi johtaa tietyn kattavuuden menettämiseen. Se voisi vain vapauttaa asianomaisen henkilön vastuustaan lääkärintodistus siitä, että lääkäri on määrännyt lääkkeen eikä se vaikuta ajamiseen. » Tämä viimeinen yksityiskohta on erittäin tärkeä ottaen huomioon joka neljäs espanjalainen hoitaa itseään tietämättä sen riskejä.

Huumeet opiaattien johdannaiset vaikuttavat eniten ajamiseen ja sen läsnäolo kehossa voidaan havaita sylkitesteillä jotka suoritetaan huumausaineiden valvonnassa. Siinä tapauksessa että ajamiseen kielletyt huumeet, Arnaldo vaatii, että vakuutusyhtiöillä on korvausvaatimus haluavat periä korvauksia kuljettajilta jotka voivat onnettomuuden vakavuudesta riippuen saavuttaa erittäin suuria määriä.

Tässä mielessä AEA: n presidentti uskoo Discovery Saludille antamissaan lausunnoissa, että a lisää vakuutusyhtiöiden osallistumista tässä ongelmassa: «Vakuutusyhtiöt heidän pitäisi olla ensimmäinen kiinnostunut pedagogiikasta itselääkityksen ajamisen riskeistä ja lääkärin määräyksestä kulutetaan aineita, jotka voivat vaikuttaa ajamiseen. Koska hänen liiketoimintansa koostuu siitä, ettei hänellä ole vaatimuksia. «

Oliko tästä viestistä apua?