Saltar al contenido

Jos loukkaat muita kuljettajia, lapsesi epäonnistuu paluuta kouluun

11 de agosto de 2021

The takaisin kouluun Se on tehty. Eilisestä lähtien, kun Extremaduran ja Melillan luokkahuoneet avattiin, kaikki pikkulapset ja alkeislapset ovat jo luokassa. Ja auto on nyt muuttunut tiivistetyn rinnakkaiselon paikka. Paljon elämää muutamassa kilometrissä.

Joka aamu keskellä liikenne, Koulumatka voi olla viihdyttävä tapa, tylsä ​​rutiini ja jopa pieni draama pienelle ja hänen perheelleen. Tässä on kahdeksan avainta jotta siirtyminen päivittäisiin velvoitteisiin ei ole katastrofi.

1. POISTA AIKAAN

Aloittaaksesi päivän, ei kiirettä. Varhainen nousu maksaa vaivaa, mutta kannattaa nousta kymmenen minuuttia aikaisemmin. «Lähdemme ajoissa niin, että kun liikenneruuhkat tai me löydämme itsemme punaiset liikennevalot älä kärsi hermoista, joita emme saapuneet, koska se ahdistus jota kuljetamme ratin takana, välitämme sen lapsille ”, selittää lapsipsykologi Silvia Álava.

«Eikä tällaisia ​​ilmaisuja:» Tule, olemme myöhässä! «,» Katso, olen kertonut sinulle! «,» Emme voi jatkaa näin …! «. Ne ovat kiellettyjä lauseita ”, hän lisää.

2. ETU LAPSESTA

Joskus, ratissa, lapsi kertoo meille jotain, emmekä kiinnitä tarpeeksi huomiota, koska ajattelemme meidän juttujamme. «He eivät tunne tukevansa, he eivät tunne, että heidän maailmansa on pätevä», varoittaa psykologi Alberto Fraile, Institute of Psychological Research (IIP).

Meidän on toimittava päinvastoin: keskity siihen, mitä seuraavaksi tapahtuu: «Mitä asioita aiot oppia, mistä olisit innoissasi … Ajatuksena on keskittää keskustelu niihin.» Ja tee se aina positiivinen, Álavan mielestä: «Mitä aiot tehdä?», «Kenen kanssa aiot leikkiä?», «Olen varma, että tästä tulee hyvä päivä …».

3. KÄYTÄ EDUT KESKUSTELUUN
Palattuaan kouluun tästä automatkasta (vaikka se olisi lyhyt) tulee joskus yksi harvoista mahdollisuuksia puhua. «Tämä on aika, jolloin lapsi voi puhua asioistaan ​​ja että voimme mallintaa häntä, opettaa hänelle, miten kohtaamme elämän todellisuuden», Fraile sanoo.

Mutta se ei satuta laita side haavan eteen. Näin uskoo Idealogan psykologi Eduardo Villalobos: ”Tärkeintä on, että lapsi tuntee tuensa. Ja jos isästä tulee hyvin tarkkaavainen ajamiseen, on tärkeää, että lapsi tietää, ettei isä pysty kiinnittämään häneen lainkaan huomiota. ”

4. EI TÄRKEITÄ KESKUSTELUJA
Edellisen kohdan lukemisen jälkeen näyttää selvältä, että sinun on puhuttava kouluun paluun aikana, mutta ei kaikesta. «Yksi virheistä, joita teemme autossa, on puhuminen tärkeitä asioita «, Silvia Álava uskoo. «Sanaton kommunikointi on välttämätöntä: tunnemme enemmän kuultuna, kun katsomme itseämme.» «Mahtava osa huomio hän ajaa autoa, eikä lasta voida hoitaa samalla tavalla ”, vahvistaa Villalobos.

5. Ole mallina heille
Autossa muutamme ja aggressiivinen ajaminen Se on suuri virhe, jonka kaikki asiantuntijat huomauttavat. ”Lapsen tärkein oppimislähde on mallinnus, he kopioivat viite -aikuisiaan. Aggressiiviset kuljettajat opettavat lapsilleen, että tämä malli on pätevä ”, Álava sanoo.

«Lapset näkevät, lapset näkevät – Vahvistaa Friarin. He näkevät, kuinka äiti tai isä suuttuu, miten he puhuvat muiden kuljettajien kanssa tai miten he vastaavat heille, joten vihaisena he antavat samanlaisia ​​vastauksia. » «Ja ne ovat muotoja käyttäytymistä jotka voivat viedä heidät muille elämänalueilleen ”, lisää Villalobos.

6. EI STRESSIA: NE OVAT VÄHEMMÄN
Erittäin ajankohtainen aihe koulussa ja luultavasti vähän tunnettu. Stressi vaikuttaa oppimiseen. Se alkaa pohjalta, joka on itsessään negatiivinen: «Jos olemme stressaantuneita ratissa, mikä on hyvin yleistä, lapset saapuvat lopulta kouluun stressaantuneina», Álava analysoi.

Ja se tuo erittäin negatiiviset seuraukset: «Kun lapsen aktivointitaso on korkea (aggressiivisen ajamisen, pelon tai loukkausten vuoksi), tulee kohta, jossa lopeta oppiminen samalla tavalla. Kuvittelen lapsen, jonka äiti loukkaa viereisen auton kuljettajaa. Jos aktivointitaso nousee paljon, luennon ensimmäinen tunti hän oppii vähemmän kuin jos näin ei olisi tapahtunut ”, Villalobos selittää.

7. PELAAMINEN JA … MITÄÄN TULLIT

Siksi paras asia, jonka voimme tehdä autossa, on puhua siitä, kuinka hyvä päivä tuo tullessaan hyödyntää pelejä (sanat on ketjutettu, näen, sanat, jotka alkavat kirjaimella …). «Viihdytämme lasta ja suosimme suullista sujuvuutta ja hakea tietoa aivoista ”, Silvia Álava väittää. Mutta se ei tarkoita, että sinun on opiskeltava autossa. «Tämä ei ole oikea aika tai paikka. Hermostumisen lisäksi lapsi oppii täyttämään velvollisuutensa viime hetkellä ja tekemällä mitä tahansa. ”

8. RELAXATION TECHNIKES
Jos olemme täyttäneet kaikki edellä mainitut asiat, lopettaaksemme rauhallisen matkan keskellä koulua, voimme käyttää tilaisuutta tehdä pieniä rentoutusharjoituksia. «Erittäin hyvä tekniikka pallea hengitys: hengitä syvään autossa saadaksesi kaikki paljon rauhallisemmiksi ”, Álava päättää.

Oliko tästä viestistä apua?