Saltar al contenido

Käytettyjen autojen osto -opas: 10 vikaa karkuun

14 de agosto de 2021
Kuinka ottaa valokuvia autostasi jotta voit myyda sen paremmin verkossa

Pakokaasusta tulee savua, alapinnoille kertyy lätäköitä, oksidit kehossa, paperien tai ITV: n puute … Jos käytetty malli, jota arvostetaan ostamaan, osoittaa jonkin näistä ei -toivotuista oireista, on hyvin todennäköistä, että se kätkee vakavan ongelman, joka vaatii korkeat korjauskustannukset. Ja lopulta säästät aikaa, rahaa ja vaivaa valitsemalla toisen ajoneuvon.

Tämä opas pyrkii toimimaan käytännön oppaana käytettyjen mallien ostamiseen ja korostaa 10 huolestuttavinta vikaa käytetyn ajoneuvon valinnassa, sellaista, jonka pitäisi paeta. Ne on jaettu kolmeen suureen alueeseen, Roolit, mekaniikka ja ajo, jotka toimivat myös likimääräisinä vaiheina: jos joku teistä epäonnistuu matkan varrella, älä jatka.

PAPERIT

1. Ajoneuvon dokumentaatio

Autossa on oltava paperit. Ja niitä on periaatteessa kolme: Fmallin tekninen esite, yhdessä kirjasen kanssa, joka kerää ITV -leimat (molemmat nidotaan yleensä), ja kuitit, jotka osoittavat, että kiertolupa ja vakuutukset ovat maksettuja ja voimassa. Tarkista myös, että sekä rekisterikilven numero että auton omistaja ovat samat kaikissa asiakirjoissa.

2. Kehyksen numero

Toinen tarkistus. The kehysviite joka näkyy paperissa ja joka näkyy fyysisesti tallennettuina ajoneuvoon, yleensä moottoritilaan (sen sijainti on ilmoitettu mallin käyttöoppaassa). Jos ei, auto voidaan varastaa. Auton aluetta, jolla alustan numero näkyy, ei myöskään saa muuttaa tai maalata uudelleen.

MEKANIIKKA

3. Pakokaasusta tulee höyryjä

Jos se on musta, se osoittaa moottorin huonon palamisen; jos sinulla on yksi sinertävä sävy, että öljy palaa ja jos se on valkoista, jäähdytysnestettä pääsee sylintereihin. Se voi olla pieni ongelma (kahdessa ensimmäisessä tapauksessa) tai erittäin vakava (kolmas), mutta ei kannata ottaa riskiä. Seuraava malli.

4. Nestemäiset tahrat lattialla

Öljyn, jäähdytysnesteen tai hydraulinesteen tai polttoaineen läsnäolo ajoneuvon alla on toinen syy lennolle. Voisi olla pieni vuoto helppo korjata tai päinvastoin, joten ei myöskään kannata pelata. Parempi löytää toinen auto.

5. Oksidit kehossa

Enemmän samaa. Vaikka se ei ole kovin yleistä, oksidien läsnäolon missä tahansa kehon osassa pitäisi olla toinen kohta ja erillään. Erityistä huomiota on kiinnitettävä lattiaan (matkustamoon ja tavaratilaan), sisätiloihin pyöräkaaret, katon ja rungon liitokset ja ikkunanpuitteet.

Ruoste näkyy yleensä päällä hyvin vanhoja malleja (ennen 1990 -lukua) tai jotka ovat kiertäneet koko elämänsä rannikko- tai kosteissa ympäristöissä. Jos ruoste on hyvin keskittynyt, se voidaan korjata kohtuullisin kustannuksin, mutta kuten edellä mainittiin, miksi altistaa itsesi? Toinen ajoneuvo.

6. Epänormaali renkaiden kuluminen

He varoittavat, että auto ei kulje hyvin, koska jousitus on väärässä asennossa tai osa sen osista (kumitapit, pallonivelet …) huonossa kunnossa. Voit myös ilmoittaa vakavampia rakenteellisia vikoja, esimerkiksi huonosti korjattu onnettomuus. Moraali on samanlainen kuin edellinen. Se voi olla tai ei olla yksi helposti korjattava asia. Mutta silläkään ei ole väliä.

AJO

7. Ensimmäinen käynnistys

Avainta käännetään tai käynnistyspainiketta painetaan ja voila. Sen pitäisi mennä epäröimättä ja korkeintaan sekunnissa. Muuten tavalliset epäillyt ovat huono käynnistysmoottori, komponenttiviat syöttöjärjestelmä (polttoainepumppu, suuttimet …) tai pitkä luettelo mahdollisista sähköongelmat. Ulkopuolella.

8. Kytkimen kunto

Auto käynnistyy, eikä siinä ole epänormaalia ääntä. Hyviä uutisia. Seuraava vaihe, kytkimen kunto. Ja ainakin yksinkertainen toimenpide sen tarkistamiseksi autoissa, joissa on manuaalivaihteisto. Tasaisella alustalla ja ajoneuvon ollessa päällä korkein vaihde (viides, kuudes…) asetetaan ja poljin vapautetaan äkillisesti. Ajoneuvon pitäisi pysähtyä välittömästi. Jos ei, kytkin alkaa luistaa ja sen vaihtaminen on kallista. Hanki siis toinen auto.

9. Vaihto, kokonaisuutena hyvä suorituskyky

Muutos on toinen komponentti vaativat erityisen kalliita korjauksia ja niillä on tapana pidentyä ajan kanssa. Siksi pienimmänkin toimintahäiriön oireen yhteydessä on parempi olla jatkamatta. Vivun on oltava vapaa ja hammaspyörät tulee asentaa helposti. Niiden ei myöskään pitäisi irrota, kun ne on asetettu paikoilleen, tai naarmuttaa, kun niitä pienennetään.

10. Moottori ilman nykäyksiä tai tärinää

On vaikea arvioida moottorin kuntoa ilman erikoistyökaluja (kuten korjaamossa olevia). Mutta jos se kuulostaa hyvältä, se ei vuoda tai savua pakokaasun perusteella se on hyvä alku. Samoin ja tämän ensimmäisen vaiheen jälkeen on olemassa testi, joka antaa edelleen vihjeitä, koska sen avulla voidaan saada käsitys sen puristumisesta ja kääntää laatua yleensä. Laitetaan korkea vaihde, kierrokset lasketaan lähes tyhjäkäynnille ja se kiihtyy täydellisesti: auton on vähitellen saatava nopeutta ja kierroksia, ilman tärinää tai nykimistä. Se voi kestää kauan tai vähän sen tehosta riippuen, mutta enemmän kuin aikaa, sinun on varmistettava, että vaste on jatkuva ja homogeeninen.

Oliko tästä viestistä apua?