Saltar al contenido

Kenen puoleen kääntyä, jos autovakuutus ei huolehdi vahingoista?

6 de agosto de 2021
Miksi sinun on vaihdettava autovakuutus ja milloin se kannattaa tehda

Kun auto kärsii vahinkoja epätavallisista syistä, ei aina ole mahdollista luottaa vakuutuksen tukeen. Siksi kuljettajat siirtyvät käytännön hienoihin tulosteisiin milloin tahansa törmäyksestä vastuussa oleva henkilö ei ole vakuutettu, kun vesivyöry vetää ajoneuvoamme, kun meillä on kuorman siirtymisestä johtuva onnettomuus tai kun salama iskee. Silloin voi tulla yllätys: meillä ei ole aina oikeutta saada taloudellista korvausta aiheutuneista vahingoista. Poikkeuksellisissa olosuhteissa voit kuitenkin turvautua Vakuutuskorvausyhdistys.

Velvollisuus saada ajoneuvollemme vakuutus on jotain, ja ctiedämme myös tämän tyyppisen vakuutuksen perusedellytykset: pakollinen tai Kolmanneksille, kuten monet edelleen kutsuvat sitä, joka kattaa mahdolliset vahingot aiheuttaa muita ajoneuvoja, ihmisille tai omaisuudelle ajoneuvollamme; ja ns Täyttä riskiä joka sisältää omia vahinkoja kolmansille osapuolille aiheutuneiden vahinkojen lisäksi. Vain 28 prosenttia Espanjassa vakuutetuista ajoneuvoista valitsee tämän tavan.

Vahinkovakuutusta tai siviilioikeudellista vastuuta voidaan pidentää mukaan lukien varkaus, rikkoutuneet ikkunat tai tulipalo. Täysivaltainen, franchising-kanssa tai ilman, voi harkita salaman vahingot kesämyrskyssä, metsästyslajin, kuten villisian, ajaminen tai jopa, kuten hän huomauttaa Jordi Marí, ARAG: n asianajaja, ”tosiasiat, jotka eivät kuulu liikkeeseen. On olemassa politiikkoja, jotka harkitsevat esim. vaatia korjaamoja, jos olet eri mieltä ajoneuvon korjaamisesta tai vahingot, jotka vakuutettu on kärsinyt jalankulkijana esimerkiksi törmäyksen sattuessa ”. Tietenkin niin kauan kuin olemme tehneet sopimukset näistä laajennuksista.

Lisäksi, eikä niin moni tiedä, että molemmissa muodoissa on ylimääräinen turvaverkko: vahingot itselleen tai kolmansille osapuolille, jotka vakuutuskorvauskonsortio (CSS) olettaa lain mukaan.

Vakuutuskorvausyhdistys

CCS: n alkuperä on vuonna 1941 perustettu Mutiny Risk Compensation Consortium tukea vakuutusyhtiöitä sisällissodan aiheuttamien vahinkojen käsittelyssä. Hän on tällä hetkellä yhteydessä Talous- ja elinkeinoministeriö, mutta sen varat saadaan vakuutusmaksuista, lisämaksuista ja investoinneista, eikä se ole riippuvainen minkään julkishallinnon budjetista.

CCS kattaa kaikki itselleen ja kolmansille osapuolille aiheutuneet vahingot – riippumatta siitä, minkä tyyppisen vakuutuksen olemme sopineet ajoneuvostamme ja riippumatta siitä, onko olemassa franchise kaikessa riskissä – hyvin erityistapauksissa, pidetään poikkeuksellisena ja lainsäädännön määrittelemänä, ja vain silloin, kun ajoneuvolla on espanjalainen rekisteri ja sillä oli jo vakuutus.

Vaikka meistä saattaa tuntua, että hän toimii harvoin, vuonna 2018 se käsitteli 31 614 tiedostoa ja maksoi noin 115 miljoonaa euroa autovakuutuksenottajille.

Mitä vahinkoja CSS kattaa?

  • Aiheuttamat vahingot maanjäristys, vuorovesi, tulivuorenpurkaus, epätyypillinen sykloninen myrsky (yli 96 km / h tuulet keskimäärin 10 minuutin välein ja sademäärä yli 40 litraa / m2 / h), tornadot tai poikkeukselliset tuulet (yli 120 km / h yli 3 sekunnin välein). Jos sykloniset myrskyt tai tuulet eivät saavuta ilmoitettuja voimakkuuksia tai nopeuksia, se ei kata niitä. Tällöin on tarkistettava, onko vakuutuksellamme jatkoa ei -voimakkaille sääilmiöille.
  • Aiheuttama vahinko sivuraiteiden tai meteoriittien putoaminen.
  • Ne johtuvat ajoneuvoista terroriteoista, kapinoista, kapinoista, kapinoista tai kansanmurhasta.
  • Ne aiheuttivat puolustusvoimien tai turvallisuusjoukkojen ja elinten teoilla tai teoilla rauhan aikana.

Näiden poikkeuksellisina riskeinä tunnettujen tapausten lisäksi CCS vastaa myös muiden yleisempien riskien kattamisesta:

  • Jos vastuu ajoneuvomme vahingoittumisesta on toisesta vakuuttamattomasta ajoneuvosta, CSS kattaa ne.
  • Konsortio kattaa myös varastetun ajoneuvon aiheuttamat vahingot, jos vastuu niistä on varastettu ajoneuvo.
  • Henkilövahinko tuntemattoman ajoneuvon aiheuttama ja merkittävän henkilövahingon tapauksessa myös aineellinen vahinko.

Kuinka vaatia

Viestintä aineellisista vahingoista ja korvauspyyntö vakuutuskorvausyhdistykselle Se on tehtävä mahdollisimman pian, parempi, jos vahinko on tapahtunut ennen kuin seitsemän päivää on kulunut, mikä on vakuutussopimuslain mukainen määräaika. Väite voidaan esittää puhelimitse (900222665 tai 952367042) tai Internetin kautta tästä linkistä. Jos emme voi käyttää yhtä näistä kahdesta vaihtoehdosta, se voidaan tehdä kirjeitse, vaikka tämä järjestelmä tuottaa useimmissa tapauksissa huomattavia viivästyksiä käsittelyssä. Korvauspyynnön voi jättää vakuutettu, vakuutuksenottaja tai asiamies tai välittäjä, joka on osallistunut kyseisen vakuutuksen vuokraamiseen.

Prosessi on yksinkertainen. Kun vahinkoilmoitus ja korvausvaatimus on jätetty, CSS määrittää ensin jos olet velvollinen korvaamaan vahingot ja pyytää kaikkia tarvittavia asiakirjoja perustellakseen ne aiheuttaneet poikkeukselliset syyt. Sillä on omat asiantuntijansa, että he arvioivat ne ja asettavat vastaavan korvauksen. Jos esteitä ei ole, prosessi voi kestää noin kolme kuukautta.

Oliko tästä viestistä apua?