Saltar al contenido

Kesällä moottoripyörällä matkustaminen, vinkkejä ennen reitin aloittamista

10 de agosto de 2021
consejos viaje moto

Moottoripyörällä matkustaminen kesällä määränpäästä riippumatta on yksi parhaista tavoista suunnitella lomasi. Espanjassa tai sen ulkopuolella, skootterilla, alasti, urheilu- tai mahtavalla touring -moottoripyörällä, kumppanin kanssa tai ilman, ryhmässä tai yksin … Tässä yritän antaa sinulle vinkkejä reitin helpottamiseksi.

Ennen kuin lähdet moottoripyörällä

Toivottavasti pidä moottoripyöräsi valmiina, ja niiden päivitykset ovat ajan tasalla. Jos ei, tarkista kaikki seuraavat:

 • Öljynvaihto, jos epäilet, vaihda öljy ja suodatin
 • Jarrut, palat ja tasot
 • Renkaat, kunto ja paineet
 • Ketju, kunto, kireys ja voitelu
 • Akun, varauksen ja nesteen tasot
 • Ruuvit, kiristys ja ruuvien yleinen kunto

Moottoripyörän kunnon on oltava hyvämatkan pilaaminen, koska moottoripyörä jättää meidät hukkaan, on huono sijoitus.

Moottoripyörän paperit

 • Levityslupa
 • Tietolomake
 • Vakuutus ja vakuutus
 • Vihreä kortti, jos matkakohde on tarpeen
 • Apuvakuutus, katso onko autovakuutus voimassa useille ajoneuvoille ja maille, joissa se tarjoaa vakuutuksen. Hyvä sijoitus, joka voi saada sinut pois monista vaikeuksista.
 • Ensimmäinen moottoripyörän moottoripyörä tapahtuu joka viides vuosi

Henkilökohtaiset paperit

 • DNI ja / tai passi
 • Luottokortteja, useita, jos matkustat Espanjan ulkopuolella.
 • Terveyskortti, jos matkustat Espanjan ulkopuolelle, sinun on käytettävä heidän terveysjärjestelmäänsä.
 • Sairausvakuutuskortti

Bibliografia

Se johtuu siitä, että olen viime aikoina lukenut paljon Gustavo Cuervo ja Ted Simon, mutta minulle yksi matkan iloista on valmistaa se bibliografian avulla. Minä selitän. Jos matkustat Marokkoon, lue matkaoppaiden lisäksi jonkin verran tätä maata koskevaa kirjallisuutta, vierailustasi saat kaksi kertaa enemmän. Joka tapauksessa suosittelen Gustavo Cuervon kahta kirjaa, jos matkustat Espanjan läpi tai matkustat Euroopan kautta.

 • Moottoripyörämatka Espanjassa
 • Moottoripyörämatkailu Euroopassa

Valmista moottoripyöräsi rullaamaan matkatavaroiden kanssa

Se riippuu päivästä, jona aiot matkustaa, mutta hyvä suunnittelu siitä, kuinka paljon matkatavaraa ottaa ja miten se kuljettaa, säästää paljon ongelmia. Jos matkustat parina, sinun on ennakoitava kaksi asiaa, että sinulla on vähemmän tilaa moottoripyörällä ja että esineiden määrä kerrotaan, vaikkakaan ei välttämättä kahdella.

Paras tapa on varustaa moottoripyöräsi a matkatavaroiden sarja, kaikki on hyvin ankkuroitu, se ei kastu ja jättää tilaa sinulle tai kuljettajalle ja matkustajalle … Matkalaukkusarjoja on käytännössä kaikentyyppisille moottoripyörille. Jos matkustat skootterilla, sinun on tehtävä kotelon reikä ja a topcase tai runko. Jos matkustat moottoripyörällä, täydellisin varustus on tavaratila, sivukotelot ja säiliön pussi. Olen matkustanut moottoripyörällä, jossa on säiliöpussi ja reppu, jossa mustekalat on sidottu selkään, mutta vakuutan teille, että se aika, jonka vietin joka päivä asettamalla mustekalat paikoilleen, olisi kannattanut sijoittaa hyvään matkalaukkusarjaan .

Suosituksena , kanna kaikki olennaiset säiliöpussissa. Lompakko, kamera, kartat … Kahdesta syystä, ensinnäkin siksi, että jos pysähdyt helpolla tavalla, voit purkaa sen ja välttää välttämättömien tavaroiden ottamisen pois … Tee se, vaikka nousisit moottoripyörältä maksamaan tankkauksesta, matkustaa yksin Jotkut ystävät ovat ulkomaalaisia, jotka ajavat moottoripyöräilijöitä.

The Kamera käsin, jotta voit ottaa tilannekuvan ilman, että sinun tarvitsee nousta pyörältä.

Nyt se on määrätty käyttämään a videokamera pyörässä, sinulla on HD -levy erittäin hyvään hintaan ja se voidaan sijoittaa moottoripyörän kypärään tai ohjaustankoon. Viimeinen montaasi musiikin tai kommenttien kanssa voi olla upea. Suosittelemme piristämään ja jakamaan sen meille kaikille osoitteessa videos.motociclismo.es.

Ole varovainen luottokortit ja säilytyspussin magneetit, sitä ei ole todistettu, mutta minulla on intuitio, että se voi vaikuttaa magneettinauhaan.

The henkilökohtainen matkatavara sen on oltava mahdollisimman pieni. T-paitoja, mukavia housuja ja jalkineita, kun nousemme moottoripyörältä, mikä yhdistyy hyvin moottoripyörällä ajamiseen käytettäviin laitteisiin.

Takki, käsineet, saappaat ja hyvä kypärä ovat välttämättömiä. Nahkapuku tai kaksiosainen puku, se riippuu makustasi ja reitin tasosta. Hyvät farkut voivat korvata moottoripyörähousut, mutta luulet olevasi hieman suojaamattomampi.

On selvää sanoa se, mutta on välttämätöntä tarkastella ajatusta uudelleen Älä koskaan matkusta shortseissa, kenkä ei sovi hyvin jalkoihin, paitaan tai ilman käsineitä. Kypärä on sanomattakin selvää, mutta sen pitäisi olla kiinteä tai vaihdettava ja suljettu. Suihkukone tai avoin kypärä ei ole hyvä valinta ottaa monta kilometriä moottoripyörällä.

Älä unohda ottaa a vesi apina, sade voi yllättää jopa Almeríassa. Enemmän, jos matkustat pohjoiseen tai teet matkan Euroopan halki. Saavuin North Capeen 15 päivän sateen jälkeen tiellä.

Suunnittele tuoda pesuainepussi, jos voit pysähtyä ja pestä pyykkiä, se on käytännöllisempää kuin miljoonan paidan kantaminen. Joitakin mustekaloja, aina käytännöllisiä, voidaan käyttää pyykkien ripustamiseen.

Perustyökalusarja ketjun kiristämiseen, voiteluun ja muuhun. Moottoripyörät eivät ole enää vanhojen kaltaisia, joita jouduit kantamaan, mutta hehkulamput, johto ja nastat tai pistoskorjaussarja voivat olla hyvä idea.

Matkan aikana

Maksimilämpötilat eivät ole hyviä moottoripyörällä ajamiseen, jos matkustat lämpimillä alueilla. Yritä herätä varhain ja hyödyntää aamun varhaista tuntia, jolloin valo on kauneinta (valokuville), ympäristö on viileämpi ja ajaminen miellyttävämpää sinulle ja moottoripyörällesi.

Vältä vuorokauden keski -aikoja, käytä niitä lounaaksi tai ajoittaaksesi pysähdyksen kiinnostavaan paikkaan.

Odota, että joudut aina jättämään moottoripyörän turvalliseen paikkaan, koska et aio purkaa kaikkia matkatavaroita. Autotallit, joita voi vuokrata tuntikohtaisesti, ovat hyvä resurssi; Puhu vartijalle, jotta hän voi katsoa moottoripyörääsi. kärki on hyvä käyntikortti.

Hotelli on paras majoitusvaihtoehto, myös tienvarsimotellit. Olen yksi niistä, jotka matkustavat leirintäalueelta telttailuun, pienellä iglu-tyyppisellä teltalla … No minä ja lukemattomat pyöräilijät. Sinulla on kaikki palvelut, nukut moottoripyöräsi vieressä ja moottoripyörämatkailijoiden välillä muodostuu hyviä kokoontumisia, jos löydät ne. Se on myös yksi halvimmista vaihtoehdoista. Katso ennen hyvän leirintäoppaan lähtöä ajoittaaksesi matkan pysähdykset. Internet ja hyvä matkapuhelin, jossa on internetyhteys, voivat antaa sinulle lisätietoja. On paljon verkkosivustoja, joissa on leirintäalueita, jos olet kaukonäköinen, tee varaus … Jos et uskalla, siellä on aina tilaa moottoripyörälle ja pienelle teltalle.

Ryhmäkierrokset

 • Ennakoi eri tasoja ja tyyppisiä moottoripyöriä, joita aiot ottaa.
 • Älä järjestä kilpailuja ja matkusta rauhassa
 • Jos sinulla ei ole sisäpuhelimia, luo protokolla, joka kehottaa sinua lopettamaan. tankata jne.
 • Jos moottoripyöriä on paljon, suosittelen pienryhmiä. Jos matkustat ryhmässä, älä mene linjalle, moottoripyörät on porrastettava niin, että äkillisen jarrutuksen yhteydessä on ylimääräistä turvatilaa.
 • Kokenein ratsastaja, joka tuntee reitin parhaiten, on se, joka toimii «tienjohtajana».
 • Tankkaa kaikki yhdessä, muuten vietät ikuisesti huoltoasemilla. Tankkaa moottoripyörästä riippuen pienin tankki ja täytä loput.

Ulkomaalainen

Internetin avulla voit etsiä tuotemerkkisi jälleenmyyjiä eri maista Ei ongelmaa. Jos sinulla ei ole yhteyttä, voit ladata jälleenmyyjien ja korjaamojen luettelon siltä varalta, että tarvitset varaosia tai korjausta.

Jos aiot tehdä erittäin pitkän matkan, North Cape Madridista voi olla 13 000 kilometriä edestakainen matka, ennakoi renkaanvaihtoa.

Oliko tästä viestistä apua?